Temat: Sezon 2017
Myślę, że warto zacząć taki wątek i napisać, co Wam się podobało, a co byście chcieli zmienić w przyszłym sezonie (póki obecny jeszcze trwa).
Z ogólnych rzeczy, dotyczących wszystkich, to dla mnie super sprawą było rozwiązanie z Poznania:
Wysyłasz zgłoszenie w pierwszym terminie, dzięki temu rezerwując sobie normalną opłatę, a nie 150%. Dodatkowo organizator może wstępnie nastawić się na ilość osób.
Jeżeli coś wypadnie i nie możesz przyjechać, zgłosisz to 2-3 dni wcześniej, to jest zwrot kasy - ja takowy dostałem za Poznań.
Co do klasy amator, to uważam, że poszło to w złym kierunku. Zamiast ściągać nowych zawodników, żeby próbowali swoich sił, to zrobił się wyśćig zbrojeń i czasy nie dużo gorsze niż na końcu w PP.
Co bym zmienił : Zakaz kocy i opony z homologacją drogową - mimo, że sam mam koce i slicki, chętnie je odstawię na bok.
Myślę, że dzięki temu wszyscy mieliby równe szanse, przyjechałoby więcej drogowych maszyn typu DRZ, SMCR, WR itd. itd.
Kolejna sprawa to tylko jeden wyścig - komuś przytrafi się pech w pierwszym wyścigu i 500 czy tam nawet 1000km przejechane w złym humorze...
Kolejna sprawa, że miała to być taka klasa for fun, gdzie nie trzeba inwestować milionów w opony, treningi, ulepszanie sprzętów - wpadasz z ulicy, zaklejasz lampy, wstawiasz zbiornik na zlewki i lecisz.
Puchar Polski w sumie mnie nie dotyczy, ale to co mi się rzuciło w oczy, to w sumie zerowa "kara" za wywalenie w kogoś na torze. Chodzi mi o klasyczny temat, ten z tyłu jest winny i już, a nie widziałem w sumie żadnych wyciągniętych poważniejszych konsekwencji.
Rozumiem, że to jest sport, jest walka i takie rzeczy się zdażają, no ale jakoś fantazję trzeba hamować i zamienić ją w realne możliwości...
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450