46

Odp: Kto planuje starty w MP w sezonie 2012

Zostawcie w pucharze 2 klasy, każdy przecież gdzieś tam po cichu chce chociaż raz być trzeci i dostać pucharek. A tak to taki Ciechu będzie co najwyżej siódmy i każecie mu przejść do mistrzostw. A tam wiadomo już, że nie ma szans na pucharek  ;)
Pomysły Kaczora są dobre! W MP wyzerować wpisowe i jedna klasa, a jak się zrobi tłoczno za rok to dodacie klasę i po temacie.

P_anowie
Z_abijajacy
M_arzenia

47

Tak czytam i nie wierzę co wy tu wypisujecie .

1. Jeżeli zrobicie 3 wyścigi w klasie MP to już widzę ilu chętnych bedzie żeby tam przejść jak większość ledwo dwa wyścigi wytrzymuje ( motywator zajebi.ty )
2. Zmniejszenie wpisowego o 50% jak najbardziej słuszne w MP ( napewno zachęci )
3. W pucharze jedyne co bym zrobil by kaZdy mial mozliwosc odebrac choc ten jeden wymarzony puchar to to że w momencie gdy staniesz na podium w PP z automatu przechodzisz do MP a jeżeli nie przejdziesz to dalszą część sezonu jedziesz bez mozliwosci walki o podium a tylko dla Fun'u i koniec .
4. Ze zmianą klas jedyne słuszne rozwiązanie to zrobić na razie jedną MP chyba że frekwencja będzie większa to rozdzielić ją jak dotychczas.

Panowie takie rozwiązania wydają mi się jedyne a dalsza dyskusja i wymyslanie z dupy ulepszen nie ma sensu

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

48

cos co bym jeszcze dodał od siebie to zamiast jednego to dwa wolne treningi w zamian za zlikwidowanie jednej klasy MP

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

49

Senso, punkt 3 - mistrzostwo. Tego bym się trzymał. Wszyscy dostaną czego (tak naprawdę) chcą :)

Łukasz "Dragilla" Sacha #17

50

To może rozdajmy odrazu wszystkim puchary i będzie po kłopocie... :) każdy se napisze co tam chce i tyle,

Jak mówisz, że za zajęcie miejsca na podium do mp, to w 6 rund x 3 miejsca x 2 klasy = 36 zawodników w mp :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

51

pkt 3 nie istnieje w żadnym sporcie że z PP przechodzi się do MP po eliminacji jakiejś i PZM na to się nie zgodzi. Nie ma co wymyślać "cudów" które nigdzie nie istnieją. I jeszcze jedno SM jest bardziej zbliżone do MX a nie do ulicznych więc zasady z Poznania nie do końca tu będą funkcjonować

KACZOR

52

kaczor napisał/a:

pkt 3 nie istnieje w żadnym sporcie że z PP przechodzi się do MP po eliminacji jakiejś i PZM na to się nie zgodzi. Nie ma co wymyślać "cudów" które nigdzie nie istnieją. I jeszcze jedno SM jest bardziej zbliżone do MX a nie do ulicznych więc zasady z Poznania nie do końca tu będą funkcjonować

Piotrek a czy SM to MX lub wyscigi uliczne ?? SM to chyba osobna dyscyplina która jest jeszcze w pieleszach. Najlepszy więc sposób który wypracujemy dla promocji i ziwększenia jednocześnie zainteresowania tym sportem jest dopiero przed nami 
Jest Nas na tyle mało że jest to jedyna droga do zwiększenia frekwencji. A PZM jeżeli się nie zgodzi niech zmieni tylko nazwę z PP na AP ( amatorski puchar ) i wszystko. Najlepszą promocją dla danego sportu jest ilość ludzi chcących uprawiać go więc jak inaczej tych wszystkich ludzi zachęcic najpierw do PP lub AP lub później do MP jak nie w ten sposób .

Tegma rozwiązaniem problemu który piszesz jest stworzenie jednej klasy dla PP ( AP ) i tyle a zwiekszenie przez to ilosci np. wolnych treningow ! Kolejną sprawą to przejscie do MP. Po wygraniu eliminacji, przeciez ktos kto nie przejdzie od razu to od nowego roku ma czysta karte i moze na nowo leciec w PP ( AP) więc huśtać w klasie amator mozna się do skutku.

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

53 Ostatnio edytowany przez kaczor (2011-09-26 17:37:18)

Nie jest to jedno ani drugie, ale jest regulamin dla sportów motorowych-Regulamin Sportu Motocyklowego (RSM), którego nie zmienimy(oprócz zapisu o supermoto) bo jesteśmy za mali i wszystkie dyscypliny musiałyby to zmienić. Tam jest zapis o nazwie PP i MP i tego nie zmienimy koniec kropka. Tego nie zmienimy, że wymagane są licencje, podział na PP i MP, jak i regulamin dotyczący startów PP i sposób przechodzenia do MP itd Możemy zmieniać tylko nasz regulamin- Regulamin Mistrzostw Polski i Pucharu Polski Supermoto, więc nie ma co gadać o zmianie PP na AP lub o klasach amator, bo PP zgodnie z regulaminem są to wyścigi dla Amatorów wg PZM.
Senso może jednak masz rację z 3 biegami, że to dużo jak dla jednego zawodnika, ale popatrzmy teraz na czołówkę PP... Jechali w większości dwie klasy więc myślę że są przygotowani. Do tego uważam że MP są to najbardziej prestiżowe wyścigi w PL i nie można traktować ich jako oderwanie się od telewizora. Wynik powinien być poparty cięzko przepracowaną zimą i treningami. Do tego popatrzmy na MX, 1 bieg wymaga większej kondycji niż cały dzień jeżdżenia w SM. Na spokojnie przyszykuje pismo i przedstawie na forum...

KACZOR

54

Co tu się ku...a  wyprawia   ile osób tyle zdań jakie to Polskie  :D
Jestem  w MP i PP  najstarszym zawodnikiem    i  będzie jak powiem bo jak nie to.............................  dam na dupę  i pozamiatane
Realny do przepchnięcia w PZM   i najbardziej logiczny Plan to
  30% mój .
  30% maniek
  40% kaczor
MP  3 wyścigi  50 % wpisowego
PP C1 do 450 ccm  ( pierwsza trójka  do MP)
     C2 pow 450ccm ( pierwsza trójka do MP )
w PP Max 3 wyścigi w dniu   dla zwiększenia  ilości petentów  na podium

totalna amatorka  i tak bez licencji 2 wyścigi przejedzie  a jak  się spodoba
  to niech  działają  9 mega frekwencji  się  nikt nie spodziewa a wyścig dla 3 lub 4 gości to strata czasu

wiem gdzie mieszkacie i znam wasze nr. telefonów  tak że  oczekuję   że kazdy  następny post   będzie brzmiał

Jestem za

55

raf-24 napisał/a:

Jestem  w MP i PP  najstarszym zawodnikiem    i  będzie jak powiem bo jak nie to.............................  dam na dupę  i pozamiatane
  30% mój .
  30% maniek
  40% kaczor

to niech  działają  9 mega frekwencji  się  nikt nie spodziewa a wyścig dla 3 lub 4 gości to strata czasu

wiem gdzie mieszkacie i znam wasze nr. telefonów  tak że  oczekuję   że kazdy  następny post   będzie brzmiał

Jestem za

:) popieram

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

56

raf-24 napisał/a:

30% mój .
  30% maniek
  40% kaczor

Jestem za

Za!!

KACZOR

57

Jestem za !!

P_anowie
Z_abijajacy
M_arzenia

58

Niech bedzie, tylko zlikwidować limity pojemnościowe w pucharze ;)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

59

Jestem za rozwiązaniem PAOLO i każde inne mam w d...e  :lol:

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

60 Ostatnio edytowany przez crisson (2011-09-26 21:16:51)

ja generalnie popieram pomysl rafała - proponowałbym jednak w PP zostawić dwie klasy przy czym jedna (C1) dla ścigających się regularnie z klasyfikacją generalną (wymagana licencja B), a druga (Amator) dla tych co chcą spróbować - bez klasyfikacji generalnej i bez licencji z ograniczeniem, że np maksymalnie można w niej wystartować 3 rundy w sezonie, a następnie trzeba przejść do C1.
w PP C1 też zrobiłbym 3 wyścigi w czasie rundy - tak samo jak w MP, natomiast w PP Amator jeden lub dwa wyścigi.

chodzi o to, że w pucharze jest dużo jeźdzących podobnie szybko i rozbijanie na dwie klasy nie ma sensu. jak ktoś będzie chciał się ścigać regularnie to wystaruje w C1. ci co chcą spróbować będą mieli swoją Amator - jak się wkręcą to do C1.

wszystkie klasy bez limitu pojemności.

po zakonczonym sezonie czołówka z PP C1 musi przejść do MP S1 - może np 5'ciu pierwszych albo w zależności od czasu jak opisywał tegma.

dodatkowo wprowadziłbym jakiś przepis odnośnie sekcji terenowej - tak aby faktycznie była terenowa - np obowiązkowo dwa zakręty z dwiema liniami przejazdu - tutaj pewnie kaczor coś pomysłowego i realnego może zaproponować.

crisson
SM450RR