Odp: Sezon 2017
Wydaje mi się ze wprowadzenie osobnej klasyfikacji dla np. Kobiet tez może pomoc. Może zachęci to nowe osoby. (Jadą razem ze wszystkimi)
Piotrek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Sezon 2017
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wydaje mi się ze wprowadzenie osobnej klasyfikacji dla np. Kobiet tez może pomoc. Może zachęci to nowe osoby. (Jadą razem ze wszystkimi)
Pamiętajcie o jednym, aktualnie z PITami dzień kończy się około 17:00.
Jak dojdzie kolejna klasa, to będzie kończyć się chyba o 20:00
A ja się tak zastanawiam nad tymi kosztami (16k). Tak jak pisałem w 2016 mieliśmy robić rundę w BP ale z powodów wewnętrznych i wypadek na moto na niby "rundzie" pod koniec 2015 gdzie kolo chciał jakieś spore odszkodowanie od UM bo zawody były nielegalne i zakazali moto na lotnisku, więc nie dostaliśmy zgody na organizację, terminy i wszystko już było wysyłane do PZM. Na 2017 też już mam termin zaklepany i tym razem jest zgoda z UM na organizację rundy, więc jak co znowu nie wyskoczy powinno się udać. Wracając do pierwszej myśli z kosztami to mam gdzieś kosztorys z poprzedniej próby i tam na bank nie było 16k kosztów, myślę, że połowa tego to i tak była górną granicą gdzie wliczone było wynagrodzenie sędziów, karetka, straż, toaleta, ubezpieczenie itd, itp. Z samego wpisowego sporo tyśków wychodzi plus sponsorzy. Myślę, że problem leży gdzie indziej. Jak będę w siedzibie automobilklubu to zerknę na tamten kosztorys.
Liczyłeś kase na delegatów pzm?
jeżeli mowa o stawkach z regulaminu dla nich to chyba tak, tylko teraz się zastanawiam nad chronometrażem czy był wliczony w to wypożyczenie go czy jak, dlatego napisałem, że muszę zobaczyć raz jeszcze tamten kosztorys ale i tak nie wydaje się mi, że to 16k wychodzi.
Jakbyś miał tą rozpiskę to wyślij mi na pw proszę.
Ta debata tutaj widzę, że nie ma najmniejszego sensu. Zawsze znajdziecie jakies "ale" Nie próbuj mnie Piotrek #24 przekonwyac i moralizować, bo dobrze orientuje sie w temacie. Nie rozumiem dlaczego tak bardzo zależy Ci na tym aby ta klasa nie powstała, skoro z tą klasa nie będziesz mieć nic wspólnego startując w PP? Trollujesz czy jak to sie tam zwie ;) Pozdrawiam i bez odbioru, bo szkoda mi czasu na te przepychanki.
Mieciu odpowiedz masz poniżej, dlatego też chłopaki bronią tą klasę przed likwidacją,
Ja jeździłem w amatorach. Teraz jadę w PP. To była bardzo dobra droga jak dla mnie.
Mimo, że już w amatorach jechać nie będę, to uważam, że to wspaniały wstęp do ścigania.
kilka lat temu nie bylo AMATORA tylko odrazu PP , i sie jechalo z terenem i nikt nie płakał , kto chce jechac z terenem to PP i MP
a ch*j tam, najwyżej będziecie się ścigać w 15 osób, bo pewnie tyle zostanie po tym całym cyrku, jak nowe osoby nie będą przychodzić...
kilka lat temu nie bylo AMATORA tylko odrazu PP , i sie jechalo z terenem i nikt nie płakał , kto chce jechac z terenem to PP i MP
Bo ten sport się dopiero rozwija proste i logiczne. W tamtym czasie nie było tyle osób tylko ci którzy naprawdę się tym zajmowali. A ja byłbym za tym żeby zrobić amatorom 2 wyścigi i ten by to ludzi zachecilo napewno!
Raczej się zwija a nie rozwija:)
Moim skromnym zdaniem większość jeżdżących do tej pory w amatorach bądź chcących jechać w tej klasie w 2017 chce teren. Załóżmy teraz ze wszyscy z klasy amator pchają się do pełnego juz PP ( pierwsza runda liczyła 32 osoby czyli limit toru ) i mamy około 40 osób na kwali i co z tymi z końca stawki? Zapłacili 200 i do domu? Dla mnie zapis ze w przypadku niezakwalifikowania się do wyścigu jest możliwość jazdy w klasie niższej jest potrzebny bo PP się zaczyna na niektórych rundach przepelniac.
zrobić klasę street, zlikwidować amatorów i wypchać top10 z PP do MP i po sprawie :P haha
W bydgoszczy miałem debiut w amatorach i na sezon 2017 szykowaem sie zeby przejechac wszystkie rundy w tej klasie... Ale jak sytuacja tak wyglada to wole pobawic sie na bemowie, a z zawodami poczekam az wszystko wroci do normalnosci :) Tak jak pisal Hermes amator byl dobrym przygotowaniem do pp, a tak to szkoda kasy i zdrowia na taka maniane...
Beer Brothers :D
Moim skromnym zdaniem większość jeżdżących do tej pory w amatorach bądź chcących jechać w tej klasie w 2017 chce teren. Załóżmy teraz ze wszyscy z klasy amator pchają się do pełnego juz PP ( pierwsza runda liczyła 32 osoby czyli limit toru ) i mamy około 40 osób na kwali i co z tymi z końca stawki? Zapłacili 200 i do domu? Dla mnie zapis ze w przypadku niezakwalifikowania się do wyścigu jest możliwość jazdy w klasie niższej jest potrzebny bo PP się zaczyna na niektórych rundach przepelniac.
to zlikwidować AMATORA i zrobić 2 klasy PP jak było kiedyś , i po sezonie z dwóch klas przechodzi po 3 zawodników do MP ?
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Sezon 2017
Wygenerowano w 0.060 sekund, wykonano 73 zapytań