fidu10 napisał/a:jest was kilku, którzy w żaden sposób nie wnoszą kompletnie nic w promocje i rozpowszechnianie SUPERMOTO ,a wręcz na siłe wyszukujecie "myki" w regulaminie i PZM-ocie które to by miały odwieźć potencjalnych zawodników od startu w zawodach...
A co nowy regulamin wnosi do promocji Supermoto? Widziałeś przedstawicieli gazet oraz telewizji w Bydgoszczy? A wiesz co trzeba było zrobić, aby się pojawili? Klub wysłał jedynie informację do PAP, że będą odbywały się zawody. Tak ciężko PZMotowi byłoby tym się zająć?
gierwi napisał/a:oza tym skoro chcecie startować w PP, to znak że następnym krokiem będzie awans do MP, prawda? Regulamin moim zdaniem powinien być dostosowany do potrzeb zawodników startujących w wyższej klasie (MP), którzy planują także starty zagraniczne
Nie wiem czy nawet połowicznie jest tak jak piszesz, z tym że następnym krokiem ma być MP. Sam startuje w zawodach, bo kiedyś nikt mi nie robił problemów, abym niezadrutowanym Dukiem I poleciał.
Mam odmienne zdanie odnosnie regulaminu. Koledzy z MP, chcący startować poza PL, potrafią przygotować motocykle zgodnie z regulaminem obowiązującym w innym kraju.
Jak startowałem w Czechach, to były 3 klasy: Mistrzowska, coś w stylu Pucharowej i całkowicie amatorska. Nasze asy z MP nie mają szans powalczyć o podium w klasie Pucharowej, wiec nie dopasowujmy regulaminu do klasy, której de facto nie ma. Skupmy sie na tym aby klasa PP w Polsce była maksymalnie dostępna, szczególnie dla nowych.
Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30