A dajcie spokój... Naprawa gwarancyjna pierwsza nic nie dała. Zaraz wrócił. Potem odebrałem i nadal kicha... Skończyło się na tym że wrócił znowu do serwisu. Odebrałem go ... we wtorek! Dwa dni temu! :/
Fabrycznie był źle złożony wał. Wymienili w końcu wał, łożyska, tłok i cylinder.
Wałek wyrównoważający walił w korbę, co rozsypało łożysko, rozwaliło korbę, tłok lekko zahaczył o wał i rozjechał cylinder - w skrócie: MASAKRA! :D
Włosi oczywiście długo i opieszale się ruszali. Importer też miał temat w dupie... Czekałem 7 (!) miesięcy na moto. Iiii... nadal nie jest do końca dobrze.
TPSy w tym padają jak muchy. Po dwóch tygodniach od wymiany już zaczynają się problemy. Zaraz zamierzam jechać po TPSa z 14 letniego kawasaki - u kumpla w SWMie tak zrobiliśmy i działa jak złoto.
Miałem moto odebrać w piątek, ale nie odpalało - szczotki rozrusznika jebły. Polutowali je na szybko, a ja teraz czekam czy importer łaskawie mi wymieni rozrusznik (cały rozrusznik musi wysłać, bo szczotek samych nie ma w serwisówce). Generalnie od dawna były problemy z wieszającym się rozrusznikiem, ale do tej pory nie były zdiagnozowane.
Serwis w Warszawie następnym razem będzie uważniej wszystko robił, ale... Odebrałem moto, dojeżdżam do domu, stawiam na nóżce... a tam pod moto się kałuża oleju zaczyna robić. -_-' Na szczęście cieknie raczej tylko z pokrywy alternatora, nie wiem co nie tak z tą uszczelką - może się przedarła, może suchą włożyli, może nie skręcali na krzyż...
Generalnie, jak ktoś ma wiarygodny serwis gwarancyjny niedaleko... to da się żyć z tym moto. Podobno... Jest tego trochę po europie i ludzie nie mają takich problemów. Wydaje się że ja po prostu wygrałem kumulacje.
Niemniej, wkurwia to jak diabli...
BTW. Wczoraj dzwoniłem do importera żeby wysłał mi rozrusznik i to priorytetowo, bo mam jeszcze tydzień na rozwiązanie umowy z tytułu rękojmi. ... no i se strzeliłem w stopę. Złamas darł na mnie ryja kurwiąc i szmacąc przez dobre 15 minut.
Ostatecznie niby ma wysłać, ale co się na siebie powydzieraliśmy to nasze. Normalnie mistrz k*rwa marketingu i frontem do klienta... W pewnym momencie rzucił "aaaa chuuuuuuuuuu*****jjjjjjj, k*rwaaaa, pierd*leeee, mnie k*rwa stać na sądzenie się, ch*ja dostaniesz". :)
Także sami sobie odpowiedzcie. :)
SMR690->SM510r->YZ450F->701Rally