Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
czyli nie wiadomo, musi ktos sypnac artykułem z kodeksu bo tak to widze ze daja taki mandat jaki uwazaja
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czyli nie wiadomo, musi ktos sypnac artykułem z kodeksu bo tak to widze ze daja taki mandat jaki uwazaja
A jeśli mam B, C+E, natomiast nie posiadam A i kieruje motocyklem, to nie ma jakiejś taryfy ulgowej ?? :]
kwkm..taryfa jest ale działa ona w odwrotną stronę ;)
skoro jesteś zawodowym kierowcą to tym bardziej powinieneś dawać przykład i policja bardziej przyczepi się do Ciebie niż do niedzielnego kierowcy
paragrafów nie znam ale za brak prawa jazdy-500zl za brak kategorii 300zł
wojtecki, to co piszesz jest nawet logiczne, ale co w przypadku gdy np przyjmę te 300 mandatu za brak kategori, to czy moge dalej kontynuować jazde ?? ;)
heh :) jasna sprawa że nie możesz albo laweta albo dzwonisz po kogoś kto szybko przyjedzie i zabierze moto
wiadomo, wszystko jest zależne od tego na kogo trafisz.. trochę na moto już jeżdżę, znam różne historie..mandat np 1000zł w tym brak kategorii i pościli kumpla dalej w drogę
ja to zawszę patrzyłem inaczej na to..pal licho te 300zł ale wyobraź sobie że ściąga Cie z moto kierowca busa bo Cie nie widział..Ty kasujesz sprzęt i łamiesz dwie łapy.. raz że z OC sprawcy złotówki nie dostaniesz bo się ubezpieczalnia wyprze bo przecież prawa jazdy nie miałeś a dwa że jeszcze mandat za to zgarniesz :] To samo w sytuacji kiedy to Ty w kogoś przywalisz i trzeba pokryć koszty..ubezpieczalnie to dziadostwa że suchej nitki na Tobie nie zostawią
słowem, kurs czas rozpocząć :/
bla bla bla masz a1 i prowadzisz dr-z to 300 zł lub sprawa w sądzie i przedłużą ci okres zdawania prawka do 22 lat :P ja miałem ten pierwszy przypadek i jechałem na moto potem dalej tylko że ja wtedy miałem tylko kat b a na a zdawałem dzień po zatrzymaniu :P
a jak jest nastepujaca sytuacja: jade sobie powiedzmy dr-z'ta i mnie lapia, pokazuje im prawko A1 ale dokumentow od moto nie daje zeby nie widzieli jaka to pojemnosc. Jaki jest mandat?? 50zl za brak doku czy jak?
O dokumenty prosza przy kontroli :)
miotasz się szukając dokumentów od dr-z i znajdujesz tylko ubezpieczenie oni mówią dobra to będzie tak za brak dowodu 50 zł a za brak uprawnień 300 chyba że mają duże ambicje i dadzą sprawe do sądu :P
nie masz dokumentow przy sobie --> sprawdzaja pojazd przez radyjko (a ta ich centrala gorsza niz facebook, wiedza nawet do kiedy OC masz), no i z tamtad wszelakie dane moto beda mieli tak wiec i bez dokumentow moga, choc nie musza sie zczaic.
Kurde, no to trudno
Dzisiaj w Raporcie Turbo na TVN turbo , swoje pięc minut miał Kaczor , nie wiem co sie stało , że wspomnieli o supermoto ;)
Oczywiscie do 5 minut sporo brakowało , ale i tak zadziwili mnie :)
heh :) jasna sprawa że nie możesz albo laweta albo dzwonisz po kogoś kto szybko przyjedzie i zabierze moto
wiadomo, wszystko jest zależne od tego na kogo trafisz.. trochę na moto już jeżdżę, znam różne historie..mandat np 1000zł w tym brak kategorii i pościli kumpla dalej w drogęja to zawszę patrzyłem inaczej na to..pal licho te 300zł ale wyobraź sobie że ściąga Cie z moto kierowca busa bo Cie nie widział..Ty kasujesz sprzęt i łamiesz dwie łapy.. raz że z OC sprawcy złotówki nie dostaniesz bo się ubezpieczalnia wyprze bo przecież prawa jazdy nie miałeś a dwa że jeszcze mandat za to zgarniesz :] To samo w sytuacji kiedy to Ty w kogoś przywalisz i trzeba pokryć koszty..ubezpieczalnie to dziadostwa że suchej nitki na Tobie nie zostawią
i tu się nie zgodzę , nie wiem jak jest teraz ale jeszcze jakiś czas temu znajomy mi opowiadał o kumplu który uczestniczył w stłuczce ( był pokrzywdzonym) ale nie miał prawka mandat przyjoł (500zł za brak uprawnień) ale sprwe o ubezpieczenie oddał do sądu bo początkowo tak jak piszesz nie chcieli mu wypłacić no i w końcu wywalczył swoje z ubezpieczalni - naprawił auto zwróciło mu się to 500zl i jeszcze pewnie na flaszke zostało...akcja jakos ze 2 lata temu chyba jak dobrze pamietam
Dzisiaj w Raporcie Turbo na TVN turbo , swoje pięc minut miał Kaczor , nie wiem co sie stało , że wspomnieli o supermoto ;)
Oczywiscie do 5 minut sporo brakowało , ale i tak zadziwili mnie :)
widziałem to i tak mnie wnerwili... prawie mu zdania nie dali dokończyć... żadnego ujęcia nawet... nic.. a cross country było, a o super stock 600 pla pla pla, jakby to była jedyna słuszna dyscyplina... żenada
Strony Poprzednia 1 … 70 71 72 73 74 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.100 sekund, wykonano 47 zapytań