Odp: Husqvarna TE 610 remont oraz z nudów grzebanie...
Z pompką, phm 40 ms. na razie przechodzi przez czyszczenie i wymiane uczelek.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna TE 610 remont oraz z nudów grzebanie...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z pompką, phm 40 ms. na razie przechodzi przez czyszczenie i wymiane uczelek.
Przyszedł gaźnik z pompką przyspieszającą, kupiłem do niego od razu zestaw naprawczy, filterek, membrane pompki, żeby przy ewentualnej regulacji wyeliminować wine tych elementów.
Jak widać zestaw raczej się przydał.
Gaźnik po wymianie wszystkich uszczelek itp, rozebrany do rosołu, przemyty benzyną pistoletem, dysze potraktowane sprężarką.
Jedyna różnica w porównaniu do starego to pompka i nacięcie przepustnicy oraz dodatkowe dysze. Wie ktoś może jak w tej pompce gromadzi się paliwo?
Po przejechaniu około 1500km moto coraz gorzej odpala.
Moto palilo od strzała, czy cieple czy zimne. Około tygodnia temu zaczeło odpalać za 3 razem, z dnia na dzień było coraz gorzej.
Aż moto zaczeło strzelać w wydech, więc pomyslalem, ze wyreguluje zawory i bedzie gites z odpalaniem.
Po regulacji zaworó nic się nie zmieniło, jak moto zimne to odpali po jakims czasie kopania (najpierw na ssaniu musze przekopać z 5 razy, odpuszczam ssanie i jakoś odpali), jeździ normalnie, ale jak zgasze to odpalenie chyba jest niemożliwe.
Co zrobiłem:
-wymiana świecy
-czyszczenie gaźnika
-regulacja zaworów
-zmiana dyszy głównej ze 175 na 170
-zmieniałem położenie iglicy
-wymontowałem autodeko (myślalem, że sie moze przycina)
Brak mi pomysłów, może ktoś coś podpowie.
up.
Obstawiam póki co gaźnik bo moto zaczeło źle odpalać gdy zrobilo sie ciepło (różnica 10 stopni).
Po kopaniu i nie odpaleniu świeca nie wydaje się być zalana.
Żeby moto odpalilo, czy cieple, czy zimne, musze najpierw przekopać na ssaniu pare razy i jakoś odpali.
Poziom paliwa w komorze wg serwisówki.
Mam założoną dyszę główna 175, mam dostępną jeszcze 170, ale odpalanie nadal bardzo cieżkie.
Pytanie do znawcow regulacji gaźnika: jakie i ile tych dysz kupić? Bo wydaje mi się że maks 6 dysz powinno starczyć.
dysza główna raczej nie wpływa na odpalanie motocykla...
sprawdź czy nie masz gdzieś lewego powietrza, bo wygląda to tak, jakby tłok podczas zaciągania, brał gdzieś lewe powietrze i stąd ssanie pomaga.
Sprawdzić to możesz przez popsikanie czymś łatwopalnym, np. Plakiem pomiędzy gaźnik a cylinder. Jak obroty wzrosną, to jest lewe powietrze.
o dzenx, zrobie tak.
Jeszcze mam podejrzenia co do szczelności zaworów.
no cóż, szczelność zaworów to możesz sprawdzić po zdjęciu głowicy.
Sprawdź kompresję, zanim ją zdejmiesz :-] możliwe, że w ogóle nie będziesz musiał je zrzucać :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna TE 610 remont oraz z nudów grzebanie...
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 77 zapytań