Odp: supermoto od SWM
I wouldn't like to burst your bubble, bro... Ale nie wierzył bym w tą wymianę silnika. A przynajmniej nie bez kilku miesięcznego użerania się z nimi (i nie chodzi mi tu tylko o importera, ale też po stronie włoskiej ... ja swoją sprawę eskalowałem do ichniejszego dyrektora pr i też specjalnie go to nie ruszało, choć sam się pierwszy odezwał).
Ile masz najechane? Masz jakieś problemy ze sprzęgłem, czy u Ciebie akurat wsio git malina?
Najechane 2500 km jeszcze niewiele. Ze sprzęgłem sprawa wygląda tak:
1.od początku mi nie pasowało, klamka/pompa od początku piszczała przy wciskaniu
2. wg mnie jak na hydrauliczne trochę za duża siła potrzebna do wysprzęglenia
3. co najważniejsze po kilku szybkich zmianach biegu z użyciem sprzęgła klamka nie wracała do końca. Po chwili natomiast odbijała i było ok. Przy spokojnej jeździe nie do zauważenia. Tylko przy szybkim używaniu klamki. Postanowiłem wymieniam płyn na Magura Blood. Na dnie zbiorniczka trochę ciemnego osadu. Pomyślałem przepłukam i będzie ok. Jak na razie zalane, odpowietrzone działa lepiej ale może 200 km zrobiłem. Obawiam się czy te zanieczyszczenia w zbiorniczku to nie przypadkiem olej z silnika. Jeżeli też tak myślicie to potwierdźcie proszę to zabiorę się za demontaż wysprzęglika.
Na co mogę jeszcze zwrócić uwagę jeśli chodzi o sprzęgło?