Odp: Runda TORUŃ PILNE
kpina !!!
KTM the best fuck the rest
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Runda TORUŃ PILNE
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kpina !!!
Hańba!
Wieje sandałem z masłem.
Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba ! Hańba !
propaguje ten sport PZM, nie ma co...
Witam
na poprawę humoru serdecznie zapraszam w imieniu Automobilklubu Lubelskiego na rundę Otwartego Pucharu Motocyklowego Lubelszczyzny - 29.08.2010 r. Niestety bez fragmentów terenowych, ale tych w Lublinie zwykle nie było dużo, a tor ten sam. Myślę, że jak na mały trening może być OK przed rundą lubelską. Jeśli będą od Was chętni zrobimy klasę Supermoto. Pzdr.
Nie chce tutaj fermentu robić ale wydaje mi się że PZM leci z nami leciutko w kulki.
1. nie poinformował że runda jest odwołana mimo że wiedzieli od tygodnia tylko gdy my się upomnieliśmy to jest informacja
2. nie pomaga w rozwoju tego sportu wręcz odwrotnie bo jak tak dalej będzie to będziemy jeździli tylko na 2 torach, na tych co dobrze zapłacą
3.organizator chce zorganizować rundę na nowo wyremontowanym torze to się robi pod górkę bo kasa ważniejsza
a i 4. puchary za 7.50zł :) :) :) :) :) :) :)
.
wspaniale działa nasz PZM-ot :)
to jak organizowali kalendarz 2010 to nie wiedzieli że Toruń nie ma licencji !?!?!? , no chyba że przebudowa była po ogłoszeniu kalendarza 2010 ?! o co tu chodzi to nie wiem , jakaś kpina i porażka !!!
ciekawe jak się ma do tej sytuacji zapis dotyczący kary dla organizatora za odwołanie rundy...
[url]http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pliki/Motocykle/CrossCountry/Komunikaty/Microsoft_Word___Komunikat_nr_kary_za_odwolanie.pdf[/url]
rzeźba w gównie nic więcej !!!
A więc znowu wypowiem się w tej kwestii :)
Kiedyś - dokładniej za komuny- pamiętam jak z ojcem budowałem rakiety - jeździliśmy na jakieś komunistyczne zawody, czasami wygrywaliśmy a czasmi byliśmy daleko w tyle - nie odpalił silinik albo rakieta eksplodowała na starcie. Oczywiście jak byliśmy w pierwszej 3 dostaliśmy puchar i $$ a jeśli byliśmy na 10, 20, 30 miejscu to i tak dostaliśmy proporczyk ( każdy pewnie pamięta). Każdy z nas, kto dostał taki proporczy zapewne wie jak się z niego cieszył. Czy je....y PZM nie może zrobić chociaż smierdzących dyplomów dla każdego uczestnika - takich pamiątkowych... czy nie może z tych pieniędzy, które dostaje od Państwa przeznaczyć jakiejś kwoty na plakaty- np przed rundą w koszalinie , lublinie czy obojętnie gdzie.... i czy z tych swoich zarobków nie może raz przydzielić jeba....ej licencji na tor za darmo a nie tylko za $$.
Reasumując ( w Weekend lub poniedziałek) napiszę pismo do PZM odnośnie tego, że walą z nami w Ch..... , że wiedzieli, że nie będzie rundy a Nas o tym nie poinformowali, że nie dbają o Nas , nie promują, i żadamy zmian - spotkania albo czegoś ( sugestie mile widziane na PW) mam nadzieję, że większość się pod tym podpisze
W moim odczuciu PZM jest taka sama firma z dawnych czasow jak Kasprzak, Zaklady Nowotki, fabryka URUSUS itp.
Wspomniane kombinaty (poza PZM) padly na wolnym rynku bo okazaly sie nierentowne a trzymanie setek, czy tez tysiecy pracownikow robiacych nic lub niewiele, okazalo sie deficytowe na tle nowoczesnej konkurencji.
PZM nie ma zadnej konkurencji, nie dopuszcza nowych czlonkow, a jesli pojawi sie jakas nowa dusza, to i tak musi tak tanczyc, aby podobalo sie to "starszyźnie".
Jesli ktos z Was probowal wprowadzic zmiany w firmie, gdzie ludzie pracuja po 20 lat, to wie o czym mowie.
Mozemy sobie narzekac, pisac pisma, ale zapewne nic z tego nie wyniknie.
Rozwiazaniem byc moze byloby zalozenie ligi (działającej jako normalna komercyjna firma) i startowanie w ramach ligi, a nie PZMotu. ALe do zalozenia stowarzyszenia, np Ligi Walravu, albo Ligi Przyjaciol Toru w Koszalinie ;), potrzebny jest dobry sponsor, bo z samego wpisowego to sie zawodow nie zorganizuje.
Ja to moglbym nawet jezdzic w Lidze Twardawa lub "Ognista Kula" Supermoto Cup (kto był w Koszalinie, wie o kogo chodzi), bo tu widze potencjały finansowe do ogarniecia przedsięwzięcia :D
Z tego co wiem to organizator w Toruniu o kwocie 6 tyś. zł dowiedział się krótko przed odbiorem toru tak że było to dla niego nie małe zaskoczenie. A zadaje sobie pytanie tylko czy to taki wielki był by problem dla PZM żeby zorganizować tą rundę np. w jakiś inny sposób (dzika karta dla organizatora, tymczasowa licencja) czy coś w tym stylu. Ja rozumiem że to trzeba trochę chęci i zaangażowania ale moim zdaniem trzeba promować i rozwijać ten sport, a nie tylko doić z zawodników. Bo w ten sposób zniszczymy supermoto w Polsce.
A gdy się zdarzy tak że jakiś zawodnik coś osiągnie na arenie między narodowej, oczywiście tylko dzięki samemu sobie, to wtedy PZM będzie się nim chwalić.
Właśnie o to chodzi - nie zbiednieli by jak by nie skasowali tych 6 tyś - co najwyżej nie byli by bogatsi o 6k... i właśnie chodzi o to , aby wiedzieli że jesteśmy niezadowoleni!! Crazy - wiem że tego się nie zmieni - tak samo jak PZPN itp wytworów. Ale czy nie mogą zrobić chociaż tych dyplomów dla uczestników? jakiejś pamiątki ? ale może taki list wpłynie na to - że będą o nas pamiętali a nie nas OLEWALI ciepłym moczem! Strasznie się podjarałem startami w Koszalinie, Kupiłem po tych zawodach nowy motocykl- Chciałem zobaczyć jak będzie - a tu taki strzał tydzień przed startem !! A gdybym nie zadzwonił do nich to informacji nie było by żadnej !!
Ja tam wole propagowac Twardawa Cup. Koles wziął najazd motocyklowy i wywalił szybe w swoim ML-u, w którym zatrzasnął kluczyki, a następnie zdjął z przyczepy supermociaka na slickach, bez lamp, tablic i poleciał z Poznania na kołach do Koszalina, tylko po to aby zdążyć na zawody i wystartować.
Zamiast pisac skargi do PZM, napiszmy do niego, moze zorganizuje lige, ufunduje nagrody, a my olejemy PZM.
To jest zaangazowanie! Tego nam trzeba!
Sprzeda koła i będzie na sały sezon ścigania :P Chłopaki pomyślmy coś - Ja już mam jeden pomysł ale to tylko na jeden wyścig - gadałem z urzędem i może dadzą trochę $$ ale co zrobić aby była cała liga :D
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Runda TORUŃ PILNE
Wygenerowano w 0.060 sekund, wykonano 75 zapytań