Odp: WROCŁAW, kto lata supermoto ?
300 plus bonus 100 za ciagla ;] Gorzej ze cos mi w sxvie ze skrzynia szwankuje rozebralem i nie widac kompletnie nic :(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » WROCŁAW, kto lata supermoto ?
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 101 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
300 plus bonus 100 za ciagla ;] Gorzej ze cos mi w sxvie ze skrzynia szwankuje rozebralem i nie widac kompletnie nic :(
co znaczy szwankuje ??
Lata ktoś dzisiaj?
Ma ktos jakies namiary gdzie zrobia mi dobry szlif cylindra??:)
We wroclawiu oczywiscie.
No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie. W niedziele podczas jazdy na torze w Kisielinie silnik zaczął mocno stukać po rozebraniu okazało się, że korba, tłok i tuleja do śmieci. Przyczyna awarii - nieznana, kolega forumowy od którego go kupiłem przedstawił solidne dowody na przeprowadzony przed sprzedażą remont (włącznie z korbą) olej zmieniany sumiennie co 10 mth, w przybliżeniu od remontu przejechane 60mth. Wstępne koszty naprawy: tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota.
Żeby było ciekawej w piątek zepsuł mi się samochód Diesel z 2008 roku, wstępny kosz naprawy około 2500zł.
Jak żyć?
Husaj powiem Ci że wydatki Cię dopadły..
Jak żyć, ciężko określić.
Jak żyć?
Ciężko lekko żyć! Pech na całego, powodzenia w reanimacjach.
No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie. W niedziele podczas jazdy na torze w Kisielinie silnik zaczął mocno stukać po rozebraniu okazało się, że korba, tłok i tuleja do śmieci. Przyczyna awarii - nieznana, kolega forumowy od którego go kupiłem przedstawił solidne dowody na przeprowadzony przed sprzedażą remont (włącznie z korbą) olej zmieniany sumiennie co 10 mth, w przybliżeniu od remontu przejechane 60mth. Wstępne koszty naprawy: tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota.
Żeby było ciekawej w piątek zepsuł mi się samochód Diesel z 2008 roku, wstępny kosz naprawy około 2500zł.
Jak żyć?
z autem mogę pomóc a co do bergów to znajomi skutecznie wybili mi go z głowy, to sprzęt dla zawodników z grubym portfelem:( przykro mi...
Ma ktos jakies namiary gdzie zrobia mi dobry szlif cylindra??:)
We wroclawiu oczywiscie.
ale szlif do czego ?? nicasil czy żeliwo ?
Żeliwo. Oddałem na Sępolno na smętna17. Ogólnie znajomy dawał tam swój cylinder od WSK125 i mówi że zrobili mu dobrze, dojechał na nim nad morze i z powrotem bez problemów. Jeździ do teraz.
Chyba że źle trafiłem to dajcie znać bo dopiero im w czwartek zawiozę tłok więc mogę jeszcze go zabrać do czwartku :)
No i pięknie się sezon zaczął (skończył?) dla mnie
...
tuleja 1450 (Auner) lub $300 z USA, korba około 1100zł, tłok 600zł + uszczelki + robota
...
Łożesz kur... Niedobrze... bardzo niedobrze... Trzymam kciuki, że wrócisz piorunem na 300mth bez remontu.
Żeliwo. Oddałem na Sępolno na smętna17. Ogólnie znajomy dawał tam swój cylinder od WSK125 i mówi że zrobili mu dobrze, dojechał na nim nad morze i z powrotem bez problemów. Jeździ do teraz.
Chyba że źle trafiłem to dajcie znać bo dopiero im w czwartek zawiozę tłok więc mogę jeszcze go zabrać do czwartku :)
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale mi smętna się źle kojarzy.. to tam gdzie jest wpiozdu tych warsztatów w jednym miejscu ?
Pytasz gdzie robią dobrze takie rzeczy ? Odpowiadam - [url]http://www.firmy.net/stacje-obslugi-i-serwis-samochodowy/stadtmuller-wojciech,WWPDS.html[/url]
Nie jest to żadne mój znajomy, brat czy siostra - po prostu wiem, że stadmuller zna się na rzeczy.
nie wiem czemu Wojteckiemu źle się kojarzy, ja z autopsji i opinii innych warsztatów mechanicznych wiem że, to jeden z lepszych warsztatów we Wrocku, jako nieliczni robią silniki do takich aut jak supra czy skyline, robią to z ojca na syna ;) a Pan Stadtmüller Wojciech jest bardzo dobry w silnikach 2T. Pozdrawiam
Tak ja mam 2t. I robiłem u Stadtmuller'a ale robiłem tam 3lata temu, zrobili mi pasowanie zamiast na 0.06mm to było na 0.07mm ponad.... a do tego teraz tam na nowowiejskiej nie robi już tamten starszy pan, tylko jego "uczniowie" a on tylko to kontroluje (99% że tak jest)
Tabul być może pomyliłem warsztaty - także pewnie jest tak jak mówisz ;)
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 101 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » WROCŁAW, kto lata supermoto ?
Wygenerowano w 0.060 sekund, wykonano 60 zapytań