16

Odp: Sm 50

dj-mati Twierdzisz że chodzę w szmatach?? A jak byś przeczytał dokładnie treść tematu to byś wiedział że chcę jeździć po mieście legalnie a poza tym 125 jest za mocna. To gdzie są wogóle te huski bo na stronie husqvarny nie na żadnych 50 oprócz mini, które są automatami.

17

A jak bym mial ta huske
to gdzie moglbym kupic wydech.

18

lepiej mieć lekki zapas niż po miesiącu się nudzić ... zainwestuj w ciuchy na moto przy jego zakupie a nie się stresujesz paniczu ; ]

19

A może odblokowałbym go i kupił bym blokadę na przycisk?? A z ciuchami to cię przepraszam ciuchy mam z foxa bo jeździłem rok temu na DH.

20

Najlepiej właśnie jakąś używaną huske, albo hm'ke. Nowych husek 50 już raczej dawno nie produkują, a hm w najtańszej wersji ponad 12 klocków, najdroższa wersja ponad 16.
Mam honde hm w wersji derapage z 2007r. to jest właśnie ta najdroższa wersja. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że hm'a to najlepsze sm w swojej klasie.
Motorek jest już fabrycznie tuningowany przez firmę HM (honda-motesa). Posiada niezawodny silnik minarilli am6 wyposażony w lepsze podzespoły jak np. w dt. Warzy niecałe 80 kg. co zawdzięcza  bardzo lekkiej aluminiowej remie, wypolerowanej i polakierowanej. Oprócz tego ma dwie spore chłodnice i co najważniejsze przednie zawieszenie typu up side down firmy marzocchi z pełną regulacją twardości, tylne palioli olejowo gazowe z regulacją twardości i stopnia tłumienie, przednia tarcza hamulcowa 300mm, aluminiowe obręcze (chyba excel). Mam tam cylek 70, gazior 24 i wiele wieli innych tuningowych częsci, ale to nieważne.

italian power ---> TM racing !!

21

a hm jest dobra na moj wzrost.?? I czy znajde taka hm 2010 za ok 9k

22

tak hm będzie dobre ma Twój wzrost. Ja mam lekko podwyższone tylne zawieszenie.
Wątpliwa sprawa, hm to wielki unikat w PL. W wersji derapage to jeszcze nie widziałem i na dodatek z tego rocznika, ale jak już trafisz to w cenie 9k powinieneś się zmieścić. Ale czy opłaca ci sie inwestować tyle kasy w 50 ??

23

Co do wydechu to zapewne znajdziesz wiele prowadzonych pod ramą. Cieżko jest znaleść sport wydech poprowadzony jak w SM. Jak juz chcesz w moto inwestować kase to może pomyśl nad czymś takim [url]http://moto.allegro.pl/yamaha-sherco-2010r-tuning-polini-80cm-20km-50-am6-i1905477731.html[/url] masz 2010 rok, silnik am6 po całkiem fajnym tuningu :) Ja miałem sherco i nie było z nim najmniejszego problemu :) W 20 KM czy spalanie 4,5 l na gazniku 21 bym nie wierzył, bo mysle ze nie da sie zejsc niżej 5,5  przy tym tuningu jaki tam jest :) Ale sprzet ogolnie fajny :)

Husqy SMR-R 450

24

Też mi się wydaje nierealne 20km przy gazniku 21, wgl za mały tuning jak na taką moc co gościu podaje.
To scherco już dosyć długo stoi na allegro, ale może ze względu na swoją cenę. Ale biorąc pod uwagę że to jest 2010 to ok. ;)
Nie no fajny sprzęcik fajny.. ;)

25

I zawieszenie ma jak HM ale nie w tej Twojej wersji :)

Husqy SMR-R 450

26

Ja to bym ci radził poszukać jakiejś 125 zarejestrowanej na 50. I nie bawił się w 50 bo się znudzi po 5 dniach !!! Sam to parę lat temu przerabiałem. Pozdro!!

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

27

Jak masz zrobiony porządny tjun to i taka "50" może dać trochę frajdy. Na początek spokojnie wystarczy. Fakt mi już to powoli nie wystarcza ale przez zimę jeszcze trochę podrasuje mojego szrota. A następnie w planach mam ktm exc 125 w supermoto, albo jakąś 250 w 4t. :)

28

250 4T zdecydowanie lepsze :) a 50 może dać frajde dla osoby ktora wcześniej nie jezdziła, a 125 ktora jedzie 140 i do setki ma 7 sekund to troche za duzo :) dla 14 latka ktory dopiero zdał na karte motorowerowa :)

Husqy SMR-R 450

29

właśnie nie ma sensu rzucać się od razu na głęboką wode lepiej zacząć od mniejszej pojemności, podszkolić się i stopniowo w górę.:)

30

Odrazu widać że porządne forum. Dzięki wszystkim!!  Ale bardzo podoba mi się hm ale to i tak bd kupował na nowy sezon. A teraz tak z innej beczki u mnie jest typ który ma ktm'a 600 chyba to jak przejedzie obok mojego domu i potem w las nad moim domem to przez 1 godz tak go słychać jakby jechał traktor na pierwszym biegu 50km/h. A jakiś wydech to znajdę napewno na mielochu i innych stronkach do hondy nie??