Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
dobrze majster pisze ale ja jeszcze bym po paru mth wymienił olej żeby te opiłki nie krążyły w obiegu. Jeszcze możesz zalać 300v 15w60
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dobrze majster pisze ale ja jeszcze bym po paru mth wymienił olej żeby te opiłki nie krążyły w obiegu. Jeszcze możesz zalać 300v 15w60
A ja zalewam mineralnym na pierwsze 0,5 -1h (na ostro). Później wymiana filtra i dalej na syntetyku.
No właśnie jak na razie to zdania są podzielone 1:1 czy docierać na mineralu albo jakimś 5100 chociaż czy od razu syntetyk. I bądź tu mądry.
Tam nie ma się co docierać. Silnik ma byś poskładany tak by od razu można było dawać w palnik na zawodach.
bez przesady jak już masz docierać tą metodą to zlej jakiś tani syntetyk np castrola przejedź jakieś 30km potem zmień na jakiś dobry syntetyk. To nie jest jakiś xt 600 że ma chodzić na minerale, crf to jest WYCZYNÓWKA
heheh dobrze że superolu chłopaki nie leją:D
Z instrukcji tłoka prox
Top up engine with a normal specification grade oil such as 10W40 for proper run
in. Do not use synthetic oils to run in the engine. Only apply synthetic oil after
fully running in the engine.
Prox chce aby szybko dotarła się powłoka chromowa, którą pokryte są czoła pierścieni. Szkoda, że Prox martwi się tylko o swój produkt pomijając resztę silnika.
Ponadto szczerze powiedziawszy klasyfikowanie oleju na mineralny i syntetyczny przez Proxa jest co najmniej głupie.
Olej na bazie mineralnej może mieć lepsze właściwości smarujące niż gorszy olej syntetyczny.
Mimo wszystko nie zalecam stosowania oleju gorszej jakości przez pierwsze godziny pracy.
Ok zalany bedzie IPONE syntetyczny. Czy w CRF jest jakaś magiczna procedura odpowietrzania układu chłodzenia ? I czy generalnie jest sens montowania jakiegoś wentylatora na chłodnicy jeżeli mam zamiar tym czasem na miasto wyjechać?
Czy w CRF jest jakaś magiczna procedura odpowietrzania układu chłodzenia ?
Zalewasz, odpalasz, czekasz chwilę aż zaciągnie płyn, dolewasz pod korek, zakręcasz i palnik. Nadmiar wyrzuci sobie przelewem.
W instrukcji pisze o przechlaniu o 20 stopni a później uzupełnić braki. Pamiętam mi ładnie się przelało w lewą chłodnicę.
Co ile się wymienia świecę ? Bo chyba moja ma już przebicie , tak mi się wydaje ?:( CRF 450R 2003r
co rok?
swieca to 15 zl kup i wymien dla spokoju.
swieca to 15 zl kup i wymien dla spokoju.
W crf to nie jest 15 zł a 100 ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi HONDA
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 80 zapytań