991

Odp: WROCŁAW, kto lata supermoto ?

300 plus bonus 100 za ciagla ;] Gorzej ze cos mi w sxvie ze skrzynia szwankuje rozebralem i nie widac kompletnie nic :(

Drz650->klx650->SXV 550->DRZ400sm->husq wr250 zadymiacz

992

co znaczy szwankuje ??

993

Lata ktoś dzisiaj?

994

Ma ktos jakies namiary gdzie zrobia mi dobry szlif cylindra??:)

We wroclawiu oczywiscie.

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

995

No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie. W niedziele podczas jazdy na torze w Kisielinie silnik zaczął mocno stukać po rozebraniu okazało się, że korba, tłok i tuleja do śmieci. Przyczyna awarii - nieznana, kolega forumowy od którego go kupiłem przedstawił solidne dowody na przeprowadzony przed sprzedażą remont (włącznie z korbą) olej zmieniany sumiennie co 10 mth, w przybliżeniu od remontu przejechane 60mth. Wstępne koszty naprawy: tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota.

Żeby było ciekawej w piątek zepsuł mi się samochód Diesel z 2008 roku, wstępny kosz naprawy około 2500zł.

Jak żyć?

Husaberg FS 650

996

Husaj powiem Ci że wydatki Cię  dopadły..

Jak żyć, ciężko określić.

UrbanStreetWorkshop
         KTM 300EXC enduro

997

Husaj napisał/a:

Jak żyć?

Ciężko lekko żyć! Pech na całego, powodzenia w reanimacjach.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

998 Ostatnio edytowany przez tabul (2013-04-24 21:58:37)

Husaj napisał/a:

No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie. W niedziele podczas jazdy na torze w Kisielinie silnik zaczął mocno stukać po rozebraniu okazało się, że korba, tłok i tuleja do śmieci. Przyczyna awarii - nieznana, kolega forumowy od którego go kupiłem przedstawił solidne dowody na przeprowadzony przed sprzedażą remont (włącznie z korbą) olej zmieniany sumiennie co 10 mth, w przybliżeniu od remontu przejechane 60mth. Wstępne koszty naprawy: tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota.

Żeby było ciekawej w piątek zepsuł mi się samochód Diesel z 2008 roku, wstępny kosz naprawy około 2500zł.

Jak żyć?

z autem mogę pomóc a co do bergów to znajomi skutecznie wybili mi go z głowy, to sprzęt dla zawodników z grubym portfelem:( przykro mi...

999

Cross-c1 napisał/a:

Ma ktos jakies namiary gdzie zrobia mi dobry szlif cylindra??:)

We wroclawiu oczywiscie.

ale szlif do czego ?? nicasil czy żeliwo ?

1,000

Żeliwo. Oddałem na Sępolno na smętna17. Ogólnie znajomy dawał tam swój cylinder od WSK125 i mówi że zrobili mu dobrze, dojechał na nim nad morze i z powrotem bez problemów. Jeździ do teraz.

Chyba że źle trafiłem to dajcie znać bo dopiero im w czwartek zawiozę tłok więc mogę jeszcze go zabrać do czwartku :)

UrbanStreetWorkshop
         KTM 300EXC enduro

1,001

Husaj napisał/a:

No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie
...
tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota
...

Łożesz kur... Niedobrze... bardzo niedobrze... Trzymam kciuki, że wrócisz piorunem na 300mth bez remontu.

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

1,002 Ostatnio edytowany przez wojtecki (2013-04-25 07:44:38)

Cross-c1 napisał/a:

Żeliwo. Oddałem na Sępolno na smętna17. Ogólnie znajomy dawał tam swój cylinder od WSK125 i mówi że zrobili mu dobrze, dojechał na nim nad morze i z powrotem bez problemów. Jeździ do teraz.

Chyba że źle trafiłem to dajcie znać bo dopiero im w czwartek zawiozę tłok więc mogę jeszcze go zabrać do czwartku :)

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale mi smętna się źle kojarzy.. to tam gdzie jest wpiozdu tych warsztatów w jednym miejscu ?
Pytasz gdzie robią dobrze takie rzeczy ? Odpowiadam - [url]http://www.firmy.net/stacje-obslugi-i-serwis-samochodowy/stadtmuller-wojciech,WWPDS.html[/url]

Nie jest to żadne mój znajomy, brat czy siostra - po prostu wiem, że stadmuller zna się na rzeczy.

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

1,003 Ostatnio edytowany przez tabul (2013-04-25 16:36:13)

Cross-c1 napisał/a:

nie wiem czemu Wojteckiemu źle się kojarzy, ja z autopsji i opinii innych warsztatów mechanicznych wiem że, to jeden z lepszych warsztatów we Wrocku, jako nieliczni robią silniki do takich aut jak supra czy skyline,  robią to z ojca na syna ;) a Pan Stadtmüller Wojciech jest bardzo dobry w silnikach 2T. Pozdrawiam

1,004

Tak ja mam 2t. I robiłem u Stadtmuller'a ale robiłem tam 3lata temu, zrobili mi pasowanie zamiast na 0.06mm to było na 0.07mm ponad.... a do tego teraz tam na nowowiejskiej nie robi już tamten starszy pan, tylko jego "uczniowie" a on tylko to kontroluje (99% że tak jest)

UrbanStreetWorkshop
         KTM 300EXC enduro

1,005

Tabul być może pomyliłem warsztaty - także pewnie jest tak jak mówisz ;)

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???