Dzinkss napisał/a:Brednie to Ty uskuteczniasz wypisując swoje mądrości jak i wklejając nic nie znaczące wykresy w tym temacie i nie chcesz nawet spróbować przyjąć do wiadomości że może być jednak inaczej niż tak jak Ty się uparłeś.
A Twojej dosadnej odpowiedzi nawet nie będę komentował ponieważ nie chcę się zniżać do wzniosłego tonu Twej wypowiedzi.
Jak dla Ciebie to nic nie znaczące wykresy, z których nic dla Ciebie nie wynika to o czym my w ogóle tutaj dyskutujemy? Napisz, że nie rozumiesz zamiast się mądrzyć.
Nie chcę mi się tłumaczyć bo i tak do Ciebie nic nie dociera ale niech wystarczy Ci, że z trzeciego wykresu wynika iż odcina następuje przy 164 milach czyli jakieś 262km/h.
Dzinkss napisał/a:I przez zimę która to miałem w garażu zdążyłem zgłębić temat mapowania 5 i 6 biegu co by 280km/h to latało jak należy:))
Jak to przeczytałem to w pierwszej chwili tylko szeroko otworzyłem oczy.
W myśl zasady, że "opowieść bez przesady to nie opowieść" potraktowałem to z przymrużeniem oka.
Jednak pomyślałem sobie "kto wie"? W sumie w dobie ekologii wszystko możliwe.
Może jest skastrowana i po flashu zamiast mieć 115KM dmucha ze 140.
Poszperałem więc.... i co?
Ano nic! Żadnej ukrytej mocy.
Dzinkss napisał/a:Ale wy jesteście ludzie słabej wiary.
Ja nie jestem człowiekiem wiary w kwestiach natury technicznej - ufam prawom fizyki, lubię fakty, konkrety i twarde dowody.
Dzinkss napisał/a:No i sry ze pomyliłem sie o te 10km/h.
OK, zatem niech będzie 270...
Skąd to wziąłeś?
Dzinkss napisał/a:Spidi uważasz ze zapłacił byś takiej motocofe 1500zł i nie zobaczyłbyś tych 269km/h tylko powiedzmy 240km/h?
Gdzie wg. Ciebie napisali, że po zdjęciu blokady motocykl będzie jeździł 270?
Sugerujesz, że dowodem jest zdjęcie zegarów?
Proszę, o to źródło - znalezienie go zajęło mi 5 minut a daleko mi do informatyka...
[url]https://www.youtube.com/watch?v=J1hgxBPl5Us[/url]
Motocykl "zapierdala" 270!!!
... szkoda, że na podnośniku w garażu!? :)))))))))
Dzinkss napisał/a:Porównaj sobie moment nawet w takiej 600rr a mt 09 to bedziesz wiedział skąd ta magiczna siła która jest w stanie to wkręcić na 6-tym biegu do 12500obr/min.
Tu nie ma żadnej magii, to jest czysta fizyka a mt-09 to nie prom kosmiczny tylko fajny motocykl dla ludu o przeciętnej mocy, przeciętnych osiągach i rozsądnej cenie. Robienie z niego potwora ma tyle same sensu co kręcenie bata z gówna...
Dzinkss napisał/a:Wogóle po co wy robicie dywagacje nt. czy to jest wogóle możliwe jak juz dawno o tym wiadomo ze jest taka możliwość i takie osiągi, a nie inne. I nie bede tu dzielił sie tą wiedzą w szczegółach ponieważ pare osób w PL mogło by sie ostro wkur.wic ponieważ wiedza kosztuje, a diabeł tkwi w szczegółach. A wy tam dalej wierzcie w swoją prawdę ja w swoją
Zupełne jak minister Macierewicz: ktoś... coś... są świadkowie... wiem ale nie powiem... Państwo macie swoją prawdę (fakty, konkrety, przykłady, wyliczenia, elementarne zasady fizyki...) a ja i tak wiem lepiej i mam "swoją" prawdziwszą prawdę... :)))
Dzinkss napisał/a:To jak bys porównał Berga z Mt 07. Licznikowe 200 wyciśnie prawie i Berg i mt 07 . Który dłużej wytrzyma ta prędkość, logiczne ze mt07.
A co to k***a konkurs kto dłużej wytrzyma?
Mówimy o prędkości maksymalnej - to nie Iron Man żeby coś trzeba było "wytrzymywać".
Dzinkss napisał/a: O prędkości maksymalnej tutaj mowa czyli ze wytrwały raider ją osiągnie po odblokowaniu. A po co to i komu? Jezeli ktos lubi hardkor i ma taki kaprys to proszę bardzo mt-09 270km/h.
Następnemu sie wydaje, ja je.bie.
Podobnie - jak ten "wytrwały" rider tą prędkość osiągnie? Siłą podświadomości czy może nogami się będzie odpychał? A może bąka puści żeby dodać nieco "mocy"?
Ostatnia kwestia - ja jestem miły, uprzejmy ale do czasu...
Dość mam Twojego tonu, Twoich zaczepek i pyskówek w moim kierunku. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
Jak nie umiesz rozmawiać na poziomie to się czasami po prostu nie odzywaj. Przynajmniej nie w moim kierunku.
Nie toleruję pierdolenia ludzi, którzy nie wiedzą o czym mówią ale uparcie wmawiają bzdury innym a na zwykłe chamstwo reaguje chamstwem bo cham dyplomacji nie zrozumie. Sam się ośmieszasz pisząc głupoty.
Pewnie i tak 3/4 z tego co napisałem nie zrozumiesz ale ważne, że inni mają ubaw przed monitorami.
Tyle z mojej strony...
MAĆKO napisał/a:ahhh... ci stunterzy:P
Ja już dawno na stunt-emeryturze więc się nie liczy. :P
SPIDI
Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle