1

Temat: Pierwsze supermoto

Hej! Nazywam się Norbert i mam 16lat. Od dzieciństwa interesuje się motocyklami zwłaszcza crossami. Postanowiłem kupić swoje pierwsze supermoto. Nie jest to mój pierwszy motocykl. W poprzednim sezonie jeździłem yamahą tzr 50 ale sprzedałem, w celu zakupu supermoto. Mam 187cm i 68kg wagi. Na supermoto moge przeznaczyć 10000, no może troche ponad 15000 ale to w awaryjnym przypadku. Kask i rękawiczki mam. Nie mam ustalonego typu motoru, myślałem o jakimś ktmie lub yamaszce, ew husqvarnie. Swoją ceną zainteresowały mnie też husabergi ale to chyba niezbyt znana i szanowana firma. Prosze o doradztwo!

2

Odp: Pierwsze supermoto

TwistedMETAL napisał/a:

husabergi ale to chyba niezbyt znana i szanowana firma. Prosze o doradztwo!

Trzymajcie mnie bo mu jebne :D

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

3

Przepraszam jeśli cię uraziłem ale husaberg to dość nowa firma, mało popularna (znaczy ja to przez przypadek na nią wpadłem, na enduro arenie w Łodzi)

4

subek napisał/a:
TwistedMETAL napisał/a:

husabergi ale to chyba niezbyt znana i szanowana firma. Prosze o doradztwo!

Trzymajcie mnie bo mu jebne :D

TwistedMETAL napisał/a:

Od dzieciństwa interesuje się motocyklami zwłaszcza crossami.

W tej chwili Husaberg i KTM to jedno i to samo - różni się tylko kolorem.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Dajcie spokój, ja tez jeszcze z rok temu nie słyszałem o Husabergu ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

6 Ostatnio edytowany przez TwistedMETAL (2012-12-13 22:47:20)

A więc co byście doradzali? Bo podba mi się jeszcze aprilla rxv ale nie wiem czy się w budżecie zamknę.

@Koso, ja też dokładnie rok temu. Dowiedziałem się na zawodach, było nawet sporo zawodników na nich, ale ktmy przeważały ;)

7

Husaberga:)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

8

Możesz wydać DO 10 tys ew 15tys, fajna rozpiętość :D Do 15 koła znajdziesz super supermoto, za 10koła już mniej.

READY TO >> TERROR

9

A to prawda że husaberga założyli wyrzutki z husqvarny, bo mi znajomy opowiadał ale coś nie wierze...

10

Jak szukasz 2t to może Aprilia sx 125, jak 4t to Yamaha Wr 125x która miałem w poprzednim sezonie i moge polecić

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

11

Mi motocykl musi się podobać.
Pytanie co Tobie się podoba?
Widziałeś już coś na allegro co wpadło Ci w oko?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

Husabergi - to nie za bardzo, zresztą mało ich w wersji sm, na stronie husaberga widziałem.
Mi podobają się:
Yamaha wr125x white - tylko 125
Aprilla rxv
I ktmy z tym że trudno znaleźć jakiegoś ładenego ten model l4 mi się nie podoba, ze względu na błotnik przedni, a ktm duke za drogi i to bardziej naked przypomina niż sm.

A cpi, tak z ciekawości - te motory są bardzo tanie ale nie widziałem na allegro pojemności większych niż 50cc

13

Zastanów się czy chcesz SUPERMOTO czy ENDURO, bo wypisujesz tu o WR X, które jest seryjnym SM, a później o Apce RXV w butach ENDURO.

READY TO >> TERROR

14

I może określ się czy szukasz 125 czy 450 bo o tym nie wspomniałeś

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

15 Ostatnio edytowany przez TwistedMETAL (2012-12-13 22:59:32)

Supermoto, widziałem rxv na kołach supermoto, a seryjnie to supermoto aprilii to sxv tak?

Z tą pojemnością to nie wiem. Jeździłem tylko na 50 ale nie chce 125. Myślałem o czymś dużym.