Odp: EXC 450 Supermoto
nashman_supermoto napisał/a:Prostu silnik zbyt mocno szepta do ucha "kręć wyżej, jedź szybciej,dasz radę" a odkąd mam małe dziecko to po prostu chcę jeździć wolniej, ale mieć tak samo dużo radochy z jazdy.
Na supermoto tego nie zmienisz będzie jeszcze gorzej.
Będziesz leciał za takim Steetem i chciał pokazać, że supermoto zakręty bierze jeszcze szybciej i w jeszcze większym złożeniu.
Jeżeli jesteś już nauczony jeździć szybko to na supermoto też będziesz latać szybko. Kupisz 450 i dołączysz do grona nieszczęśliwych posiadaczy supermoto które jeździ za wolno i będziesz chciał wymienić go na 690. Później 690 wymienisz na 990...
Takie ja mam odczucia czytając to forum i jeżdżąc z osobami które przesiadły się z większego na mniejsze.Jedyny ratunek dla Ciebie to jazda tylko po torze lub zakup enduro. W terenie już taki kozak nie będziesz...przynajmniej na początku:)
Myślę, że nie do końca jest tak jak napisałeś. Raczej nie miał bym chyba ochoty łapać się na takiej CRF450 za jakimiś nakedami czy sportami klasy 600-1000 bo na SM prędkość i wiatr skutecznie te zapędy by hamowała (raczej nie da się utrzymywać chyba na CRF prędkości 160-200+). Raczej kupił bym to do zabawy po mieście/żwirowni i w trasy się nie wybierał.