211

Odp: Regulamin 2015

kusloncu napisał/a:

Kaczor, piszesz "dajcie" a kilka stron temu pisałeś że nic nie dasz bo wolisz kase wydać na trening lub dziewczyny.
Nie wiem czy zauważyłeś ale wszyscy piszą żeby były big footy, borgotti pisał żeby były duże koła ale w innej klasie lub żeby można było sie określić na jakich sie jedzie i jechać tak cały sezon wiec będziesz mógł na dużych jechać jeśli to przejdzie, a myśle że dużo osób sie na to zgodzi żeby poprostu nie utrudniać :)

Tak jak napisałem... "Dajcie"-no ja nie dam:) uważam natomiast, że i tak jeżeli da się "amatorowi" to tor będzie źle zrobiony. Myślę, że rozdawanie pieniędzy pomoże na dwie rundy, jeżeli nie będzie treningów w terenie między zawodami.
Żeby profesionalnie zrobić teren potrzeba, tam gdzie jest piasek wybrać go i dodać cementu i zrobić twarde podłoże(inaczej będzie coraz niżej. Najazdy na skoki też muszą być utwardzone cementem. Do tego Musi być teren tak zrobiony, żeby był odpływ wody-pochyły. Koszt takiego przygotowania, przy pracy osoby zainteresowanej to 1000 zł i dobre 4 dni pracy. Wtedy teren będzie jak w mistrzostwach świata.
Ja natomiast robię to już tylko dla zabawy, poniweż nie mam większych funduszy na starty w zawodach wyższej rangi.

KACZOR

212

wiśnia84 rm-z napisał/a:

A ja niechcący napisałem do Gianni Offlimits Borgiotti i z rozmowy wynikło :] że jest za dużymi kołami i kontynuując rozmowę ani razu nie wspomniał o podzieleniu klas :p napisał że ten pomysł przede wszystkim zmniejszy koszty niektórych zawodników i pozwoli zwiększyć ich ilość :D
Co do dużych kół moim zdaniem jest to już przegłosowane że będą i tyle niema co u nie których wrzucać propozycji żeby otwierać nowe klasy i komplikować ten proces :]
PS HERMUNEN powiedział mi żeby startowały same dr-z w MP ;]

Też tak słyszałem:P

KACZOR

213

No właśnie wiec dochodzimy do momentu kiedy cała dyskusja traci sens, chcemy lepiej ale sami nie poprawimy, a jeśli kogoś poprosimy to on i tak będzie to miał w dupie, dodatkowo jeśli uda sie zebrać pieniądze to akcja pewnie będzie odwalona po chuju i i tak sie teren rozsypie, a nie dość że zapłacimy to nikt nie pomyśli o reklamie ani o tym żeby nam pozwolić jeździć na zwykłych treningach po terenie. Polski temat jest mega cieżki, ale jeśli z naszej strony nie wyjdzie inicjatywa to gwarantuje wszystkim że pzm nie wystawi ani grosza na renowacje terenu, nawet taką amatorską :) Dlatego myśle że trzeba coś działać, mimo wszystko wole startować u siebie niż jeździć do niemiec czy czech bo tam poziom zawodników by sprawił że bym nie miał po co jeździć. Dlatego myśle że lepiej zrobić kiedyś jakąś zrzute na bydgoszcz/toruń i coś zrobić z tym terenem. Z koszalina niby właściciel wisi kase wiec może po napisaniu do niego pomysłu sam by coś zrobił za swoje :)

Husqy SMR-R 450

214

Ja mogę zrobić to po kosztach... Jeżeli będzie fundusz na wszystkie potrzebne rzeczy, to pojadę do torunia i przygotuję teren. Moja praca będzie przyjemnością, no dokładać nie będę:)

KACZOR

215

kaczor napisał/a:

Ja mogę zrobić to po kosztach... Jeżeli będzie fundusz na wszystkie potrzebne rzeczy, to pojadę do torunia i przygotuję teren. Moja praca będzie przyjemnością, no dokładać nie będę:)

Jeżeli chodzi o Toruń, to ja też służe swoją pomocą i mogę zrzucić się na koparkę, bo wiem że tam są porządni ludzie którzy zarządzają tym i zawsze jak jest sucho pozwolą trenować z terenem

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

216 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2014-12-31 12:02:10)

Rozmawialem wczoraj z Jackiem na temat regulaminu i przekazalem nasze propozycje i wysluchalem co on ma do powiedzenia. To co wyszlo:

Kombinezon 2 pc

MP
- duze kola
- sposob sprawdzania glosnosci (odciecie i max db)
- super chrono dla 6 najszybszych
PP
- jak zawodnik uzyska jakis %czasu pierwszego z MP (procent ustali pzm) to przejscie w kolejnym sezonie do MP. Ma to na celu wyeliminowanie kombinatorow, ktorzy nie startuja w jakiejs rundzie zeby zostac w PP.
- pomiar glosnosci jak w MP

Amator
- wszystkie typy opony
- koce
-mozliwosc startu wiecej niz jeden sezon
-% czasu pierwszego z pp i z automatu idzie do PP ( jaki procent to ustali pzm) wylot do pp na tej samej rundzie

Mam nadzieje ze kazdy jest zadowolony i nikt nie bedzie nikogo oczernial ze cos robi pod siebie. Wydaje mi sie rowniez ze zmiany sa fair wobec wszystkich!!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

217

+1

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

218 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2014-12-31 12:10:51)

+1 ale koce w amatorach to nie potrzebne ;)
Ja ze swojej strony też wysłałem im email.

Pozdrawiam,
Piotrek

219 Ostatnio edytowany przez Rage51 (2014-12-31 16:44:12)

Calendar Poland SM 2015: (provisional)
[url]http://www.supermotoeast.com/poland/kalendarz/[/url]

220

skąd te daty ??
to pewniak ??

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

221

i miejsca ;)
na stronie PZM póki co stary rok jeszcze

SMR 570 '01 ---> YZF 450 '07

222

Rage51 napisał/a:

Calendar Poland SM 2015:
[url]http://www.supermotoeast.com/poland/kalendarz/[/url]

Nice

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

223

Pięknie 7 rund 5 wyjazdów 2 nowe zajebiste tory, dużo nowych zawodników mega przełomowy sezon dla Polskiego SM:)

224

u lala, co to za rewolucja z tą Łotwą? brakuje jeszcze jednego Torunia do kompletu

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

225

W tym roku chyba Łotwe leci samo MP a jak będzie wszystko git to za rok puchar też pojedzie:)