31

Odp: Polskie SUPERMOTO leży i kwiczy ?

Jeśli chodzi o WMC to kupuję regularnie (tanie, często się pokazuje, Pejser nieźle pisze, dobry papier  :lol: ), poza tym nie sądzę żeby czołowi jeźdźcy z czołówki europejskiej i światowej byli ludźmi z pierwszych stron gazet w swoich krajach. Nasi zawodnicy też chyba nie bardzo o tym marzą. A propos: ilu regularnie odwiedza choćby [url=http://www.forum.supermoto.pl]www.forum.supermoto.pl[/url] ?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

32

mysele że koło 20 regularnie tu zaglada w tym ja

motoslide.com

33

gierwi napisał/a:

Jeśli chodzi o WMC to kupuję regularnie (tanie, często się pokazuje, Pejser nieźle pisze, dobry papier  :lol: ), poza tym nie sądzę żeby czołowi jeźdźcy z czołówki europejskiej i światowej byli ludźmi z pierwszych stron gazet w swoich krajach. Nasi zawodnicy też chyba nie bardzo o tym marzą.

Czyli jak widać nie tylko polskie supermoto ma problemy i to jest coś naturalnego. Wniosek jest jeden supermoto nigdy nie będzie oscypkiem ani piłką nożną.

gierwi napisał/a:

A propos: ilu regularnie odwiedza choćby [url=http://www.forum.supermoto.pl]www.forum.supermoto.pl[/url] ?

Ilość nie idzie w parze z jakością, moim skromnym zdaniem osoby piszące na forum trzymają zadowalający poziom a to dobrze świadczy o użytkownikach SM.

jakubek

34

Ilość nie idzie w parze z jakością, moim skromnym zdaniem osoby piszące na forum trzymają zadowalający poziom a to dobrze świadczy o użytkownikach SM

.. i tu musze przyznac racje nie widziałem jeszcze tak ogarnietego forum bez gburów i zbednych docienek
  tak trzymać :D

motoslide.com

35

Bicie piany i nic więcej. Większość ludzi tutaj pisze o propagowaniu SM a nigdy nie pojawiło się na zawodach, a jak już dotarli, to tylko jako kibice. Jak chcecie przyciągać ludzi do SM, skoro sami nie startujecie? Jak objechanie plastika na mieście ma się do promocji sportu? Jeśli latanie na gumie po mieście, dudnienie pustymi wydechami i robienie zamieszania ma być wizytówką polskiego SM, to równie dobrze gości spod Kolumny Zygmunta możemy podpisać jako "promocję Toru Poznań".

36

szwinia napisał/a:

Bicie piany i nic więcej. Większość ludzi tutaj pisze o propagowaniu SM a nigdy nie pojawiło się na zawodach, a jak już dotarli, to tylko jako kibice. Jak chcecie przyciągać ludzi do SM, skoro sami nie startujecie? Jak objechanie plastika na mieście ma się do promocji sportu? Jeśli latanie na gumie po mieście, dudnienie pustymi wydechami i robienie zamieszania ma być wizytówką polskiego SM, to równie dobrze gości spod Kolumny Zygmunta możemy podpisać jako "promocję Toru Poznań".

....i BARDZO DOBRZE NAPISANE:) szaaa

37

szwinia napisał/a:

tylko niektorzy w SM bawia sie od niedawna i planuja starty na ten rok dopiero ;)

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!

38

...a inni są tu od dawna ale na planowaniu poprzestali.

39 Ostatnio edytowany przez mcienki (2010-02-01 13:52:48)

Rzeczywiście, poziom sportów motocyklowych w Polsce ( z wyłączeniem żużla) to tragedia :( . Mało obiektów do organizowania zawodów i treningów, jak już są to zazwyczaj zamknięte(oprócz Starego Kisielina). Sponsorzy polskich teamów to w większości pasjonaci którzy oprócz satysfakcji nic więcej z tego nie mają. Sam przez 2lata współsponsorowałem jeden team  superbike/superstock i wiem jak to wygląda. I jak tu młodzi ludzie mają rozwijać swoje pasje i talenty jak TV woli pokazać panczenistów lub jak kolega pisał skoki. Media tylko piszą o motocyklistach by postawić nas w złym świetle-w tym są naprawde dobrzy.Dopóki prasa i TV na poważnie nie zaczną podchodzić do tego tematu dopóty pozyskanie sponsorów będzie graniczyło z cudem a co za tym idzie w sporcie motocyklowym nic poważnie nie drgnie. I pozostanie nam miastowy i pozamiastowy terror :D

szwinia-to że ludzie chcą latać na supermoto to nie znaczy że wszyscy muszą startować w zawodach. Nie każdego musi być stać na start w zawodach a wiadomo koszty są niemałe. Problem jest raczej w ogólnej świadomosci Polaków i postrzegania motocyklistów

40

mcienki napisał/a:

szwinia-to że ludzie chcą latać na supermoto to nie znaczy że wszyscy muszą startować w zawodach. Nie każdego musi być stać na start w zawodach a wiadomo koszty są niemałe. Problem jest raczej w ogólnej świadomosci Polaków i postrzegania motocyklistów

Koszty są żadne... Żeby wystartować i mieć dobrą zabawę, wystarczy opłacić wpisowe czyli 180 zeta i wszystko.
No oczywiście, że nie wszyscy muszą startować, ale tak jak napisałem, trzeba odróżniać promocję SM jako sportu od tego że ktoś jeździ na codzień motocyklem supermoto. Jak sądzę Psatp nie pisał o tym że SM "leży i kwiczy" dlatego, że chłopaki nie mogą znaleźć sponsorów, którzy wspomogą ich finansowo w lataniu po Wawie. Im więcej osób będzie startowało tym więcej będzie chciało na to patrzeć i wszystko w temacie. Przypuszczam, że zdecydowanej większości ludzi startujących w zawodach nie obchodzi zupełnie to czy ktoś po mieście jeździ na zx-pińcet, er-łan, supermoto czy skuterze bo nie ma to najmniejszego wpływu na poziom naszej sceny SM, umiejętności zawodników i dostępność torów.

41

Proponuje zrobic tak. Przy okazji zawodów, w danej miejscowości, wybrac sie cala ekipa do lokalu. Niech każdy pozna 3 dziewczyny (żonaci 2, aby nie bylo spięcia w domu) i zaprosi na zawody.
To po imprezie nie tylko one będą wiedzieć co to supermoto, ale także ich chłopcy, a być może i przyszłe dzieci ;)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

42

Crazy_Russian napisał/a:

Proponuje zrobic tak. Przy okazji zawodów, w danej miejscowości, wybrac sie cala ekipa do lokalu. Niech każdy pozna 3 dziewczyny (żonaci 2, aby nie bylo spięcia w domu) i zaprosi na zawody.
To po imprezie nie tylko one będą wiedzieć co to supermoto, ale także ich chłopcy, a być może i przyszłe dzieci ;)

Ja mam żone , i stanowczo się z Tobą nie zgadzam , dlaczego mam byc gorszy i wyrywać tylko 2 laski :) albo po równo wszyscy albo zabieram zabawki :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

43

Tegma, jak się wybierzesz na zawody, to odstąpię Ci jedną z mojego przydziału.

44

Przypuszczam, że zdecydowanej większości ludzi startujących w zawodach nie obchodzi zupełnie to czy ktoś po mieście jeździ na zx-pińcet, er-łan, supermoto czy skuterze bo nie ma to najmniejszego wpływu na poziom naszej sceny SM, umiejętności zawodników i dostępność torów.

Nie startuję w zawodach i nawet nie wiem czy będę w nich kiedykolwiek startował, ale melduje ze mi to calkiem tak samo rybka. Kompletnie.
Ja tam mam swoją bajkę, swoj film i jest mi z tym całkiem dobrze.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

45

jareks napisał/a:

Nie startuję w zawodach i nawet nie wiem czy będę w nich kiedykolwiek startował

Będziesz, będziesz :D Jak się coś obiecuje, to trzeba potem się wywiązywać :)