Stunts to co innego oni nawet czasami nie jadą tylko prawie stoją na kole wykonując triki ...
I w tym wypadku zgadzam się ma to znaczenie jeżeli chcesz wbić szybko motocykl na koło co jest potrzebne
Ale to wyższa szkoła jazdy a tutaj mówimy i pomagamy początkującym w normalnej jeździe na tylnym kole
IRO napisał/a:Bez sprzęgła zanim moto się dobrze podniesie masz większe obroty i większą prędkość niż przy strzale.
Ale możesz płynniej złapać balans bo masz więcej czasu
Mi na DRZ najlepiej stawia się ją z drugiego i trzeciego biegu z gazu a na YZ450 z czwartego czy piątego do gum .
I nie widzę potrzeby strzelania sprzęgłem bo z gazu jest bardzo agresywna
raku napisał/a:Aha to dobrze ze mi powiedziałeś ze 525 jest słabym sprzętem, bo ja stawiam na gumę tylko ze sprzęgła,
Czytaj ze zrozumieniem i nie rób z siebie durnia bo dobrze wiesz o co mi chodzi ...
Strzałem ze sprzęgła zawsze można sobie pomagać zwłaszcza wtedy gdy motocykl na danym biegu już nie ma siły iść z gazu na gume np DRZ z trzeciego biegu ) ale jeżeli motocykl od razu i energicznie wchodzi na koło uważam że nie potrzebuje dodatkowego kopa w postaci sprzegła
Zresztą co tu będziemy mówić :
Raku , IRO ,Karol128 to poproszę o filmik instruktażowy w waszym wykonaniu .
Jak z pierwszego biegu ze strzału sprzęgłem łapiecie balans i jak daleko zajedziecie na tym biegu
https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo