31

Odp: poszukuje kolektora do DRZ w wersji E

radzio napisał/a:
hacker33 napisał/a:

Pomyśl sobie, że seryjnie wszystkie crossy o pojemności 450 mają około 47KM a ty masz np. 49KM.
Więc jazda DRZ robi się jak jazda CRF czy RMZ.

Tutaj trochę tego nie rozumiem. Mówisz że wyczyny 450 mają około 47KM, DRZ 400 E lub Y ma w tabeli 48KM lecz ok 20kg więcej. Wynika z tego że sprzęty mocowo są ze sobą porównywalne, a jak to jest w rzeczywistości? Miał ktoś okazję porównywać oba sprzęty (DRZ E/Y oraz wyczynowa 450 np. CRF)? Nurtuje mnie to od jakiegoś czasu, bo chciałbym w tym roku startować w zawodach PP, i nie wiem czy sprzedać DRZ Y i rozglądać się za CRF lub WR, czy zainwestować kilka złoty w sucz i ścigać się. Jeżeli różnica pomiędzy nimi w rzeczywistości jest niewielka zostanę przy niej i kolejny sezon bede sie nią opiekował :)

Wtrącę swoje pięć groszy... jeszcze nie widziałem DRZety która by mi dotrzymała kroku... nie wspomnę o darciu sie łeb w łeb. :D
a mam na kole tylko 44 Km  ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

32

hacker33 napisał/a:

ja podaję zawsze moc na kole, czyli to co mierzy hamownia
tabela podaje zawsze moc silnika a nie tego co ma na kole - zazwyczaj jest to około 10KM mniej
E i Y mają na kole około 40KM
S i SM mają 34KM
wyczyny 450 około 45-47KM

to już wiem czemu ta dr-z nic nie jedzie, przecież w serii to prawie motorynka ;)

33 Ostatnio edytowany przez cross (2010-12-27 23:04:10)

hmmm smr 450 z otwartym airboxem, seryjnymi dyszami i dual akrapem dmucha 57km (na kole) dodatkowo po wypruciu na 505 zmianie dysz i innym module ~65 ^^

zreszta ktos tu  mial smr'a na dualu i tez podawal moc w takich okolicach

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

34

Wystawiam moje 44 konie przeciw najmocniejszej DRZecie  :D baa zaryzykuje i stanę z SMRem na linii startowej.  ;)

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

35

mi na kole wskazało 53 konie normalnie a jak zdjąłem pokrywke od airboxa 55. RMZ 450 na gaźniku, wydech przelot + K&N  reszta standard

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

36 Ostatnio edytowany przez tabul (2010-12-27 23:12:40)

przy 60KM na kole i powiedzmy 120kg to już chyba ciężko się utrzymać kiery, jeszcze na asfalcie;) nie mogę sobie wyobrazić jak to ciągnie ?? na plastiku przynajmniej można się zaprzeć, a tu nadgarstki trzeba nieźle ćwiczyć na takie sprzęty ;)

37

Ps. strasznie dużo momentu Ci wyszło - bo mi około 60 przy różnych ustawieniach moto ale 72 to naprawdę nieźle...

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

38 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2010-12-27 23:26:07)

No wiem, mam sporo niedowiarków... ale na ulicy już nikogo nie dziwi. :D  Stad tak cwaniakuję.  :cool:
Ostatnio gość ze startu spod świateł, musiał ostro SVałkę 650 pogonić, by mi odejść na odległość większą niż połowa motocykla. Oczywiście do pewnych prędkości  :)

39

a ja mam dr

:lol:

motoslide.com

40

seba wal ciezszy czy dluzszy  ze taki momet ? :)

41

Weź zapodaj mody jakie robiłeś w swojej sztuce żeby pójść w taki moment... Naprawde taki moment jest wart pogratulowania :D

42

5 kilowe odważniki z wagi są zaczepione na wale :D

motoslide.com

43 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2010-12-27 23:42:59)

Nie mam pojęcia jaki siedzi tam wał... wałki Hot Cams z regulacją, do tego zawory, podwójne sprężyny, tłok ale jaki to tłok też tego nie wiem. :)

44 Ostatnio edytowany przez cross (2010-12-27 23:47:54)

sprezyny podwojne bo ostre walki masz wiec to logika , tlok hc  i tym obstawial ciezszy wał :P

ale pogratulowac zze tak to spasowało

45

DukeSebo momencik kozacki, zazdroszcze, chyba zaczne powoli w swoja Deerzecine inwestowac:D

Black RiDeR