Odp: Sezon 2017
W klasie Street jak ktoś dobrze wjeździ się w tor przez rok lub mniejszy okres czasu to nie będzie miał żadnego problemu z przejściem do PP
Nie, aktywni zawodnicy z WMMP będą traktowali tą klasę jako dodatkowy trening do swoich wyścigów i nie potrzebny im teren.
Czyli wizje widzę są chyba odmienne, wcześniej było napisane, że to dla ludzi którzy się "boją" terenu i wolą powalczyć na samym asfalcie, po czym jednak wychodzi inne założenie klasy street. Taki trening dla WMMP w dzień zawodów w postaci wyścigu a do tego trochę ludzi z łapanki.
Tak jak pisał SPIDI jeżeli ktoś chce się ścigać to będzie się ścigał natomiast jak ktoś traktuje zawody jako weekendowe wyrwanie się od obowiązków czy ŻONY to może spokojnie pojeździć sobie w weekend na dowolnym torze i to za mniejsze pieniądze.
Albo czytanie ze zrozumieniem u mnie słabo stoi albo to co piszesz jest (sorry) ale hipokryzją.
Nie, aktywni zawodnicy z WMMP będą traktowali tą klasę jako dodatkowy TRENING do swoich wyścigów i nie potrzebny im teren.
To mamy się w tej klasie ścigać, ma być przedsionkiem do PP czy być i to jest według mnie główny cel TYLKO i WYŁĄCZNIE nastawiona na pieniądze? Założenie typu wrzućmy wszystkich do jednego wora, trochę ludzi z mega doświadczeniem, trochę z PP i garstkę paru osób chcących niby traktować to jako początek swojej "kariery" w SM. Serio chcecie powiedzieć, że ktoś z ulicy będzie zadowolony jak przyjedzie i stanie do rywalizacji z takimi osobami? Różnica klas będzie gigantyczna...
Więc proszę ale szczerze się zastanówcie czy to pomoże ogólnie SM w przyszłości? Wątpię.
Oczywiście takie przedstawienie sprawy poprawi pewnie opłacalność rundy ale proszę mi tu nie wmawiać, że klasa street w jakikolwiek sposób ma ułatwić osobą zainteresowanym startami w SM udział w zawodach na poziomie PP.
Podsumowując, po tym co do tej pory przeczytałem wniosek nasuwa się jeden, klasa Street powstanie, amator zniknie. Po roku czasu "wszyscy" zadowoleni bo Street łata dziurę w budżecie ale zobaczymy co z SM z 5lat.
Powodzenia, oby długofalowe konsekwencje były o 180 stopni odmienne od moich przewidywań w końcu jakieś mądre głowy wymyślają misje i strategie przedsiębiorstw a w tym wypadku przyszłości Supermoto w Polsce. Chyba ;)
KTM EXC 450 - Sprzedane
KTM SMR 450 - Sprzedane
Husqvarna FS 450 - Sprzedane