46

Odp: TM SMX450 vs KTM SMR450 - MY 2014

tabul napisał/a:

a ja się zapytam po co wam te super kute półki np. skoro w polsce skaczecie może na 2 metry ?? pękła komuś w Polsce półka seryjna na torze sm ??

to tylko taki przykład tych wielkich wydatków, które słabo się przekładają na umiejętności...

ps. nie myśle o Mańku rr bo on akurat myślę że wykorzysta możliwości TM... ale kilka osób z tego tematu zamiast szlifować do bulu sprzęty całkiem dobre, to szukają dziury w całym i za kasę myślą że droższy sprzęt pojedzie lepiej ??? to chyba nie tędy droga...

Tak jak pisałem wcześniej: nie sprzęt lecz technika czyni zawodnika... Ale lepiej uczyć sie SM na motocyklu dobrze to tego przystosowanym i jeśli ktoś ma do wydania 50k to TM wypada najkorzystniej - temat dotyczy wyboru motocykla miedzy SMR, a SMX.
Oczywistym jest ze w lipcu przyjedzie Kevin, i nawet na fabrycznym crossie na używanych slickach założy dubla najdalej w połowie wyścigu;-)

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

47

Nikt chyba nie jest na tyle naiwny żeby myślał, że wystarczy kupić szybkie moto żeby być szybkim na torze. Nowy sprzęt to gwarancja, że nie klęknie w połowie sezonu i jak manio pisał wcześniej, ma się ten komfort, że nie trzeba się martwić, że wymienię jeszcze to czy tamto i będę szybszy tylko, że będę szybszy jak wezmę się za siebie i tyle.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

48

Gratuluje dylematów albo raczej zazdroszczę. Ja się chyba jednak przeniosę do pucharku bo tam będzie chociaż  hermesowa dymiąca drz'ta to będzie jak na prostej podgonić trochę. Tak na poważnie to kalkulacja wychodzi za TM a dostęp do części to w sezonie 2014 potrzebny raczej nie będzie chyba że te eksploatacyjne np chłodnica. Używek to na szybko raczej nie będzie.

PZDR

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

49

Tylko nie dymiąca wypraszam to sobie ;-) ta odrobina nagaru w wydechu już dawno się wypaliła ;-).

Subek kupuj DRZ-tę i koniec dylematu ;-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

50

Byłem w posiadaniu tego cuda techniki, bak dziurawy, plastiki połamane, wydech przerdzewiały ale chodziła jak pszczółka i dawała radę w każdych warunkach ;)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

51

Z własnego doświadczenia wiem że do PP w czubie wystarczy dobrze zrobiony sprzęt typu BABcia, rok prod 2005 i poniżej :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

52

trawer napisał/a:

Z własnego doświadczenia wiem że do PP w czubie wystarczy dobrze zrobiony sprzęt typu BABcia, rok prod 2005 i poniżej :)

Rozmawiałem z Vorlickiem o PP. Powiedział że DRZ wystarczy, tylko kufry warto opróżnić ;)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

53

Crazy napisał/a:
trawer napisał/a:

Rozmawiałem z Vorlickiem o PP. Powiedział że DRZ wystarczy, tylko kufry warto opróżnić ;)

nic ująć, nic dodać :), +1

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

54

Crazy napisał/a:
trawer napisał/a:

no to jade !

nto

55

mcienki napisał/a:

TM-seria,
brak rozrusznika,
hoppingu,
koła dentkowe czyli szału ni ma.

KTM-seria
antyhopping
bezdętkowe koła
rozrusznik

Co do mocy nie wypowiadam się bo nie jeździłem na TM słyszałem że jest mocny. Na pewno zwolennika ktm-a nie przekonasz do TM i odwrotnie. Trzeba jeszcze tylko dodać sieć serwisową, firmy tuningowe, akcesoryjne, od orange swiecidełek przez koła kierownice zawieszenia do poważnych borów silnika-   KTM nie ma sobie równych.

Jestes pewien ze KTM ma w serii kola bez dętkowe?

crf 250r
ktm 450 smr #34

56

Na 100%. Saxess

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

57

Wie ktos moze od którego roku do smr-a szly kola bez detkowe?

crf 250r
ktm 450 smr #34

58

A szly??

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

59

Świat się kończy. W PP drz'ty, w klasie amator nowe smx'y....

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

60

harp napisał/a:

Wie ktos moze od którego roku do smr-a szly kola bez detkowe?

Od 2012 na bank, w modelach 2014 zmieniono hamulce przód z magury na brembo.