1

Temat: Czym zrobie największy syf na mieście?

Cześć koledzy, od jakiegoś czasu choruję na supermoto. Pojawiła się kasa, czas coś kupić. I tu pojawia się problem - co wybrać?
Latam motocyklami od 5 lat, katuje szlifiery, ostatnio nawalam na VTR1000 SP1. Pod koniec zeszłego sezonu kupiłem sobie DR 350 (nie-SM) na próbę, i spodobało się. Teraz chcę coś zdecydowanie mocniejszego, DR'ka była jak rowerek ;-)
Motocykl ma być używany praktycznie codziennie do latania po mieście, może raz na jakiś czas wbije się do lasu. Potrzebuje czegoś trwałego, żebym nie musiał co chwile robić remontu silnika (wymiana tłoka co sezon jest jak najbardziej akceptowalna). I koniecznie zarejestrowany (tzn z możliwością rejestracji), nie chce mi się ganiać z miśkami. Stylistycznie i osiągami odpowiada mi YZ426, CRF 450, tylko czy to trwałe motocykle? A może coś innego? Widziałem też niezłą TTR 600, ale nie wiem czy to nie za ciężkie moto?  Doradźcie proszę. Do wydania mam ok 10k.

Pozdro i dzięki za pomoc
Cerbi

p.s. Moto musi być jak najbardziej hardcorowe, pierdzieć wydechem, stawiać na laczka itd - funbike ;-)

Motocykle są wszędzie.

2

Odp: Czym zrobie największy syf na mieście?

jak za 10 tyś i do miasta to może HUSKA SM 610

3

właśnie pojawiło się coś takiego: http://allegro.pl/item656665228_husaberg_650_fe.html

Co mówicie?
Ja jakoś nie jestem przekonany do husquarny, husabergów itp wynalazków, może to błąd? Jest to jako tako wytrzymałe? Klamoty dostępne?

Kolega widze z Poznania, bedzie trzeba sie ustawic jak tylko kupie sprzęta.

Motocykle są wszędzie.

4 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:09:24)

^$%#

motoslide.com

5

Nie mam ograniczonego pola myślenia a mimo to mam niechęć do tych marek. Może przekonasz mnie do husqvarny?

Motocykle są wszędzie.

6 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 13:09:16)

^$%#

motoslide.com

7

Ok, przekonałeś mnie. To może teraz na temat - co doradzisz? Sprawdziłem już że SM610 waży na sucho 138kg -  bardzo dużo. Coś lżejszego?

Motocykle są wszędzie.

8

Ja mam Husqvarnę SM450R i polecam. Zajebisty sprzęt

Husqa SM 450R

9

Potwierdzam
Husqvarna - jeszcze pare lat temu niechcialem slyszec o niczym innym jak o "japoni" a teraz jak narazie tylko w glowie huska :)

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

10

Największy syf na mieście zrobisz CR500 albo KX500 itp.

11

Siema.
Taki zlepek własnych myśli.
Latałem DRZeta jaka jest każdy wie... Niezawodna, praktycznie bezobsługowa ale... po jakimś czasie jednak zaczyna czegoś brakować.
Chociaż miałem wersje "E" 50 kucy.
Sprzedałem znajomemu teraz on się z niej cieszy.
I przechodzę do sedna.
Kupiłem CRF 450 przerobiona na super moto z dłubanym silnikiem.
Trudno mi powiedzieć jak będzie z jej trwałością,
Jednego jestem pewien DA CI TYLE ZABAWY ILE TYLKO ZDOŁAJĄ PRZYJĄĆ TWOJE RAMIONA.
Warto się przemęczyć z wymianami oleju, regulacjami, wymianami tłoka (pier...) wszystko dla zabawy.
Sprzęt jest naprawdę hardcorowy.
Zdaje sobie sprawę że nie jest to motocykl drogowy ale...
nie zamienię jej na nic innego (przynajmniej teraz) hehe.

Była CRFa w zeszłym tygodniu na allegro za 10.200 zł z Anglii + rejestracja.
Na kołach SM (złoty Talon) dodam że ładna.
Pozdro

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

12

Jest taka na all, już wcześniej obadałem. http://allegro.pl/item651555202_honda_crf_450_05_supermoto_kola_crossowe.html

Ale koszta mnie przywalają :-(

Motocykle są wszędzie.

13

Masz GG?

Poszukaj w zakończonych tej za 10 koła, też była z Gubina (tyle że inny nr. tel.)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

14

O panie aleś mi teraz zrobił mentlik w głowie! Znalazłem ją, piękna. I na dodatek 2 miechy temu była na aukcji za 11500, a teraz spuścił na 10200. Napisałem mu maila, jutro rano dzwonie.
A zresztą daje na priva :P

Motocykle są wszędzie.

15

Lup jak sebo crf wyćwiczysz sobie prawą albo lewą (zalezy którą kopiesz) nogę elegancko HA HA ;-)

jakubek