Odp: YZ 250 - przebudowa SM
Tego nie powiem bo śmieszne ale nigdy z niej nie korzystałem :D
Za to nitro pachnie lasem :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » YZ 250 - przebudowa SM
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tego nie powiem bo śmieszne ale nigdy z niej nie korzystałem :D
Za to nitro pachnie lasem :)
Cezar napisał/a:A te wszystkie preparaty to nie jest benzyna ekstrakcyjna pod cisnieniem?
Po zapachu wydaje się że tak:)
Zgadzam się ;) Jakiś mocniejszy od benzyny rozpuszczalnik pod ciśnieniem:P
Tak jak przednie koło spasowało idealny z tył już się trochę różnił od oryginału. Ale niewiele, bo tylko średnicą ośki. 20mm oryginał, 22mm koła SM. Ale udało się temat dosyć łatwo rozwiązać. Kupiłem rurkę o średnicy 22mm i grubości ścianki 1mm i szybko zrobiło się 20mm wewnątrz ;) Jak to się sprawdzi w praktyce, czas pokaże.
A tutaj całość na kołach:
Nie wiem czy ona Ci sie nie wytrze. Ale możesz zmienić łożyska w kole i bedzie kk. Tak mi sie zdaje:)
@Cross-c1, nie wytrze się nic gdyż oś w tej tulei się nie kręci, ona tylko redukuje średnice, całość spiera się na dystansach koła, bieżniach wewnętrznych łożysk i dystansie miedzy łożyskami. Co do YZ to ładnie Ci idzie. Zaczyna nabierać kształtów ;)
nie wytrze się nic gdyż oś w tej tulei się nie kręci, ona tylko redukuje średnice, całość spiera się na dystansach koła, bieżniach wewnętrznych łożysk i dystansie miedzy łożyskami.
Amen ;)
Mi się podoba, mój lakiernik zgubił mi oś koła i nie wiedziałem co robić, teraz pierwsza strona otworzona na forumsm i już mam odpowiedź :)
Miłego składania, ja też już skończyłem rozbieranie w końcu coraz bliżej mety ;)
Już wygląda konkretnie, jak będzie poskładane to będzie miazga! ;) jeden z moich ulubionych tematów na forum :)
Dzięki wielkie za miłe słowo;)
Kozacki projekt!
Więcej takich poproszę ;)
Dotarła kolejna paczka. Tarcza tył, klocki, poszycie kanapy i osłony chłodnic.
Jak mi starczy sił to coś wieczorem może porobię przy moto.
Składaj, składaj, nie marudź ! :)
Wczoraj pod młotek poszedł układ hamulcowy. W zwiazku z tym, że stary zacisk tył nadawał się do śmiecia, kupiłem na allegro inny z YZF426:
Czyszczenie, rozbieranie, smarowanie...
Nowa tarcza:
A tutaj już wszystko poskładane na zicher. Cały układ wraz z pompą przeczyszczone, przesmarowane. W środku syf niemozliwy. Zamiast płynu czarna maź :/
Paczka poranna:
BTW:
Jak się to montuje? Prawy wchodzi ciasno na rollgaz, ale lewy jest luźny. Na jakiś silikon?
Możesz owinąć kierownice w tym miejscu czymś żeby sie zrobiło ciaśniej i wtedy założyć :D
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » YZ 250 - przebudowa SM
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 79 zapytań