46

Odp: KTM SMC 660 2004 HF-podstawowe informacje

Chłopaki może banalne ale mam małe pytanko???po jakim czasie należy wyłączyć czarne ssanie(temperatura poniżej 10stopni).ja wyłączam po 15 sekundach bo boje się że coś się stanie na wysokich obrotach:)tylko czesto mi gaśnie od razu na wolnych obrotach

47

Aż się nagrzeje. Ja patrze po chłodnicy.

48

Czyli śmiało można go dłużej przytrzymać.po chłodnicy???czyli jak zacznie się gotować:)tak poważnie to jaka mniej więcej temperatura wody

49

Jak chłodnica zrobi się trochę ciepła (tak że bez problemu można jej dotknąć). To trwa kilka minut, zależy od temperatury otoczenia.

50

Taaak po chłodnicy, jak się woda zaczyna gotować, tak jak z herbatą, wyłączasz wode jak jak sie gotuje. O mamoooo.......

Jak to kiedy wyłączyć ssanie, sam już sobie prawie odpowiedziałeś, musisz wyczuć czasowo kiedy nie będzie gasł bez ssania

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

51 Ostatnio edytowany przez vcbv (2015-03-21 21:41:08)

Przed jazdą silnik musi się nagrzać. O jakim ty gotowaniu mówisz? Chłodnica lekko się nagrzewa przez te parę minut i odłączam ssanie. Wtedy nic nie gaśnie ani się nie gotuje.

52

Parę minut?????przy tych obrotach na zimnym silniku???nic mu nie będzie szkodzić??

53

Słuchaj poprosiłem mechanika żeby pokazał mi jak się to odpala i stosuje się do jego rad. Przy tych obrotach? U mnie jakoś drastycznie nie wzrastają obroty na ssaniu.

54

Właśnie u mnie moim zdaniem są za wysokie(tak na oko 3.5tys).Tylko u mnie gaźnik na pewno wymaga regulacji.w środę jestem umówiony z mechanikem także zobaczymy jakie będą efekty

55

Zawiozłem dzisiaj kata do mechanika w poniedziałek ma się za niego wziąć.Odpaliłem go przy nim i stwierdził że na ssaniu ma zdecydowanie za wysokie obroty.Macie może jakieś pomysły jaka może być tego przyczyna????w razie jak sobie nie poradzi to może mu coś podpowiem:)

56

Uboga mieszanka wolnych obrotów może być przyczyną (lewe powietrze).

57

Właśnie odebrałem maszynę,okazało się że kabel od świecy nie był do końca przykręcony;)teraz zostało czekać na dobrą pogodę;)

58 Ostatnio edytowany przez _arek_ (2015-04-02 21:47:44)

No to czekam na jazdę testową...

Tylko niech te śniegi i deszcze przejdą w końcu... Zobaczymy jaki to diabeł ;]

Patent nowy na kopanie chama jakiś jest ??

59

Nadszedł czas na zmianę oleju i kolejny dylemat...poprzedni właściciel lał 5w40 castrola i zastanawiam się czy dalej kontynuować,a może zmienić na 10w40 lub 10w50 jak w serwisówce.w grę wchodzi valvoline,motul 300v,ipone lub castrol.wiem ze wybór marki oleju to indywidualny wybór,a wy co lejecie do swoich pomarańczy,co byście polecali????