Odp: NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Stąd taka atrakcyjna cena dla forumowiczów prawie 3k mniej...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Stąd taka atrakcyjna cena dla forumowiczów prawie 3k mniej...
Koleś opuszcza te trzy tysie po to, byś od razu miał sianko na remont :p
Moto równie dobrze może być całkiem spoko, co nie zmienia faktu, że kogoś z forum już wyr*chał, czyli tutaj od razu jest spalony.
Zamieszczam chrakterystyczne zdjęcia jako że ogłoszenia z lubią znikać oraz telefon (503697668) do właściciela.
Katowice ulica Adwentowicza [url]http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-sm400-2007-jak-nowy-M3443669.html[/url] ku przestrodze.Krótka burza mózgów i jedziemy na spotanie do Katowic, docieramy na miejsce...oględziny...do wymiany napęd,tarcza przód, opona przednia, gaznik do czyszczenia i regulacji (moto nie schodzi równo z obrótów), zawory do regulacji... stan ogólny bardzo ładny... stwierdzamy miejscami podmalowną ramę (newralgicznie rdzewiejące punkty DR-Z)... nr ramy zgadzają się z dokumentami.
Dochodzimy do porozumienia cenowego... po czym właściciel "muszę wam jeszcze o czymś powiedzieć"...WHAT DE FUCK???!!!
Motocykl ma w dokumetach wpisane rok produkcji 2000r. model DR 400 czyli motocykl z lat 80....!!!! Przypominam że my oglądamy Suzuki DRZ-400 SM !!!! k***a pytałem czy w dokumentach wszystko jest OK...!!!!Mimo tego że sprzęt jest zarejestrowany w Polsce od 4 lat, właściciel zarzeka się że może jechać na Policje i sprawdzić gdzie tam sobie chcemy, staje się jasne że motor zastał kiedyś komuś zajebany czy tam jak to piszą "bez prawa rejestracji", "kupiony na aukcji policyjnej" a rama nie pochodzi z tego moto. Temat odpuszczamy nie chcemy kupić sprzęta z takim kwiatkiem... kupujemy tylko w 100% legalne moto (nikt nie chce aby jakiś forumowego mocniaka i nie tylko spotkała podobna przygoda).
W takiej sytuacji motor jest wart minus 3000-4000 tys w dół od ceny rynkowej.KU PRZESTORDZE NIE WARTO - była wycieczka było miło, szukamy dalej
Siema
Jestem nowy na forum. Nazywam sie Piotrek jestem z Warszawy.
Wiem ze to nie przywitalnia ale raczej nie bede sie udzielac na forum, a tylko wskoczylem skrobnac pare zdan o pewnym motocyklu.
Tak sie sklada ze kupilem sprzet, ktory okazal sie bardzo znany na waszym forum.
Poinformowal mnie o tym znajomy niestety juz po fakcie zakupu.
Przeczytalem dokladanie wysztkie informacje ktore tu zawarliscie.
Ogólnie gdybym przeczytal to przed zakupem to pewnie bym nie wzial tego sprzeta za ta kase. (11900 zl)
Ale teraz, gdy moto jest juz zarejestrowane na mnie (twardy dowod + nowe blachy) to nie zaluje.
Najbardziej zmartwilo mnie to ze moto moze byc krzywe jak twierdzil jeden z uzytkownikow.
Motor zostal sprawdzony i wg mnie i mechanika krzywy nie jest.
Podejrzewam za niskie cisnienie w oponach moglo byc przyczyna takich odczuc.
Ale moto na bank jedzie prosto. Puszczam fajere przy 100km i nic nie sciaga.
Silnik dziala lux. Jedyne co to lancuch do wymiany bo raz luzny raz napiety.
Co do samej bryczki i manewrów w jej skomplikowanej histroii to.
Z nr silnika do ktorego przypisane sa nr Vin wynika ze moto jest 2005.
Moto skradziono 2007r u Niemcow.
Sprowadzono do Polski. Podminiono plastiki na czarne i wystawiono na allegro jako sprowadzony z Belgii nie rejestrowane w Polsce.
Kupil to gosc za 10tysia. Nie mogl zarejestrowac wiec dokupil rame od wersji S 2000r na allegro z Gdanska - rama ogolnie pochodzila z moto ze stanow.
W ten sposob zarejstrowal sprzet i sprzedal za 16k.
Poprzedni wlasciciel kupil Drz ( nie wiem czy wiedzial czy nie wiedzial) ale sprostowal sprawe i sprzedal mi.
Ogolnie 11900, sprzet jedzi po Warszawie jak nalezy, papiery na legalu.
Mam nadzieje ze technicznie sie nic nie wysypie.
Poki co sie na to nie zanosi.
Co prawda spodziewalem sie wiekszej mocy, ale jeszcze ujdzie.
Pozdrawiam Dr-z eciarzy.
p.s jako ze moja drz to skladak - chociaz bardzo ladnie zlozona to nadaje jej pseudonim WIGRY 3 :)
wszystko legal mówisz ? :) rama jest tylko legalna reszta to przedmiot kradzieży... ale w świetle prawa masz tylko silnik kradziony ja bym tam dla pewnosci usuną numery silnika :) kradzież u niemców to pół grzechu :D można powiedzieć ze polacy odbierają to co kiedyś niemcy zabrali :) a drzta niech lata jak najdłużej :)
No wiem ze ma nawalone w papierach i historia moto nie jest ciekawa ale napisalem tylko tak dla informacji, ze akurat na mnie padlo z tym motorem.
No coż. Tak bywa.
Plus jest taki ze dalo sie przerejestrowac i motor jedzi prosto. A o te 2 rzeczy najbardziej sie balem.
No i nikt w swietle prawa nie moze mi go odebrac ani posadzic o paserstwo czy cos, wiec przynajmniej 12 k nie poszlo w bloto.
(W papierach prokuratorskich napisano ze niemiecki ubezpieczyciel zrzeka sie roszczen do motoru -szczególnie chodzi o silnik- i jego czesci na rzecz polskiego skarbu państwa. A skarb panstwa, oddaje motocykl poprzedniemu wlascicielowi).
Oczywiscie mozna nabic nowe nr Vin itd i wyczyscic w ten sposob historie moto, ale szkoda czasu i pieniedzy, zwlaszcza ze sporo by to kosztowalo.
Druga opcja to poszukac ramy od SM i podmienic, ale sama rama to 3k + formalnosci. Wiec szkoda sosu na takie manerwy.
Ogolnie mozna bylo lepiej zainwestowac ten szmal, chociaz ogloszenia drz sm raczej nedznie wygladaja.
Same sciemnione przebiegi, slabe stany i ceny oscylujace przy 13k.
Chociaz teraz widze ze lepszym wyborem byloby crf 450 x, r lub hm 2004/2007 z papierem zrobione na SM.
A nie można na starej ramie od SM wystawić tabliczki zastępczej - oczywiscie z numerem od wersji S :)
Master_be a po co robic taki manewr ?
Stara oryginalna rama juz dawno zoastala sprzedana przez pasera ktory ze wzgl na przedawnienie uniknal odpowiedzialnosci.
Rozumiem ze chodzi Ci o to zeby kupic kolejna rame od SM bez papiera i dac tabliczke zastepcza zeby spasowac z moimi papierami ?
Ale w jakim celu ? Ramy od SM roznia sie od S,E,Y ?
Czytalem w danych serwisowych ze promienie skretu SM i S/E/Y sa inne, ale to chyba z dlugosci wahacza i rozmiaru kół wynika.
Chociaz w tych danych tez katy glowki ramy sie roznia.
Przy checi legalizacji tego moto na 100% i wyczyszczeniu jego historii przy pozostawieniu na obencej ramie nalezy:
1)uzyskac swiadectwo homologacji badz odpis z suzuki motor poland
2)uzyskac opinie rzeczoznawcy motoryzacyjnego
3)nabic nowy nr Vin u diagnosty ( a co ze starym ? przekresla go ? a nowy nabija obok ? nie wiem)
4) wniosek do urzedu o nowa karta pojazdu
5) wykonac badanie diagnostyczne rejesracyjne
sora za ot
Myślałem że posiadasz starą ramę.
W takim wypadku to tylko jeździć i nie wnikać.
Aby dobrze służyła
kradzież u niemców to pół grzechu :D można powiedzieć ze polacy odbierają to co kiedyś niemcy zabrali :)
dobre
może to nie motocykl ale aukcja dosyć ciekawa ;D [url]http://olx.pl/oferta/akrapovic-4t-wydech-limitowany-sprowadzony-z-ameryki-ktm-exc-530-CID5-ID68W3Z.html#b6eeeb8957[/url]
Tutaj się umieszcza NIEciekawe, z naciskiem na "NIE". ;)
2,3 za samą końcówkę ? Patrzę na nią i nie widzę jakiegoś "łał"
Zwiększa żywotność silnika ?
Ludzie, komu on chce takie bajki wcisnąć...
texty świetne, zanim zniknie to cytat :
"Dzięki wydechowi motocykl jest bardziej elastyczny, mniej zużywa się cylinder i tłok ponieważ średnica wloty spalin w wydech jest większa niż wylotu (zastosowane tylko w limitowanych seriach wydechu takich jak KTM white black blue ) Wydech wydłuża żywotność silnika o 30% ! "
Najciekawsze jest to, żę to seryjny komin z wklepką akrapa...
"Sprowadzony z ameryki!" "ściągany na zamówienie z Australii" a sam Akrap przecież ze Słowenii
Nie róbcie to offtopa.
Ta oferta powinna być w dziale humor a nie tutaj.
Tu ostrzegamy przed motocyklami minami a nie śmiejemy się z aukcji.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » NIEciekawe motocykle na allegro/ebay
Wygenerowano w 0.071 sekund, wykonano 72 zapytań