Odp: Kto planuje starty w MP w sezonie 2012
Jestem tez za ty żeby ustalić tutaj wszystko i podpisać sie pod jednym wnioskiem
#13 Mistrzostwa Polski
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Kto planuje starty w MP w sezonie 2012
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jestem tez za ty żeby ustalić tutaj wszystko i podpisać sie pod jednym wnioskiem
1. zawody jednodniowe - polskie SM chyba jeszcze nie doroslo do imprezy dwudniowej
2. w PP dwie klasy po dwa wyścigi (wydaje mi sie ze podział na klasy, szczegolnie chodzi mi o tą mniejszą bardziej zachęci do startów początkujących)
3. w MP jedna klasa i 3 wyścigi (jesteście dobrze przygotowani kondycyjnie wiec dacie rade, po drugie zawodników jest mało wiec po co jeszcze dzielić Was na klasy)
4. nie do końca się zgodzę że PP to klasa przeznaczona dla totalnych amatorów, ten rok jak poprzedni pokazał ze w PP czołowi zawodnicy dysponują maszynami i kręcą czasy niejednokrotnie lepsze niż w MP, automatyczny transfer najszybszych do MP powinien następować po sezonie startów (chyba ze ktoś w trakcie sezonu sie na to zdecyduje) aby rozruszać MP wydaje mi sie ze powinno to byc 5-6 zawodników w generalne na koniec seoznu a nie tak jak teraz 3
Ja uważam, że ,,przymus" przejścia do MP nic nie da.... Kto z zawodników pierwszej trójki ,klas 250 i OPEN z roku 2010 jedzie w tym roku? NIKT!!! Gdyby mnie wyrzucono do MP, to jeżeli okaże sie , że mam jeździć sam na końcu i jechac tylko żeby poprawić statystykę dla klasy to wystartuje sobie, w Poznaniu i w Zielonej, a nigdzie dalej nie będzie mi się chciało jechać... No moze Koszalin ale to ze względu na Mielno:-) Chyba , że przejdzie po 6-8 zawodników z PP to wtedy można się pobawić;) A pisanie, ze jazda w MP to nauka od lepszych to głowno prawda... bo ile będe widział czołówke? 2 okrążenia?
Fajny pomysł dał Kaczor, z tanszym lub darmowym wPISowym do MP, to zmotywuje;)
a co myślicie nad klasami
S1- MP
S2- PP
S3 - Amator ( taki pretendent jak w WMMP) dla tych na LC4 itp?
Podobna sytuacja jest własnie w WMMP, zadko ktory zawdonik wygrywajacy Rookie przesiada się do SSP 600 czy do SBK lub STK 1000...
Uciekają w puchary Markowe lub za granice - Yamaha r6 dunlop cup w DE...
pozdrawiam Pączek
Myślę że pomysł Franza jest dobry do tego dorzuć pomysł Kaczora z tańszym wpisowym w MP i nie ma co dzielić bardziej na klasy
nie wiem czy brak wpisowego do MP spowoduje inwezje pucharowych zawodników, zerowe wpisowe napewno powinno byc dla zawodników dla których bedzie to pierwszy start wogóle (albo pierwsze dwa starty), dokładanie klasy amator to może być też ciekawa opcja, chłopaki bez licencji z np.jednym wyścigiem w niedziele
ok to robimy plan co pisać do PZM tylko jak podpisy bedziemy zbieraali?? chyba że uzgodnimy co napisać i każdy w swoim imieniu wyśle druczek do PZM. Jak ich zasypie stos papierów może coś w temacie zrobią!!!
Mistrzostwa Polski 2012
- jedna klasa S2 chyba, że będzie duże zainteresowanie to S1 i S2
- 3 wyścigi jednego dnia
- brak wpisowego lub połowa PP
- minimum 6 rund w sezonie
- wyższe nagrody finansowe
Puchar Polski 2012
- Zmiana oznaczenia klas w Pucharze Polski C1 i C2 oraz Amator
- C1 450 (szybsi zawodnicy)
- C2 powyżej 450 (szysi zawodnicy)
- Amator totalni amatorzy
- sześciu zawodników z końcowej klasyfikacji generalnej C1 i C2 przechodzi do MP
- z klasy Amator zawodnik może być przeniesiony do C1 lub C2 w zależności od pojemności po uzyskaniu jakiegoś limitu czasowego w trakcie jednych zawodów ( wzorować się na klasie Pretendent i Rookie z WMMP)
- minimum 6 rund
I ogólnie większe propagowanie sportu!!!! jakieś plakaty tak jak to było w Suwałkach zapraszanie TV, Radia. Niech ludzie słyszą, że coś się dzieje!!
Jak ktoś ma jeszcze coś do dołożenia to pisać poprawiać tak żeby za np. 2 tyg napisać już do PZM
Zasadniczo podpisuje się pod wszystkim, choć nazewnictwo czeskie jakoś jest logiczniejsze dla mnie ;-)
Wysyłamy jeden papier czy każdy oddzielnie ? Myślę, że jeden zrobi lepsze wrażenie.
nie wiem czy brak wpisowego do MP spowoduje inwezje pucharowych zawodników, zerowe wpisowe napewno powinno byc dla zawodników dla których bedzie to pierwszy start wogóle (albo pierwsze dwa starty), dokładanie klasy amator to może być też ciekawa opcja, chłopaki bez licencji z np.jednym wyścigiem w niedziele
Ja uważam że zmniejszenie startowego przyciąga również, no bo po co mam jechać w PP 7 jak mogę 10 w MP i nic nie płacić i to jeszcze 3 wyścigi.
Bo czy to nie jest śmieszne że wpisowe jest 200zł a jak wygrasz 170 dostajesz?
ok to robimy plan co pisać do PZM tylko jak podpisy bedziemy zbieraali?? chyba że uzgodnimy co napisać i każdy w swoim imieniu wyśle druczek do PZM. Jak ich zasypie stos papierów może coś w temacie zrobią!!!
Mistrzostwa Polski 2012
- 3 wyścigi jednego dnia
- wyższe nagrody finansowePuchar Polski 2012
- sześciu zawodników z końcowej klasyfikacji generalnej C1 i C2 przechodzi do MP
- z klasy Amator zawodnik może być przeniesiony do C1 lub C2 w zależności od pojemności po uzyskaniu jakiegoś limitu czasowego w trakcie jednych zawodów ( wzorować się na klasie Pretendent i Rookie z WMMP)
- minimum 6 rundI ogólnie większe propagowanie sportu!!!! jakieś plakaty tak jak to było w Suwałkach zapraszanie TV, Radia. Niech ludzie słyszą, że coś się dzieje!!
Jak ktoś ma jeszcze coś do dołożenia to pisać poprawiać tak żeby za np. 2 tyg napisać już do PZM
Ja bym klasy amator nie robił, tutaj są tory różne i będzie duże zamieszanie dla organizatorów. Do tego jeszcze jak wprowadzimy klasę amator i w suwałkach będzie żenada- w amator wystartuje 10, w C1-5, w C2-5 i MP-6 i każdy wyścig będzie dziwny. Do tego przeciągną się zawody o jeden dodatkowy wyścig i dwa treningi co razem z przerwami daje 2 godziny z opoznieniami...
Zasadniczo podpisuje się pod wszystkim, choć nazewnictwo czeskie jakoś jest logiczniejsze dla mnie ;-)
Wysyłamy jeden papier czy każdy oddzielnie ? Myślę, że jeden zrobi lepsze wrażenie.
Ale czeskie S1 to ich mistrzostwa a S2 to puchar natomiast na całym świecie S1 to 450 (klasa królewska) a S2 otwarta
logiczniej chyba jest C1 i C2 dla pucharu. Co zrobisz jak MP bedą się nazywały S1 a w PP bedziesz miał dwie klasy pojemnościowe???
Franz napisał/a:nie wiem czy brak wpisowego do MP spowoduje inwezje pucharowych zawodników, zerowe wpisowe napewno powinno byc dla zawodników dla których bedzie to pierwszy start wogóle (albo pierwsze dwa starty), dokładanie klasy amator to może być też ciekawa opcja, chłopaki bez licencji z np.jednym wyścigiem w niedziele
Ja uważam że zmniejszenie startowego przyciąga również, no bo po co mam jechać w PP 7 jak mogę 10 w MP i nic nie płacić i to jeszcze 3 wyścigi.
Bo czy to nie jest śmieszne że wpisowe jest 200zł a jak wygrasz 170 dostajesz?
w sumie masz racje, a że są wogole nagrody za wygrane to nawet nie wiedziałem :)
Mistrzostwa Polski 2012
- 3 wyścigi jednego dnia
- wyższe nagrody finansowePuchar Polski 2012
- minimum 6 rundI ogólnie większe propagowanie sportu!!!! jakieś plakaty tak jak to było w Suwałkach zapraszanie TV, Radia. Niech ludzie słyszą, że coś się dzieje!!
no dokładnie, ja bym sie pod tym podpisał
Jeszcze w klasie Amator 1 czasówka 20min i jeden wyścig!!! Mistrzostwa jak by były połączone klasy to nazwa MP S1+S2
Wnioskuje również o np. zwykły dyplom z pieczątką PZMotu dla 1szej 8mki w pucharze !!
Dla promocji tego sportu, musimy jakoś postarać się aby przed każdą rundą w przeddzień zawodów można było bezkarnie wjechać motocyklami do centrum, bez szaleństw, jedynie narobić hałasu i oznajmić że dnia następnego ''coś się dzieje'' !!!
definicja _totalny amator ???? ( i tak będzie musiał mieć badania , po drugim wyścigu musowo licencja , przeskoczy limit czasowy w trakcie sezonu i generalkę szlak trafi( chyba ze nie będzie generalki w AMATOR ) .
Znając życie zacznie się kombinowanie z przebieraniem dobrych SM-ów w pseudo drogowe seryjne sprzęty .
-po trzech z C1 C2 do MP starczy + ochotnicy :D - chciałby ktoś ani razu nie stanąć na podium i z 6 miejsca przejść do MP
Nic na siłę bo wiadomo jak to się kończy
N
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Kto planuje starty w MP w sezonie 2012
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 72 zapytań