136

Odp: Wasze propozycje zmiany regulaminu na sezon MP i PP 2014

maniek-rr312 napisał/a:

- Ustawienie zawodników na linii start meta zgodnie z procedurą zaczerpniętą z wyścigów płaskich (atrakcyjniej dla kibiców)
...
- Razem z amatorami dopuszczenie juniorów z jak najniższym limitem wiekowym

Ad.1.
Nie wiem czemu ma służyć ustawienie zawodników na lini start meta ani na czym polega procedura zaczerpnięta z wyścigów płaskich. W związku z tym nie wiem co zyskają kibice kosztem moich wystudzonych slików. Nie wiem też co kibic dojrzy w takim Toruniu, czy Bydgoszczy, gdzie prosta jest oddalona od "trawnika z kibicami".
Ad.2.
Może nie powinienem się wypowiadać, bo nie zamierzam wystawić dzieciaka, ale na pomysł startowania maluchów z dorosłymi jeży mi włosy na klacie.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

137

Ad 1 to tylko propozycja procedury, którą zaobserwowaliśmy w Niemczech. Crazy w Toruniu miałeś Panią z parasolką, która doszła na start i już musiała spitalać a tak stałaby koło Ciebie 3 minuty i ludzie by robili zdjęcia jej i przy okazji twojemu motocyklowi na którym masz jakieś reklamy. Po zawodach idziesz do sponsora i zdajesz relacje że ktoś to oglądał! Wydaje mi się że ktoś musi się pierwszy przełamać i zrobić coś żeby sponsorzy byli chętni na wykładanie jakiejś kasy.
Moim zdaniem jak mamy podejście wyjazd na wyścig byle szybciej odbębnić i do domu to nigdy żadna firma nie zwróci uwagi na Supermoto w Polsce. Musimy z tego zrobić pewnego rodzaju Show przyciągający ludzi.

Ad 2 Juniorzy np. 12lat chyba mogą już startować w Amatorach i spokojnie nie jednemu złoją tyłek.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

138

maniek-rr312 napisał/a:

Ad 1 to tylko propozycja procedury, którą zaobserwowaliśmy w Niemczech. Crazy w Toruniu miałeś Panią z parasolką, która doszła na start i już musiała spitalać a tak stałaby koło Ciebie 3 minuty i ludzie by robili zdjęcia jej i przy okazji twojemu motocyklowi na którym masz jakieś reklamy...

Wszystko OK, tylko że proste startowe nie są przy kibicach (poza Koszalinem). Więc robi się bzdura jakaś.
Zacznijmy od prostej startowej przy kibicach i wtedy będę się zastanawiał czy warto ziębić sliki aby "kibice" na mnie popatrzyli. Ale dzisiaj stanie na prostej ma dla mnie taki sam sens jak przedpark, który wprowadzono bo tak jest za granicą.

Po co zmieniać coś co działa dobrze. Dzisiaj, kiedy harmonogram jest dotrzymywany przez Organizatorów to i zawodnicy zjawiają się o czasie. Dzięki temu wiem, że nie będę ziembił slików w oczekiwaniu na spóźnialskich.
Stanie na prostej to taki drugi przedpark, tyle że na prostej.

Zróbmy kosmetyczne zmiany tego co idzie źle a nie próbuje się zmieniać wszystko dla smego zmieniania.
Pewne rzeczy z "Zachodu" można zaadoptować  a inne nie.

Crazy pozdrawia

139

Crazy napisał/a:
maniek-rr312 napisał/a:

Ad 1 to tylko propozycja procedury, którą zaobserwowaliśmy w Niemczech. Crazy w Toruniu miałeś Panią z parasolką, która doszła na start i już musiała spitalać a tak stałaby koło Ciebie 3 minuty i ludzie by robili zdjęcia jej i przy okazji twojemu motocyklowi na którym masz jakieś reklamy...

Wszystko OK, tylko że proste startowe nie są przy kibicach (poza Koszalinem). Więc robi się bzdura jakaś.
Zacznijmy od prostej startowej przy kibicach i wtedy będę się zastanawiał czy warto ziębić sliki aby "kibice" na mnie popatrzyli. Ale dzisiaj stanie na prostej ma dla mnie taki sam sens jak przedpark, który wprowadzono bo tak jest za granicą.

Po co zmieniać coś co działa dobrze. Dzisiaj, kiedy harmonogram jest dotrzymywany przez Organizatorów to i zawodnicy zjawiają się o czasie. Dzięki temu wiem, że nie będę ziembił slików w oczekiwaniu na spóźnialskich.
Stanie na prostej to taki drugi przedpark, tyle że na prostej.

Zróbmy kosmetyczne zmiany tego co idzie źle a nie próbuje się zmieniać wszystko dla smego zmieniania.
Pewne rzeczy z "Zachodu" można zaadoptować  a inne nie.

Z torow ktore nam zostaly to tylko Toruń ma prosta oddalona od kibicow. Bydgoszcz masz przy kibicach i tak samo koszalin!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

140

Również jestem zdania, że procedura powinna być taka jak na wyścigach płaskich.
W Zielonej, Bydgoszczy, Koszalinie, Gostyniu , Poznaniu prosta startowa jest przy trybunie.
To naprawdę wygląda dużo lepiej, tak jak piszę Maniek.

Co do łączenia klas PP Paweł #42 - tak jak wszyscy mówią , pojemność nie ma znaczenia. Widać było to w tym sezonie , jak i w poprzednich , że chłopaki mający pojemności wiekszę niż 500 ccm nie jechali wcale szybciej.

KTM 450 SMR
#49 S2 Mistrzostwa Polski

141

Wg mnie zbyt mało zawodników ma swoich mechaników, aby oczekiwanie na polu startowym miało sens.
Robienie czegoś dla kibiców jest OK, ale nie kosztem wyjazdu do wyścigu na zimnych slickach przez 95% zawodników.
Zakładam że nie ma tu drugiego dna w stylu-mam mechanika co mi przyniesie na prostą koce, bede miał ciepłe opony, będę szybszy na pierwszym kółku :)

Crazy pozdrawia

142

Crazy ,ale to nie trzeba mieć mechanika ;) zawsze można poprosić kogoś z PP czy ze znajomych. Zawsze ktoś jest .
Ja mogę sie zadeklarować , że będę zapitalał komuś z kocami :) baa , nawet mogę parasolkę trzymać... ZA DARMO !!! ;)

KTM 450 SMR

143

W Amatorze ważne OC !?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

144

gierwi napisał/a:

W Amatorze ważne OC !?

Bez szans bo niektórzy mają torowe motocykle bez rejestracji

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

145

To może do PP z nimi?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

146

nie bo są amatorami :)  OC jak masz to dobrze a jak ktoś w trakcie treningu w ciebie wleci to już masz problem. Jedyne wyjście to AC. Na wyścigach czy treningach nie ma obowiązku posiadania OC

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

147

No mi chodzi bardziej o dopuszczenie tylko "motórów z ulicy", bo kupno torówki moim zdaniem już jakoś kierunkuje zainteresowania. Choć może to mieć znaczenie dla 12 latków jeżdżących na zmodyfikowanych crossach.
OK, będziemy walczyć jak się da.

148

paczek napisał/a:

Crazy ,ale to nie trzeba mieć mechanika ;) zawsze można poprosić kogoś z PP czy ze znajomych. Zawsze ktoś jest .
Ja mogę sie zadeklarować , że będę zapitalał komuś z kocami :) baa , nawet mogę parasolkę trzymać... ZA DARMO !!! ;)

Pączek zamawiam sobie Ciebie na cały sezon 2014 :D
Mam nadzieje, że kolor parasolki nie gra roli :P

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

149 Ostatnio edytowany przez paczek (2013-11-04 17:51:35)

Magic napisał/a:
paczek napisał/a:

Zaklepane ;) Parasolka nie gra roli, tylko nie każ mi zakładać szpilek .... :)

Aaa , i to działa w 2 strony, więc ja też zamawiam;)

KTM 450 SMR

150 Ostatnio edytowany przez trawer (2013-11-04 18:10:50)

paczek napisał/a:
Magic napisał/a:
paczek napisał/a:

Zaklepane ;) Parasolka nie gra roli, tylko nie każ mi zakładać szpilek .... :)

Aaa , i to działa w 2 strony, więc ja też zamawiam;)

Pączek jak to działa w dwie strony to Magic będzie w szpilkach i Ty też, już nie mogę się doczekać :)

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999