61

Odp: poszukuje kolektora do DRZ w wersji E

tegma napisał/a:

hmm mam plan - kupuje drz - pakuje walki + wydech + dysze + k&N + otwieram air box + paliwo 98 okt shell Vpower super ekstra + pare dodatków i mam torpede. skoro drz tak idzie na standardzie... nie obraź się Daniel ale moj ziomek ma drz- i nie chce skłamać ale jak on zaczynał się toczyć to ja już 2-ke zapinałem ...  :cool:

Daniel się nie obraża tylko traci poczucie humoru... gdy Daniel tam za mną zawsze o dwa metry lata... nie zdaje sobie sprawy że ja po koleżeńsku na niego czekam :D  Następnym razem mów mi Daniel że każde 100 metrów prostej to ciągły wyścig i sprawdzanie granic twej seryjnej DRZety 
Daniel nawet Bicepsa nie objedziesz  :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

62

Jedyne co mnie czeka to poskładać pszynta, wyjechać na miasto i dogonić Sebka :D

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

63

Ja to ja... ale skoro Daniel przed modami seryjnym takie czasy kręci, to po modach wciągnie Cię Radzio nosem.

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

64

dukeSebo napisał/a:
danielmik napisał/a:

Seba ale Ty napisales tez jakbyś odchodził 100 m odemnie ze startu a tak nie jest do 100km/h odchodzisz moze z 2 metry ale fakt jest faktem mementu masz duzo no i tego bardzo brakuje w DRZcie i nie da sie poprawic tego za bardzo niestety.

Daniel no proszę Cię... rozmawiamy o naprawdę mocnych sprzętach a Ty tu między wódkę a zakąskę. Mówię o darciu się z 690 SMC, mówię o tym że z lżejszym o przynajmniej 25 kg Piotrkiem na bergu idę opona w opnę.

Tak, tak Daniel a po twoich modach odjedziesz nawet ekspresowi Intercity  :cool:
Przecież nie powiedziałem że jestem w stanie objechać DRZetę i to nie byle jaką bo... w czarnym kolorze.

to po:
1. nie w tym wątku- nie taki jest temat posta jak masz jeszcze coś do powiedzenia to na off topie
2. berg ma 65km i 62Nm na kole więc wątpię że Twoje 44 km idą opona w oponę chociaż zaraz przecież masz amortyzator skrętu który jest dobry na wszystko...
3.te Nm w pewnym momencie ze startu zatrzymanego przeszkadzają gdyż przednie koło traci kontakt z podłożem i nie ma na to siły przy wysoko umieszczonym środku ciężkości jak w SM a praw fizyki nie oszukasz

PS. SV650 ma od 0-100 3,6 sek DRZ katalogowo ma 6 co by znaczylo że w czasie 2,4 sek wyprzedzasz DRZ o 66 metrów...
przyjdą cieplejsze dni zobaczymy.

65

tegma napisał/a:

Weź zapodaj mody jakie robiłeś w swojej sztuce żeby pójść w taki moment... Naprawde taki moment jest wart pogratulowania :D

no nie pytaj Sebka o to bo to nie on robił te prawdziwe mody

66

dukeSebo napisał/a:

Daniel nie ośmieszaj się  :D  :D  Pewnie byś mnie doszedł na torze gdybyś się Daniel nie przewracał  :cool:

na nawet jestem pewien ze bym Cie doszedł gdyż Twój błędnik po zrobieniu 5 kólek wariuje  :lol:

67 Ostatnio edytowany przez SnowMoto (2010-12-28 10:10:13)

A ja mam dłuższego i 276 KM na silniku- ktoś chce jeszcze po prostej polatać?
Dla drzetowców: [url]http://www.supermotojunkie.com/showthread.php?23824-DRZ-SM-turbo-project[/url]

68

kolejność inwestycji
1. w siebie (nauka jazdy)
2. w opony
3. w zawieszenie
4. w hamulce
5. w silnik
ps sam mocniejszy silnik nic nie daje, bo można mieć silnik słabszy ale spełniając pierwsze 3 punkty odkręcić gaz wcześniej i więcej (a  efekt będzie łatwy do przewidzenia) i to by było na tyle

69

hahahah to ja ide według tej listy

1. w siebie (nauka jazdy)   - zapłaciłem za kurs na kat. A + egzaminy = 1300zł
2. w opony  - kupiłem opone od  Szwini Pirelli mt 60 rs corsa
3. w zawieszenie - w tą zime zmieniam olej w lagach i regenruje amor tył
4. w hamulce - będe zmieniał płyn hamulcowy równiez w tą zime i ogarniał przedni zacisk bo coś świruje
5. w silnik - równiez w tą zime silnik dostanie nowe uszczelniacze zaworowe , nowy łancuszek rozrządu

No i co kto ma najszybszy skuter w miescie ? Po co się spinacie skoro i tak na podjum zabraknie dla was miejsca .

Pozdrawiam  :D

motoslide.com

70

dukeSebo napisał/a:

Daniel dystansu troszkę... bo dałeś się podpuścić jak szczyl.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

hehehe

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

71

paolo napisał/a:

kolejność inwestycji
2. w opony
3. w zawieszenie
4. w hamulce
5. w silnik
ps sam mocniejszy silnik nic nie daje, bo można mieć silnik słabszy ale spełniając pierwsze 3 punkty odkręcić gaz wcześniej i więcej (a  efekt będzie łatwy do przewidzenia) i to by było na tyle

hehehe święte słowa
ja doszedłem do pkt 4 i teraz wracam do 1 :)

72

Widzisz Daniel chłopaki dobrze mówią, to naprawdę złote myśli... nie czytaj tylu danych katalogowych, nabierz do tego dystansu.

Pamiętasz jak się wyłożyłeś na torze... wystraszony biegałeś, co ja zrobiłem źle, co ja zrobiłem źle... załamałeś ręce nad moto że popsuty... a z odrobiną zimnej krwi, kleisz dekiel i znów wsiadasz na moto.
To jest ważne a nie to czy z wałka będziesz miał koń więcej, czy koń bliżej mocy DRZety E... czy dorównasz na 150 kg motocyklu mocą bergowi...

Daniel nie wiem czemu tak się zachowujesz, czemu wspominasz o moim błędniku, o cieknącym oleju z moich lag, czemu pierwszy zacząłeś ironizować (nawet jednym słowem nie wspomniałem we wcześniejszych postach o twej DRZecie)... naprawdę przykro mi że nie dostrzegasz tego że nie w tym rzecz... przykro mi że już nie pamiętasz jak starałem się naprawić twoje moto, jak je przetrzymałem w garażu... jak mówiłem nie płacza Daniel to tylko dekiel zaraz go skleję.

Szkoda Daniel że nie masz dystansu do siebie. Takimi osobistymi wycieczkami i pojazdami, psujesz atmosferę.

Jak masz jaja to dzwoń do Bicepsa , wyciągaj moto z garażu... będę u Ciebie za godzinę.  :mad:

73

Materka napisał/a:
paolo napisał/a:

kolejność inwestycji
2. w opony
3. w zawieszenie
4. w hamulce
5. w silnik

hehehe święte słowa
ja doszedłem do pkt 4 i teraz wracam do 1 :)

ja ciągle w okolicach pkt 1 sie poruszam, na pozostałe pkt przyjdzie czas w sezonie 2012  :)

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

74

dukeSebo napisał/a:

Widzisz Daniel chłopaki dobrze mówią, to naprawdę złote myśli... nie czytaj tylu danych katalogowych, nabierz do tego dystansu.

Pamiętasz jak się wyłożyłeś na torze... wystraszony biegałeś, co ja zrobiłem źle, co ja zrobiłem źle... załamałeś ręce nad moto że popsuty... a z odrobiną zimnej krwi, kleisz dekiel i znów wsiadasz na moto.
To jest ważne a nie to czy z wałka będziesz miał koń więcej, czy koń bliżej mocy DRZety E... czy dorównasz na 150 kg motocyklu mocą bergowi...

Daniel nie wiem czemu tak się zachowujesz, czemu wspominasz o moim błędniku, o cieknącym oleju z moich lag, czemu pierwszy zacząłeś ironizować (nawet jednym słowem nie wspomniałem we wcześniejszych postach o twej DRZecie)... naprawdę przykro mi że nie dostrzegasz tego że nie w tym rzecz... przykro mi że już nie pamiętasz jak starałem się naprawić twoje moto, jak je przetrzymałem w garażu... jak mówiłem nie płacza Daniel to tylko dekiel zaraz go skleję.

Szkoda Daniel że nie masz dystansu do siebie. Takimi osobistymi wycieczkami i pojazdami, psujesz atmosferę.

Jak masz jaja to dzwoń do Bicepsa , wyciągaj moto z garażu... będę u Ciebie za godzinę.  :mad:

z tym wystraszeniem nie przesadzał bym po prostu próbowałem zrozumiec co zrobilem zle ale na pewno bylem w lekkim szoku to chyba normalne.
wina myślę leży po środku nie ma co już sobie jechać
pamietam że Ty mi pomogłeś wtedy i jestem za to wdzięczny tylko jak ktoś z ciebie ciagnie szydere no to nie można pozostać obojętnym...

75

Ok daliśmy sobie po razie z Danielem i w ten sposób stymulujemy naszą chęć współzawodnictwa/walki na torze. Tak :D
Wygra ten kto ma większy moment na jajach  ;)  ;)