106

Odp: Wasze propozycje zmiany regulaminu na sezon MP i PP 2014

1.Jedna klasa w PP a Ci którzy się nie załapią na wyścig czyli 32 zawodników to niestety ale OUT, bezsensu aby jechali w AMATOR gdzie ludzie mają przyjść rzeczywiście z ulicy. Choć pewnie ciężko będzie aby nas było więcej niż 32..

2. Do MP powinno przechodzić tylko 3 zawodników.

3. Fajnie gdyby można było coś pomyśleć o rundzie w innym miejscu niż tor, czyli wyjść z tym Supermoto do ludzi...

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

107

Ja jestem przeciwny połączeniu C1 i C2, po czasach widać że koledzy z C1 są dużo szybsi...

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

108

Nie wiem na jakie patrzysz wyniki twierdząc że w C1 ''są dużo szybsi'' ..czołówka jedzie równo w odbydwu klasach. Jeśli ma jezdzic po 10 zawodników w klasie to ZRÓBMY JEDNĄ KLASĘ!

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

109

Piszcie co chcecie przecież to i tak nie ma sensu

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

110

samson napisał/a:

Piszcie co chcecie przecież to i tak nie ma sensu

Crazy napisał/a:

Przypominam, że dyskusje należy prowadzić w temacie wątku a nie PRZECIW sobie.
Za bluzgi będę dawał bany czasowe.

jak wyżej dla przypomnienia

Nie chcę się bardzo wcinać bo zawitałem na to podwórko całkiem niedawno ,ale Proponuję aby propozycje zmian padały do 15.11 - zbieramy je w całość po czym głosujemy przy każdym punkcie
- TAK jestem za zmianą/ wprowadzeniem
- NIE jestem przeciwny/
- nie lubię zmian zostawiamy jak jest

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

111

maniek-rr312 napisał/a:

W niemczech musi przejsc 3 a 10 moze reszta nie. Paczek jak teraz wygnasz 6 do MP to w PP bedzie pusto i to bardzo

Rozumiem, ale teraz też 6 poszło, i zobaczysz jaka będzie fajna frekwencja w MP:)

Jeżeli z 20 zawodników połączonych klas 5 odjedzie do MP ,a 5 przyjdzie z klasy Amator to się wyrówna. Trzeba zadbać o napływ nowych do klasy Amator, poprzez ułatwienie im startu, obniżenie wpisowego etc. , oraz odpowiednią promocję ( tak jak założyłeś temat na forum ) +  plakaty drukowane przez organizatora i rozwieszane w sklepach motocyklowych np.
Koszt plakatów A3 1000szt 250 zł ... Można zrobić jeden gotowiec, z opcją wypisania ręcznie ( Np 3 runda 22.07.2013 - Poznań ).
I mamy na cały sezon spokój .

KTM 450 SMR
#49 S2 Mistrzostwa Polski

112 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2013-11-02 12:39:56)

Tak ale tak jak tez pisalem to jest sport motorowy i jakies koszty musza byc. Jezeli ktos nie ma na 150zl wpisowego to nigdy nie bedzie startowal. Tak samo z badaniami w karetce jezeli ktos planuje start to co za problem podjechac do lekarza i zrobic badania?? To nie jest tak ze jedziesz przez pol polski i nagle wpadasz na pomysl ze moze wystartujesz. Kazdy jakos sie przygotowuje do swojego pierwszego startu.

Powiedzcie czy 50zl w ta czy w ta robi tak wielka roznice ze nie wystartujecie?? Jak ktos chce startowac to i tak wystartuje.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

113

Co do wpisowego to spoko, co do badań, to cały czas jestem zdania, że fajnie jak by dało radę 1 raz zrobić w karetcę. Rozmawiałem z Jackiem, jest to możliwe, jeżeli oragnizator wsadzi do karetki lekarza który ma pieczątkę ,, sportowy " i zdecyduje się podpisać zgodę.
Jeżeli da radę uprościć coś to róbmy to. To , że ktoś ma badania z karetki nie wpływa na nikogo bezpieczeństwo.

KTM 450 SMR

114

Ciekaw jestem kto zapłaci lekarzowi SPORTOWEMU żeby przyjechał na każdą rundę bo MOŻE ktoś będzie chciał zrobić badania, załoga w karetce jest obowiązkowo, a kto zapłaci za lekarza sportowego??? Będziecie robić wcześniej zapisy i płacić z góry lekarzowi? Ciekawe kto sie tym zajmie.. Nie rozumiem tej ''walki'' o badania w karetce, czy ktoś kiedykolwiek NARZEKAŁ że chciałby wystartować w tych czy innych wyścigach ale tego nie zrobi bo nie ma czasu zrobić badań ?? W każdym dużym mieście jest co najmniej KILKA miejsc gdzie można zrobić takie badania! Ile nowych osób przyjdzie do SUPERMOTO bo badania będą w karetce? Paranoja..

Jestem też za wprowadzeniem alkomatu przy okazji zgłaszania się do zawodów, zwykły tzw. ''świeczka'' tylko zielona i czerwona lampka..

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

115

Bartek wyluzuj w motocrossie w klasie amator do 2012 roku można było robić takie badania i nie było problemu, robisz znowu problemy, jak Ci w oko kolą Ci tak zwani pijani to pamiętaj że w regulaminie jest przepis na takich i jeżeli uważasz że organizator lub dyrektor zawodów tego nie pilnuje złóż oficjalny protest masz takie prawo a nie teraz nagle po sezonie zaczyna Ci to przeszkadzać.
Pączek i Maniek podsumujcie nasze propozycje i wyślijcie do Molika. więcej nie ma co tu się spuszczać.

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

116 Ostatnio edytowany przez Bart03 (2013-11-02 15:35:37)

Tak ale w motocrossie na amatorze nie startuje 5 czy 10 zawodników tak jak to będzie miało miejsce u nas zapewne. Więc kto zajmie się załatwieniem i OPŁACENIEM ww. lekarza? Organizator czy PZM?

Co do protestowania itd jak mówisz.. to nie chodzi o to i o składanie protestów.. tylko niech każdy (jeżeli nie myśli o sobie) niech ma na uwadze zdrowie i bezpieczeństwo innych. Tyle w temacie. Pozdro
Bo albo MISTRZOSTWA POLSKI SUPERMOTO albo wyścig od KFC DO MC'a..

Jakieś propozycje padły, warto to zebrać w całość i rzeczywiście zakończyć dyskusje

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

117

Ja Bartka rozumiem.
Faktycznie to musi boleć fest jak jeżdżą pierwszy sezon, balują całą noc, startują na rauszu, a i tak są szybsi...

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

118

Magic napisał/a:

Ja Bartka rozumiem.
Faktycznie to musi boleć fest jak jeżdżą pierwszy sezon, balują całą noc, startują na rauszu, a i tak są szybsi...

+1 i jeszcze

Ja bym wprowadził zakaz startowania kobiet... bo ponoć ciężko się Je dubluje.... ;)))

KTM 450 SMR

119

Magic- masz u mnie browara. Do obioru na torze, przed zawodami ;)

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

120

Bart03 napisał/a:

tylko niech każdy (jeżeli nie myśli o sobie) niech ma na uwadze zdrowie i bezpieczeństwo innych. Tyle w temacie. Pozdro
Bo albo MISTRZOSTWA POLSKI SUPERMOTO albo wyścig od KFC DO MC'a..

Napisał niepijący, który powoduje najwięcej zagrożenia na torze ;)
Żeby było na temat: wszystkie propozycje są słabe i chyba za bardzo się tasujecie zawodami dla 20 osób.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl