Temat: Szkolenie SM dla początkujących - lista chętnych, dyskusja, termin itd
W temacie II rundy Toruń wykluła się dyskusja na temat szkolenia SM dla początkujących prowadzonego przez bardziej doświadczonych zawodników.
I tak padło kilka luźnych delkaracji - wiadomo, że wszystko zależy od terminu, dostępności osób, toru itd.
Natomiast pozwoliłem zrobić sobie 2 listy, jedna to osoby zainteresowane nauką, a druga lista to osoby, które mają chęć przekazać trochę wiedzy
Lista trenejrów - tak jak powiedziałem, jest to luźna lista, bez żadnych deklaracji i obietnic:
1. Zural Jedrzej - glownie teren + asfalt w razie potrzeby
2. Muszykin99 - teren
3. Paczek - asfalt
4. Piotr Salamon - asfalt
5. Franz - nie określił się, ale pewnie asfalt + teren
Lista osób zainteresowanych:
1. Levis - o ile miałoby to być po 20 sierpnia
inne osoby, które pisały, że są wstępnie zainteresowane:
maciekr, Kinio, Wretched, Adasiek , kusłoncu , KALI , krupcio
no i w ciemno obstawiam, że mały200sx, Krystian oraz CHAW - też chętni.
Co do toru - Koszalin byłby ok, bo jest teren i asfalt, natomiast jest to daleko, dla niektórych nawet bardzo daleko...
Fajny pomysł podsunął Piotr - piątek Bydgoszcz sobota Toruń, natomiast nie wiadomo jak z terminami na torach, czy dałoby się to ogarnąć, no i rosną koszta
Co do samego szkolenia - ja mogę udostępnić kamerę (która mogłaby być zainstalowana na przednim błotniku instruktora) oraz laptopa w celu oglądania i analizy jazdy.
Fajnie byłoby, jakby trenerzy przejechali się na motocyklach osób, które się uczą i podpowiedzieli, co można poprawić lub zmienić.
Co do kosztów - myślę, że Ci szkolący się powinni wyłożyć 100-150 zeta do puli, za którą opłaciłoby się koszt paliwa i wstępu na tor dla trenejrów.
Oczywiście w ciągu szkolenia, trenerzy mieliby też czas dla siebie, żeby pocisnąć na swoim zaawansowanym poziomie, a nie tylko spędzili go na nauce innych...
Tak to widzę, a jak wyjdzie to się okaże...
Śmiało pisać co o tym myślicie i dopisywać się do listy, jak ktoś jest zainteresowany.
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450