Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
Jest też zamiennik z katalogu Denso IK24, kosztuje 50zł ale ma troszkę inne parametry niż świeca z serwisówki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest też zamiennik z katalogu Denso IK24, kosztuje 50zł ale ma troszkę inne parametry niż świeca z serwisówki.
to co to za świeca?
najdroższa irydowa to jakieś 50zł więc za 100zł to chyba musi być jakaś z pozłacanymi elektrodami
IFR8H11, nie pytaj mnie, tylko inżynierów :)
[url]http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-sm-isqm-4-default-0113&department=wszystkie+dzia%C5%82y&order=pd&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=ifr8h11[/url]
Ja kupiłem co prawda za 70, wygląda na oryginał, ale w sklepach motocyklowych to ceny oscylują w granicach 100-120 zł bez rabatów.
Edit.
Zamiennik denso w cale nie lepiej. (wszystko z seriwsówki)
[url]http://allegro.pl/listing/listing.php?order=pd&string=VK24PRZ11&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-sm-isqm-4-default-0113[/url]
Ale denso w swoim katalogu podaje jeszcze tą(nie ma jej w serwisówce):
[url]http://allegro.pl/swieca-irydowa-denso-ik24-honda-crf-450-xr-650-r-i5094118886.html[/url]
Pocieszający może być jedynie fakt, że do 250 są jeszcze droższe:)
[url]http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-ngk-r0451b-8-racing-crf-250-i5060002296.html[/url]
Szkoda, że nikt tego nie pisze jak poleca CRF:)
No tak, bo świeca droższa o kilka dyszek, wymieniana raz na ruski rok z miejsca dyskwalifikikuje moto na tle innych marek :)
Swieca w usa grosze kosztuje. zakladajac ze raz na rok robi sie wieksze zakupy to mozna pociagnac z za oceanu. A z fanboyami ktma nie ma co dyskutowac
Ma ktoś może jakieś szablony zwymiarowane, na pdst których można własną okleine do CRF 2006r stworzyć ?
Sorry za zdublowanego posta ale temat dla mnie pilny.
Czy jest ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć jakie zawory były seryjnie w CRF450 z 06 ? Bo mam problem z wydechowymi, nie jestem w stanie ich zidentyfikować czy to zamienniki np. Prox czy oryginały które były podobno tytanowo-stalowe, problem w tym że stalowy Prox przy sprawdzaniu magnesem zachowuje się podobno tak samo. Wiem więc tyle że moje zawory wyglądają podobno jak oem, i jeden waży 34g.
Czy ktoś może zna wagę tytanowego zaworu, albo stalowego albo ma takie gdzieś w zasięgu ręki i może zważyć ?
Wydechowe w crf to stalówki, ssące to tytany.
Jesteś tego pewny? Nie było jakiegoś wynalazku typu stalowo-tytanowe? Problem jest taki że gość który mi składa silnik stwierdził że wydechowe dają się wcisnąć przy użyciu kciuka, gdzie na ssący trzeba użyć całej dłoni ( w sensie że o wiele lżej jakby sprężyny na wydechu były słabsze) i teraz mam rozkminę co z tymi wydechowymi zrobić, czy wrzucić nowe sprężyny od stalowych zaworów czy od tytanowych etc
A jesteś pewny, że masz ssące tytany? bo u mnie jest odwrotnie, wydechy ciężej chodzą jeśli dobrze pamiętam (niedawno ściągałem głowicę). A sprężyny to zapodaj oryginalne, nie są drogie - zamienniki wyechowych prox i tak produkują pod sprężyny oem (dlatego nie ma ich w zestawie )
Jak dla mnie to są normalne stalówki, magnes je spokojnie przyciąga, nie bardzo sobie wyobrażam gdzie ten tytan miałby być.
ja jak bym nie byl pewny to bym kupil caly zestaw nowych zaworów. i nie rwal bym wlosów z glowy czy sie urwie czy nie, bo zla sprezyna zastosowana :)
Nawet kupując stalowe zawory ze sprężynami Psychic to nie wyjdzie Cię wiele, a jakość masz dobrą i śpisz spokojnie.
wydechowe są stalowe, od góry zaworu na odcinku około 3cm w dół magnes przyciąga, poniżej aż do grzybka,to stop czegoś tam i magnesu nie przyciąga, waga to 34g.
ssący tytanowe, magnesu nie przyciągają na całym zaworze, waga 26g.
Sorry za zdublowanego posta ale temat dla mnie pilny.
Czy jest ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć jakie zawory były seryjnie w CRF450 z 06 ? Bo mam problem z wydechowymi, nie jestem w stanie ich zidentyfikować czy to zamienniki np. Prox czy oryginały które były podobno tytanowo-stalowe, problem w tym że stalowy Prox przy sprawdzaniu magnesem zachowuje się podobno tak samo. Wiem więc tyle że moje zawory wyglądają podobno jak oem, i jeden waży 34g.
Czy ktoś może zna wagę tytanowego zaworu, albo stalowego albo ma takie gdzieś w zasięgu ręki i może zważyć ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 73 zapytań