31

Odp: [S] Husqvarna SMR 570 duzo zdjec

610 jest slabsza nawet znacznie, moc? hmm nie mam do czego porównać ale ciągnie naprawdę solidnie, 118kg wazy ale juz nie pamietam czy z plynami czy bez,

przed sekunda doslownie byl u mnie facio z lodzi obejrzeć sprzeta bo sie szykuje na sm i mowi ze naprawde mu sie podoba i nie ma sie do czego przyczepic oprocz opony, szkoda ze jak zaczal gadac z cena "no wszystko fajnie tylko cena za duza dla mnie" to chcialo mi sie smiac  :D

32

Hmmm. Twoja Huska juz byla na allegro bez ceny minimalnej. Nie sprzedales jej? Czy ten facet wylicytowal i nie kupil?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

33

dokladniej to kumpel podbil do 7,8tys a nikt go nie przelicytowal a nie moglem mu odwolac oferty i zakonczylem sprzedaz, no coz moj blad, ale nie mowcie nic allegro  :rolleyes:

34 Ostatnio edytowany przez fxrider (2010-09-05 10:06:36)

ziomalqs napisał/a:

610 jest slabsza nawet znacznie, moc? hmm nie mam do czego porównać ale ciągnie naprawdę solidnie, 118kg wazy ale juz nie pamietam czy z plynami czy bez,

bez płynów - zalana ok. 130 kg.
Co do silnika to jest dokładnie to samo co w 610 bezrozrusznikowej (która de facto ma właśnie 570 cm^3 - tylko nazwa taka była, żeby kiedyś KTMa 600 przelicytować). SMR 570 to po prostu TE 610 w wersji SM i po liftingu.
Ew. może się wałkiem i zapłonem różnić (kwestia powertowania fiszek aby ustalić).

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

35

fxrider napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

Co do silnika to jest dokładnie to samo co w 610 bezrozrusznikowej (która de facto ma właśnie 570 cm^3 - tylko nazwa taka była, żeby kiedyś KTMa 600 przelicytować). SMR 570 to po prostu TE 610 w wersji SM i po liftingu.
Ew. może się wałkiem i zapłonem różnić (kwestia powertowania fiszek aby ustalić).

Hmm tylko skad te roznice mocy 610 ma 50 KM a 570 60KM o ile sie nie myle
silniki moze i wygladaja tak samo ale sa troszke inne a niektore modele nie pamietam roku moj jest 2004 maja mla pomke oleju hehe bo pompa tego nie mazna nazwac

SM570R była a teraz???

36

moja juz pompe ma, 570 ma 56km, ma dokladnie 576ccm^, gdzies mialem stronke z tym ale nie moge znalesc ;p
130 to z plynami, nawet to czuc bo reka mozna spokojnie tyl przesuwac, silnik w konstrukcji sie zbytnio nie rozni ale ma jakies powery dodane i to czuc, z reszta 610 to krowa ktora ma 150kg.

37

różnice wagowe i mocowe muszą być , bo jaki był by sens wypuszczać dwa indentyczne motocykle

motoslide.com

38

[url]http://www.bikez.com/motorcycles/husqvarna_sm_570_r_2001.php[/url]

prosze bardzo znalazlem ;)

39

ziomalqs napisał/a:

dokladniej to kumpel podbil do 7,8tys a nikt go nie przelicytowal a nie moglem mu odwolac oferty i zakonczylem sprzedaz, no coz moj blad, ale nie mowcie nic allegro  :rolleyes:

Allegro jak allegro, ale jacyś ludzie to licytowali poza Twoim kumplem a takie zachowanie w świetle tego co wypisywałeś w ogłoszeniu (za ile zostanie wylicytowana za tyle sprzedam) to zwykłe chujstwo...

40

fxrider napisał/a:

Handlujesz częściami od husek - często wypowiadasz sie w temacie hsq i chociaż zdaża ci się więcej trafnych wypowiedzi to
często zdażają się też wypowiedzi chybione... Silnik 570 nie jest wcale taki sam jak 610 - różni się przede wszystkim tłokiem, korbą - a zdaje mi się, że skoro tłok 570 jest "niższy" to korba musi być dluższa - to pewnie wtedy różni się też tłokiem. Sam też kiedyś pisałeś ze silnik 570 ma pompe oleju, smarowanie korby też jest inaczej rozwiązane korba nie ma przy sworzniu podkładek i wiele innych niuansów.

szwinia napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

Allegro jak allegro, ale jacyś ludzie to licytowali poza Twoim kumplem a takie zachowanie w świetle tego co wypisywałeś w ogłoszeniu (za ile zostanie wylicytowana za tyle sprzedam) to zwykłe chujstwo...

Nie przesadzaj :P chyba każdy chociaż raz w życiu podbił swoją aukcję :) oczywiście tego nie pochwalam ale nie jestem bez winy :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

41

Mi nie chodzi o podbijanie własnej aukcji tylko o jej wycofanie pomimo wielu licytujących. Po cholere wypisywać jakieś pierdoły w treści o tym że się sprzeda za tyle za ile zostanie wylicytowana skoro nie zamierzasz tego robić? Wystarczy ustawić cenę minimalną i po temacie, a nie na koniec aukcji wycofywać oferty i pisać bzdury o "uszkodzeniu motocykla".

42

no to zawsze mozna inaczej zrobić - np zwrócić się o zwrot prowizji- jeśli wygra kolega- piszesz ze przyjechał obejrzeć moto po wygranej aukcji i nie kupił bo coś nie pasowało  polubownie się rozstaliście i w związku z tym, że moto nie sprzedane prosisz o zwrot kasy :)

A jak napisał że moto uszkodzone - to ja na  następnej aukcji już bym nie licytował  :) bo przecież jest jakiś zonk :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

43

każdy wie o co chodzi  :P

chu tam teraz nie ma bata...

sami wiecie jak to jest, sprzedać sprzeta o 40% taniej  :(

44

szwinia napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

45 Ostatnio edytowany przez fxrider (2010-09-06 12:01:25)

Hej,
przede wszystkim proponuję porównywać analogiczne modele. Było kilka wersji TE 610:
- z rozrusznikiem (TE 610e lub TE 610s) - ta może być słabsza (i tak ponad 50km) i cięższa (ok. 150kg)
- bez rozrusznika - z pompą oleju (99+) lub bez (91-98). Ważą tyle samo co SMR (117kg na sucho).
To są 2 zupełnie różne konstrukcje i ciężko je sensownie porównywać (choć w silniku kilka elementów jest takich samych jak w TE610 99+ - korbowód i tłok na pewno).
Dalsze wywody dot. TE 610 z pompą oleju, która ma praktycznie taki sam silnik jak SMR 570 - wertowałem katalogi dla TE 610 2000r i SMR 570 2002r i 2004r.
I tu uwaga - w.g. katalogu SMR ma pompę oleju, w przeciwieństwie do tego, co twierdzi tegma.
Tłok, cylinder są takie same (nr. kat), korbowód faktycznie ma inny numer, ale z tego co udało się ustalić wymiary ma te same.
Co do podkładek na sworzniu lub ich braku - wersje bez pompy je mają, a te z pompą już nie.
Średnica, skok tłoka są takie same, a więc i pojemność też. (576 lub 577 cm^3 w zależności od źródła).
Jedyna znacząca różnica jaką znalazłem to inny gaźnik.
Tak więc nadal twierdzę, że 570 to 610 po (kolejnym zresztą) liftingu.
Tak przy okazji - stare huski TE 610 na zapłonie SEM i bez pompy oleju mogą mieć więcej koni nić SMRy (ponad 60), z racji ostrzejszego zapłonu, mniejszych mas zamachowych i mniejszych strat mocy (brak pompy).
Linki:
TE '00 : [url]http://www.husqvarnaracingclub.cz/images/home/ohqv/manualy/2000/Parts%20Catalogs/TC-TE%20610%20-%20TE%20410.pdf[/url]
SMR '02: [url]http://www.husqvarnaracingclub.cz/images/home/ohqv/manualy/2002/Parts%20Catalogs/TE-TC%20570%20-%20SM%20570R.pdf[/url]
SMR '04: [url]http://www.husqvarnaracingclub.cz/images/home/ohqv/manualy/2004/Parts%20Catalogs[/url]
/TE%20570,%20SM%20570R.pdf
Co do strony bikez.com to należy podchodzić z dużą rezerwą do publikowanych tam informacji, bo często nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Sam miałem i rozbierałem tylko TE 610 (z pompą i bez), resztę znam przez analogię, ale sprawdzam w katalogach, czy nie wypisuję bzdur (czy nie było zmian).

pozdrawiam, Adam

P.S. taka mała prośba do ' ziomalqs' - mógłbyś wrzucić zdjęcie swojej huski? Dokładnie chodzi mi o obszar pomiędzy deklem magneta a osłoną łańcucha -wyjdzie czy jest w SMR pompa oleju, czy jej nie ma.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...