Odp: Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Po prostu trzeba nadmuchać kompresorem a nie pompką. Dobrze żeby wężyk był gruby a nie cienki.
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po prostu trzeba nadmuchać kompresorem a nie pompką. Dobrze żeby wężyk był gruby a nie cienki.
No fakt, niezbyt wydajny mam ten kompresor. Spróbuję patentu z pasem. Jakby jeszcze ktoś miał wątpliwości czy robić te koła - robić. Jest zdecydowana różnica podczas jazdy i warto zadać sobie trochę trudu.
inflator. lub zwykly plak z ogniem ;)
Pamiętaj też aby użyć jakiegoś ślizgacza do opon lub chociaż wody z mydłem i jak nabijasz oponę to robisz to przy wykręconym wentylku.
Dostanę tę taśmę w długościach innych niż 1,5m i 17,5?? Bo szukam i znaleźć nie mogę..
5m długości i 38mm szerokości: [url]http://www.sukces-zamocowania.pl/sklep/produkt-21-Tasmy_z_nosnikiem_piankowym_4411N_38mmx5m_3M-20404-.html[/url]
Widziałem, tylko wydaje mi się że to nie to samo, bo w opisie jest
Taśmy z nośnikiem piankowym 4411N 38mmx5m 3M
Taśma 4496B
Poza tym najmniejsza ilość sztuk jaką można tu zamówić to 6, a to wychodzi ponad 200zł
to jest to samo
Niech będzie, ale ten sklep sprzedaje hurtowo po 6 sztuk, gdyby ktoś był jeszcze chętny można by w sumie zamówić.
A nie za wąska ta tasiemka?
A nie za wąska ta tasiemka?
Ja owijałem taką 38mm, dwa razy do okoła z zakłądką. 38mm na raz to mocno na styk. Lepiej zrobić na dwa razy.
U mnie zysk masy wyniósł podobnie: przód - 600g, tył - 700g. Obeszło się bez problemów, takich jak u Hackera. Jedynie w obręczy Behr nyple nie są osadzone tak głęboko i musiałem użyć kółek o średnicy 35 mm wyciętych z przeźroczystej Power Tape marki Tesa. Trochę roboty z tym było, ale efekt jest dobry. Żadnych ubytków powietrza nie stwierdziłem od soboty. Ja nie uzbrajałem taśmy uszczelniającej i myślę że to wystarczy. Jak nie, to będzie nauczka na przyszłość.
W nawiązani do niedawnego temat. "musiałem użyć kółek o średnicy 35 mm wyciętych z przeźroczystej Power Tape" - skleiły się one potem z taśmą 3M ?
Nie skleją się dobrze.
Nie wiem czy się skleiły. Ale nawet gdyby, to chodzi o jakąś ochronę tej taśmy uszczelniającej przed przetarciem w razie konieczności regulacji naciągu szprychy.
Nie wiem czy się skleiły. Ale nawet gdyby, to chodzi o jakąś ochronę tej taśmy uszczelniającej przed przetarciem w razie konieczności regulacji naciągu szprychy.
. Ok, dzięki. Jeszcze jedno pytanie - jak wycioles te kółka ? ;) Nożyczki i długi wieczór ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 71 zapytań