Odp: EXC 450 Supermoto
A jaki w ogole jest budzet ?
Z tego co się przewijało to 20 tysięcy złotych
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » EXC 450 Supermoto
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jaki w ogole jest budzet ?
Z tego co się przewijało to 20 tysięcy złotych
Tak w 20 tys zeby sie juz zamknac w setupie SM. Ma ktoś gotowca do sprzedania?
Jak juz pisałem RFS jest nisko zawieszone i mi wysokosc jego pasuje. Nowsze EXC sa duzo wyższe.
Tak w 20 tys zeby sie juz zamknac w setupie SM. Ma ktoś gotowca do sprzedania?
Jak juz pisałem RFS jest nisko zawieszone i mi wysokosc jego pasuje. Nowsze EXC sa duzo wyższe.
Stary, masz 20 koła na sprzęt i przejmujesz się wysokością? Ktoś tu na forum wrzucał kiedyś EXC 500 w nieznanym stanie za 13k. Z remontem, zestawem kółek i ustawieniem zawieszenia zmieścił byś się w tych 20 i miałbyś sprzęt niższy niż RFS. (Samo założenie 17" znacznie obniża sprzęt, a przy ustawieniu zawieszenia zawsze można je jeszcze obniżyć). Do tego bezproblemowa obsługa z wtryskiem, sprzęt lepiej się prowadzący i wogóle same zalety :D
Stary, masz 20 koła na sprzęt i przejmujesz się wysokością? Ktoś tu na forum wrzucał kiedyś EXC 500 w nieznanym stanie za 13k. Z remontem, zestawem kółek i ustawieniem zawieszenia zmieścił byś się w tych 20 i miałbyś sprzęt niższy niż RFS. (Samo założenie 17" znacznie obniża sprzęt, a przy ustawieniu zawieszenia zawsze można je jeszcze obniżyć). Do tego bezproblemowa obsługa z wtryskiem, sprzęt lepiej się prowadzący i wogóle same zalety :D
No to właśnie ja Mu to klepię chyba od tygodnia :D, a tamten EXC 500 już poszedł.
Jak jest homologacja/zarejestrowany to byłoby malinowo [url]https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-husaberg-fe-570-CID5-IDvFHQH.html#b22698a571;promoted[/url]
Dlaczego nie wziales WRki od Malego?
Toz to byl prezent nad prezentami...
Boje sie Wuerek ze względu na wysokie ceny części. Bardzo wysokie.
Np.
Prowadnica zaworowa z KTM 33 zł.
Prowadnica zaworowa z Yamahy 200-250 zł.
Korek chłodnicy.
KTM ok 40 zł
Yamaha ok 200 zł.
Jak jest homologacja/zarejestrowany to byłoby malinowo [url]https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-husaberg-fe-570-CID5-IDvFHQH.html#b22698a571;promoted[/url]
Pytałem, nie ma homolomogancji na drogę
Podałeś części które wymienia się najrzadziej a w przypadku korka są zamienniki:)
Tak jak koledzy piszą, przy Twoim budżecie i przy Twoich przebiegach brałbym to co się najbardziej podoba.
Sporo osób 3-4tys. km robi w miesiąc a Ty chcesz to robić rocznie.
Przy takim użytkowaniu poleciłbym Ci nawet 2T albo i nawet SXV:D
nie wiem skąd Ty takie ceny części wziąłeś. Wpisałem Prowadnica zaworowa yamaha wr - wyskoczyło mi 39 zeta na allegro...
Krótko - Yamaha 450 z 5-cio zaworową głowicą to takie 525 pod względem trudno-zepsuwalności :)
Znalazłem serwisówkę do CRF450X i przy "REGULAR OFF-ROAD USE (NON-COMPETITION)" nie przewidziano zmiany tłoka.
Dopiero przy "COMPETITION USE" zalecana jest zmiana tłoka, a więc przy mojej spokojnej jeździe z odrobiną nuty SM to pewnie te 450-500mth spokojnie tłok wytrzyma.
Na drodze to masz właśnie competition use.
Na drodze to masz właśnie competition use.
Rzadko będę pałował na wysokich obrotach ten silnik, więc raczej moja jazda będzie przybliżona do "regular offroad use".
Akurat ;), coś w stylu ''Ok, ale idziemy tylko na jedno piwo''.
Akurat ;), coś w stylu ''Ok, ale idziemy tylko na jedno piwo''.
No w sumie tak może być, ale nie zawsze, bo ciągła stała napierdalanka też potrafi zmęczyć.
A co do CRF to wersja R to cross a wersja X to enduro więc raczej żywotność powinna być zauważalnie lepsza w X, a skoro DukeSebo potrafił tyle nakręcić na pomodzonej R-ce to oznacza jednak wysoką trwałość.
W dodatku słowa Majstra potwierdzają bardzo dużą trwałość 450X a słowa mechanika z takim doświadczeniem są dla mnie istotne.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » EXC 450 Supermoto
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 77 zapytań