Odp: NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Moto już sprzedane, więc jak chcesz mieć do kogoś pretensje to chyba raczej tylko do siebie, proste według mnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moto już sprzedane, więc jak chcesz mieć do kogoś pretensje to chyba raczej tylko do siebie, proste według mnie.
kolejny apke na GIEŁDZIE sprzedaje i w ogłoszeniu daje rok produkcji 2010, a na forum pisze ze jednak 2007 po Vinie ale wyjechał z salonu 2010
a to cos zlego, godnego kary i potepienia? czy to oszustwo? czy to wyszlo w trakcie ogladania moto przez kogos kto przejechal 600km? czy jakos to ukrywam? za chwile bylby problem ze wpisalem 2007 rok produkcji a z papierow mozna wywnioskowac ze jednak 2010. Mysle ze sprawa jest tak oczywista ze nie wymaga komentarza.
Jak najbardziej jestem przeciwny robieniu "swoich" w buca, ale nie wietrzmy wszedzie podstepu i nie badzmy bardziej papiescy od papieza. Skoro na tym forum mamy tylu znawcow to spokojnie, przekret nie przejdzie!
Pozdrawiam i wiecej luzu :)
[url]http://olx.pl/oferta/honda-crf-450-CID5-ID5IXFJ.html#f94bdeff9a[/url]
ktoś się podszywa pod chłopaków z Kutna i chce zrobił wałek ?
edit:
nr do gościa, który to sprzedaje : 537-183-685
oczywiście wg. niego ktoś już wpłaca całą kwotę i chce by mu gośc moto przywiózł jakieś 700 km ale jak zaraz wpłace zaliczkę to moto na mnie poczeka, jeździ nim od kilku lat, "bo nie ma czasu na jeżdżenie krosem".
Moto można dziś zobaczyć w Krk po 15 w okolicach dworca - jest ktoś odważny podjechać ? wałek jest tak perfidny, że głowa mała ale może koleś będzie na tyle głupi by się stawić.
dla tych którzy nie kojarzą (prawdopodobnie) najbardziej dopasionej crf'y w Polsce, link do oryginału:
[url]http://olx.pl/oferta/crf-450-supermoto-dynotech-CID5-ID4Rgq3.html#2ec8e4eb3b[/url]
[url]http://olx.pl/oferta/honda-crf-450-CID5-ID5IXFJ.html#f94bdeff9a[/url]
ktoś się podszywa pod chłopaków z Kutna i chce zrobił wałek ?
edit:
nr do gościa, który to sprzedaje : 537-183-685oczywiście wg. niego ktoś już wpłaca całą kwotę i chce by mu gośc moto przywiózł jakieś 700 km ale jak zaraz wpłace zaliczkę to moto na mnie poczeka, jeździ nim od kilku lat, "bo nie ma czasu na jeżdżenie krosem".
Moto można dziś zobaczyć w Krk po 15 w okolicach dworca - jest ktoś odważny podjechać ? wałek jest tak perfidny, że głowa mała ale może koleś będzie na tyle głupi by się stawić.dla tych którzy nie kojarzą (prawdopodobnie) najbardziej dopasionej crf'y w Polsce, link do oryginału:
[url]http://olx.pl/oferta/crf-450-supermoto-dynotech-CID5-ID4Rgq3.html#2ec8e4eb3b[/url]
Ogłoszenia już nie ma bo oczywiście to wałek, ale ile ludzi może się na to nabrać . Podejrzewam że gościu nie na jednym motocyklu takie wałki robi, a najśmieszniejsze jest to że dzwoni do prawdziwego właściciela i prosi o nr VIN.
stąd moja szybka reakcja - ktoś wpłaci tysiaka a potem szukaj wiatru w polu...
numer do goscia mam - może ktoś będzie chciał z nim w krakowie pogadać ? ;)
Uwaga mina!!! [url]http://olx.pl/oferta/yamaha-tt600re-ttr-supermoto-CID5-ID4dn1b.html#28269bf91f[/url]
Właśnie wróciłem z pustą przyczepką od gościa, strasznie wk......y! Zapewniał przez telefon, że moto lalka. Wizualnie i mechanicznie fakt lalka ale nic nie wspomniał, że trafione są półki i ściąga na lewo. Fisiował, że nic o tym nie wiedział, on tak jeździł i nic nie zauważył itp. Nie polecam a napewno nie za tą cenę do oddania była za 11 350zł.
Maniek popraw!!!!!
dobra Panowie koniec żartów do tej pory poprawiałem - proszę ostatni raz aby wrzucać info w formie PrtSCNÓW - nie poprawione lądują w matrixie!
Uwaga mina!!! [url]http://olx.pl/oferta/yamaha-tt600re-ttr-supermoto-CID5-ID4dn1b.html#28269bf91f[/url]
Właśnie wróciłem z pustą przyczepką od gościa, strasznie wk......y! Zapewniał przez telefon, że moto lalka. Wizualnie i mechanicznie fakt lalka ale nic nie wspomniał, że trafione są półki i ściąga na lewo. Fisiował, że nic o tym nie wiedział, on tak jeździł i nic nie zauważył itp. Nie polecam a napewno nie za tą cenę do oddania była za 11 350zł.
Może wystarczyło przestawić moto na półkach? W motocrossie po praktycznie każdej glebie się przestawiają.
Ale żeby odrazu moto kwalifikować jako śmieć? Ehh...
To co napisałem i widziałem to moje zdanie i nie chcę, żeby ktoś z forum przewalił się 700 km jak ja i się zdziwił. Ja ostrzegam a kto chce niech jedzie. Pozdrawiam
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-250-exc-CID5-ID5KVtz.html#860f4497ea[/url]
Jak by ktoś chciał zadzwonić do typa to od razu mówie że szkoda czasu ;) typowy oszust. Moto w niemczech, on mieszka w katowicach ale teraz siedzi w poznaniu. Chciałem sie zamienic za samochód to powiedział ze musze zapłacić 1500zł kaucji za to że wysyła paczke, a w momencie spotkania najpierw oddaje mi kase a później się ze mną wita. Pitolił że jest byłym prokuratorem (Dariusz Mirecki) moto było jego żony ale zginęła i chce się go pozbyć żeby nic mu o niej nie przypominało. Dodam że znajomy niedawno trafił na CRFke za 3000zł w katowicach ale gość był w gdańsku aktualnie i nie można było przyjechać obejrzeć moto bo wraca we wtorek a w poniedziałek mają być kupcy. Po czym konto zostało skasowane....
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-250-exc-CID5-ID5KVtz.html#860f4497ea[/url]
Jak by ktoś chciał zadzwonić do typa to od razu mówie że szkoda czasu ;) typowy oszust. Moto w niemczech, on mieszka w katowicach ale teraz siedzi w poznaniu. Chciałem sie zamienic za samochód to powiedział ze musze zapłacić 1500zł kaucji za to że wysyła paczke, a w momencie spotkania najpierw oddaje mi kase a później się ze mną wita. Pitolił że jest byłym prokuratorem (Dariusz Mirecki) moto było jego żony ale zginęła i chce się go pozbyć żeby nic mu o niej nie przypominało. Dodam że znajomy niedawno trafił na CRFke za 3000zł w katowicach ale gość był w gdańsku aktualnie i nie można było przyjechać obejrzeć moto bo wraca we wtorek a w poniedziałek mają być kupcy. Po czym konto zostało skasowane....
ten sam typ wystawił prawdopodobnie jakiś czas temu husaberga. zgłaszać jak najszybciej próbę oszustwa.
widze coraz wiecej przekrętów typu kaucja np niedawno crf teraz to też podejrzanie wyglada chłopaki ostrożnie !
Witam
Chciałbym ostrzec wszystkich zainteresowanych motocyklem: ktm 625 lc4 2003 r. z Ostrowca Świętokrzyskiego.
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-625-lc4-super-moto-zamiana-na-lawete-CID5-ID5OyI1.html#535c099086[/url]
Jak widać w opisie motocykl w BDB stanie ! Po rozmowie z sprzedającym motor gotowy do sezonu, zero wkładu , trzeba wymienić "TYLKO TYLNE MIGACZE" !
OK, ruszamy w drogę, 460 km w jedną stronę, koszt wyprawy 700/800 pln w 2 strony...prawie 1000 km łącznie.
Po realnych DOKŁADANYCH oględzinach motocykla można chwycić się za głowie.
Najciekawszy element to zaklejona dolna część karteru i pokrywy lewej strony POXILINĄ, na obszarze ok 3x2cm.
Prawdopodobnie karter jest pęknięty lub ma dziurę.
Kolejne wady (do przeżycia, motor ma w końcu 11 lat, lecz kupujący w ogóle o nich nie wspomniał to:
-Zepsuty licznik- Nasz fachowiec twierdzi, że są po 100/150 pln...
-układ wydechowy poskładany na poziomie ucznia zawodówki...2 osobne rury układu wsadzone jedna w drugą(brak sprężyn) i jakiś badziewny tłumik drgań...
-"nowe opony"... tylnia miała 1 mm do ogranicznika. . .
-brak szprychy w tylnik kole
-pęknięta szybka sprawdzania stanu oleju(wyciek)
- wyciek na wałku zmiany biegów
-luz na dolnym kiwaku+ dół amora
Sprzedający twierdzi, po fakcie, że sprzedaje używany motor i poleca mi, wybrać się do salonu...
Zaklejoną dziurę w karterze nominuję jako normalny ślad użytkowania motocykla... nie zaważywszy na całą dalsza liste usterek, na które można przymknąć oko, lecz NIE WSPOMNIAŁ O NICH ANI SŁOWEM !
Rzekomy przebieg 28 tys. można chyba spr. sobie u wróżki(zepsuty licznik).
Dodatkowo zapewniał mnie o "całej teczce papierów".... rzekomy remont silnika,faktury itp.
Po przyjeździe okazało się, że gruba teczkę zawierają umowy kupna sprzedaży, ulotka reklamowa olej i
podajże książeczka obsługi motocykla....
Podsumowując sprzedawca to typowy naciągacz, myślał, że jeśli ktoś ma prawie 500 km to kupi jego motocykl, schodząc z ceny na 8000pln.
Dodatkowo kłamie, że o "poxilina" nic nie wie,nic nie widział, a po rozmowie z poprzednim włascicielem
(nr.tel. wziałem z poprzedniej umowy) motocykl za jego kadencji nic takiego nie miał, zresztą widać, że to było nie dawno
robione.
Strzeżcie się tego egzemplarza, mnie to kosztowało prawie 800 pln/zmarnowały cały dzień i pół nocy.
Jest to koleś, od którego kupowałem RMZ 450 2012 w ubiegłym roku kiele marca.
Każde słowo było totalnym kłamstwem, a gość jest zwykłym handlarzem.
Najbardziej przypadły mi do gustu testy a'la:
atroskopia barku, czy że jeździłem poza krajem.
Husqa wygląda pięknie, ale jestem bardziej niż pewien, że kupujący usłyszy od kolegi valeczniaka same oszustwa i będzie się czuł tak jak ja, czyli wyruchany bez mydła przez całkiem sympatycznego sprzedawcę.
enjoy;)
edit: jak ktoś umie print screenować ogłoszenie to poprosze:). Prosty ze mnie człowiek
kto by pomyślał, takie cudo
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 74 zapytań