Odp: Pierwsze supermoto
A to szkoda. Choć ten błotnik mi się nie podoba. Czekam na dalsze propozycje. ;)
Jak ja lubię te teksty o dziobaku :DD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze supermoto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A to szkoda. Choć ten błotnik mi się nie podoba. Czekam na dalsze propozycje. ;)
Jak ja lubię te teksty o dziobaku :DD
yO najważniejsze żebyś kupił a nie dupił
skoro mówisz, że 450 będzie dla ciebie dobre to proszę bardzo:) będziesz mistrzem prostych w mieście. Daje głowę, że exc 125 nieźle by cie miotał na start a już nie wspomnę o 450 nikt nie zaczynał odrazu od takiej pojemności. W twoim wieku większość ludzi zaczynała od rometa ogara albo innego pizdzika.
Nie mam czasu i pieniędzy by przechodzić z pojemności na pojemność.
16lat, 15000zł do wydania, ahmmm...
Zacznijmy:
- Prawo jazdy kategoria A - 1000zł
- egzaminy państwowe ~200zł
- korepetycje z lekcji pokory - bezcenne
No już to gdzieś słyszałem ;) Nie mam prawka (narazie) na 125 więc nie robi mi różnicy czy motor będzie miał 250 czy 450 czy 690 pojemności. Na yamaszce szybko nauczyłem się jeździć, samemu myśle że na czymś większym też dam rade. Nie mam czasu i pieniędzy by przechodzić z pojemności na pojemność.
Najpierw zrób prawko a potem naucz się jeździć na 125 a nie tu jakieś głupoty wypisujesz.
Trochę instynktu samozachowawczego.
Może jeszcze chciałbyś kupić 525 zarejestrowane na skuter ??
Kolego, kup sobie tą WRX 125 i nie wydziwiaj, bo wszyscy mają rację że ci wystarczy. Jak jesteś kozak to poszukaj jakiejś 125 w dwusuwie - i tak nie masz prawka więc po co Ci homologacja. Większe pojemności to już nie zabawa, bo potrafią ponieść - daj Boże w krzaki, bo na ulicy przeszkody twardsze. Daj sobie przemówić do rozumu, bo jak nie to do matki zadzwonię :-) Zobaczysz że zdziwisz się mocowo i sporo się nauczysz. A za dwa sezony kupisz 450/690 i będziesz piony stawiał jedną ręką z lewą nogą na kolanie:-)
Recepta:
Yamaha WRX 125
No i jak polatasz trochę to się trochę nauczysz i nie będziesz zadawał durnych pytań. Nie zniechęcaj się, bo jest tu dużo pomocnych osób (wielu się udziela w tym temacie), jednak gdy Ci podpowiadają staraj się wyciągać wnioski.
Haker Ci podpowiedział, że moto musi się podobać to widzę, że jest to już twoim głównym kryterium. :-)))))))
k***a drogie dziecko a lekcje odrobione !!!
Za parę lat prawo jazdy a na koniec duże moto !
W twoim przypadku jedynie z większych pojemności to polecam ci Yamahe DT 125 X
[url]http://www.youtube.com/watch?v=xyGGBKhmISY[/url]
Chociaż na to i tak chyba potrzebne jest prawko A1 zresztą nie wiem czy ogarniesz sprzęta bo po tym co piszesz to się zastanawiam czy aby na pewno 125 w 2T jest dla ciebie .
No chyba że ten temat to prowokacja i jakiś stary user sobie jajca robi ;)
Kup 950 sm i zarejestruj na 50 i po problemie :)
Add:
Aha, zapomniałem, że może Ci się z wyglądu nie spodobać, to lepiej odpuść temat.
Kurde 16 lat, ogromny staż na 6 konnym bydlaku , nie cackaj się i kupuj jakiegoś gsxr'a 1000 ! Z pewnością nauczysz się jeździć równie szybko jak na tzr... Nie ma co się bawić na małych pojemnościach a zwłaszcza z tak ogromnym doświadczeniem na drodze !
Powodzenia i pozdrów rodziców ;)
Ja tam jak mialem 16 lat to juz dymalem na lc4 . Ba nawet jak zawody w k-ce byly to sobie kilka kolek zaliczylem :)
Ja tam jak mialem 16 lat to juz dymalem na lc4 . Ba nawet jak zawody w k-ce byly to sobie kilka kolek zaliczylem :)
A czemu tylko kilka? ]:-> :P
Macie w sumie racje - w moim życiu miałem tylko jeden motor, chyba zdecyduje się na 125. Ale ktm 125 w wersji supermoto chyba nie znajdę co? Mój kolega ma do sprzedania cagive (chyba tak to się pisze)raptor 125 zarejestrowaną na 50 ale to nie supermoto.
Tak, motor musi być ładny. To wg. mnie pierwsze kryterium. Może to troche naiwne ale ja tak mam. ;)
Tak, motor musi być ładny. To wg. mnie pierwsze kryterium. Może to troche naiwne ale ja tak mam. ;)
Ty szukasz ruchania czy motocykla?
Zrób tak bo widzę, że potrafisz natychmiast podjąć męską decyzję... Przestudiuj w wolnym czasie (na pewno masz go mało - lol) cały internet pod hasłem supermoto. Znajdź NaJfAjNiEjSzOwAty MoTóR i pytaj czy pasuje...
Panie patrz i grzmij...
Czasu za dużo nie mam. Szukałem dość dużo, a na forum przyszedłem po jakieś pomysły po doradztwo (bez was prawdopodobnie kupiłbym 450-600cc) ;) A pod względem przysposobienia do stuntu, doradźcie jakiś. Czy 125 to nie za mała moc?
Mnie za to dziwi, że boisz się deszczu bardziej niż przesiadki z 5 na 50 koni. Może Dt 125 X Ci się spodoba jak to kluczowy warunek? A do stuntu im mniejsza moc tym dla Ciebie póki co lepiej. Ogarniałeś coś na tzr ? Ona właśnie jest genialna do stuntu na start i raczej plastik Ci potrzebny do tego, bo jest dużo bardziej rozwojowy niż sm.
RS 50 TZR 50 jak koniecznie supermoto to polecam z własnego doświadczenia DT 50 trochę ją męczyłem a awarii mechanicznych totalny brak. Zmienione zębatki i można strzelać z klamki z takim budżetem byś coś tam po tuningował i by był super pies. Nie kupuj nic większego jak nie trenowałeś wcześniej na skuterze rowerze czymkolwiek. Będzie Cię poniewierała i masa i moc. Jak kupisz coś małego mocy brak waga mniejsza więc nauczysz się dużo techniki i potem to zaprocentuje jak coś większego będziesz chciał.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Pierwsze supermoto
Wygenerowano w 0.058 sekund, wykonano 74 zapytań