Odp: gumowanie na tylnym kole
Robić, robić tylko o hamulcu pamiętać:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » gumowanie na tylnym kole
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Robić, robić tylko o hamulcu pamiętać:)
daniken napisał/a:balans masz jak patrzysz na drogę pod kierownicą :)
No to jeszcze trochę mi brakuje. Na rowerze spokojnie ogarniam wheelie i długie manuale a na motorze ciężko mi znaleźć ten punkt balansu, tylko na rowerze mam hamulec w ręce i łatwiej mi go wyczuć :(.
To jesli na rowerze ogarniasz, to powinieneś zapierdzielać na motorze aż miło... Ja mam odwrotnie! Na rowerze- gleba za gleba, co z tego że wiem gdzie znajduje sie punkt Zero jak to wszystko dzieje sie zbyt szybko dla mnie i nigdy nie zdarzam wcisnać hamulca... Serio uważam i chyba bede uważał że na motocyklu jest łatwiej gumować niż rowerem. Przełam ten strach że jestes w pionie i zobaczysz, bedziesz kozak...Ja jezdze bez hamulca i Ci co mnie widzieli ( kilku z tego forum ) wiedza że z pierwszej łapanki nie jestem, tak sądze he he... Ostatnio skończyła mi sie najdłuższa prosta naszej miejscówki w łodzi, zostaje mi chyba autostrada ;) WYTRWAŁOŚCI.
Martinez, a gdzie latasz w łodzi ? dell? poboczne A2?
Ostatnio mam manie jazdy na jednym kole gdzie tylko kawałek prostej znajde, zwłaszcza ze juz jest ustalona data kolejnego nocnego terroru łodzi wiec trzeba trenować. Póki co tez daje rade bez tylnego hamulca mimo łapania środka cięzkosci, podziwiam tych którzy w butach -supermoto/cross dają rade go wyczuć, ale jak wszystko pewnie kwestia wprawy. :)
Bez tylnego hebla prędzej czy pózniej bedzie gleba i domyślam sie ze jedziecie wysokie power wheelie i dlatego wydaje wam sie jeszcze bezpiecznie do pleców. Pozdro
Bez tylnego hamulca dalej sie nie pojdzie i to oczywiste. power wheelie do końca tez to nie jest bo specjalnie nie przyspieszam. po prostu nie miałem jakiejś awaryjnej sytuacji,żeby był niezbędny. ale w "trampkach" duzo lepiej sie go czuje ;) póki co wyglada to tak, jak sklece filmik to wrzuce chociaż nie jestem zwolennikiem puszczania wszystkiego w net zwłaszcza ze najlepsze akcje zawsze są na drogach publicznych.
uncatchble napisał/a:daniken napisał/a:balans masz jak patrzysz na drogę pod kierownicą :)
No to jeszcze trochę mi brakuje. Na rowerze spokojnie ogarniam wheelie i długie manuale a na motorze ciężko mi znaleźć ten punkt balansu, tylko na rowerze mam hamulec w ręce i łatwiej mi go wyczuć :(.
To jesli na rowerze ogarniasz, to powinieneś zapierdzielać na motorze aż miło... Ja mam odwrotnie! Na rowerze- gleba za gleba, co z tego że wiem gdzie znajduje sie punkt Zero jak to wszystko dzieje sie zbyt szybko dla mnie i nigdy nie zdarzam wcisnać hamulca... Serio uważam i chyba bede uważał że na motocyklu jest łatwiej gumować niż rowerem. Przełam ten strach że jestes w pionie i zobaczysz, bedziesz kozak...Ja jezdze bez hamulca i Ci co mnie widzieli ( kilku z tego forum ) wiedza że z pierwszej łapanki nie jestem, tak sądze he he... Ostatnio skończyła mi sie najdłuższa prosta naszej miejscówki w łodzi, zostaje mi chyba autostrada ;) WYTRWAŁOŚCI.
Rowerem śmigam na gumie od gówniarza, czuje ten punkt, zawracam na kole przy każdej prędkości i nic nie sprawia mi problemu :D.
Znalazłem spoko filmik [url]https://www.youtube.com/watch?v=h3_ENeFScxE[/url] gość pokazuje żeby ogarniać hamulec jadąc na 2 kołach, trochę tak poćwiczyłem i udało mi się kilka razy lekko opuścić koło podczas gumowania i wytracić trochę prędkość, ale wciąż to nie jest to.
W SM jest ogólnie problem bo najlepiej (łatwiej) się gumuje na stojąco a wmociaku bez przeróbek jest to trudne do zrealizowania.
na stojąco z nóżek kierowcy jest łatwiej?
Bez tylnego hebla prędzej czy pózniej bedzie gleba i domyślam sie ze jedziecie wysokie power wheelie i dlatego wydaje wam sie jeszcze bezpiecznie do pleców. Pozdro
Masz racje że bez hebla to lipa (pracuje nad tym) ale inaczej nie umiem, ale mylisz sie ze robie power wheelie... Jade na 2 lub 3 biegu ze stałą predkoscia przez kilkaset metrów, a myśle że i dobrze ponad kilometr też dam rade, a jak jest pod górke to nawet momentami zwalniam... Jezdże tak od 15 lat i tylko na początku była jedna gleba, odstukać wiecej sie nie zdarzyło... Zapraszam do Łodzi ;)
Martinez, a gdzie latasz w łodzi ? dell? poboczne A2?
Ostatnio mam manie jazdy na jednym kole gdzie tylko kawałek prostej znajde, zwłaszcza ze juz jest ustalona data kolejnego nocnego terroru łodzi wiec trzeba trenować. Póki co tez daje rade bez tylnego hamulca mimo łapania środka cięzkosci, podziwiam tych którzy w butach -supermoto/cross dają rade go wyczuć, ale jak wszystko pewnie kwestia wprawy. :)
Dell, a nawet lepiej jest na tyłach Gillette. Szczegóły tutaj; [url]https://www.facebook.com/groups/smldz/[/url] Zapraszam ;)
W SM jest ogólnie problem bo najlepiej (łatwiej) się gumuje na stojąco a wmociaku bez przeróbek jest to trudne do zrealizowania.
Zdaje Ci sie...
Ale że na siedziąco łatwiej czy, że trudne do zrealizowania, bo jeśli to drugie to wiem, że się da ale stanie na przednich podnóżkach albo na kanapie to jazdy nie ułatwia a mi chodzi o to, że stajesz na tylny podnóżek albo lepiej noga w stelaż a druga na hamulcu dzięki czemu mniej się człowiek męczy a kontrola sprzętu dużo lepsza. W SM właśnie brakuje mi tego miejsca gdzie mógłbym postawić tą nogę.
Jeszcze was trochę pomęczę moimi filmikami xD.
Łapie już ten punkt gdzie trzeba patrzyć na drogę pod kierownicą, tylko nie mogę w nim zostać... Hebel już czuje, w jakiś awaryjnych sytuacjach jestem pewny że go użyję, tylko podczas gumowania chyba za nerwowo go używam. W 2 przejeździe na filmie starałem się go używać trochę na siłę żeby nabrać pewności. Chyba zadziałało bo musiałem zaglądać pod kierownicę :D.
[url]https://www.youtube.com/watch?v=cxqxq0NpaHg&feature=youtu.be[/url]
Jest niezle, ale jeszcze za nisko, bo ciągle przyspieszasz... Ale trenuj-na pewno zacznie wychodzić. Ja dzisiaj jade troche potrenowac w samotności z hamulcem ;)
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » gumowanie na tylnym kole
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 75 zapytań