3,241

Odp: Pokaż swój pojazd

HEMP napisał/a:

v1t0 moto git ,ale silnik by sie przydało "odświeżyć" bo wygląda jak wykopki przy tej polerce

Spokojnie, zostanie wyczyszczony, wydech czeka lekka korekcja i polerka i właściwie całą okleinę chce zmienić:) Będę miał co robić przez zimę:D

3,242

hacker33 napisał/a:

Teraz jest mój:)
[img]photo[/img]

Widzę, że udało się znaleźć nowego właściciela dla tego Husaberga :) gratulacje

3,243 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-10-13 18:24:48)

Będzie stał w garażu jak KTM czy wyjedziesz na drogę bez obaw o ryski ? :P Graty z zakupu

3,244

o proszę hacker był na wycieczce ,,nad morzem" :p i do tego pierwszy oglądający i moto sprzedane :p  gratulacje i witamy w niszowym brandzie (jako nowy właściciel zrób w końcu ładne zdjęcia całe forum jest ich ciekawe)
pawian dla Ciebie też gratulacje po wielkich bólach jest sukces

DR 350 (93r) / Husaberg FE 501 2002 SM + Brudasek

3,245

Byłem drugim oglądającym.
Dostałem już wcześniej cynka od Kordzika jak wygląda i co z nim jest.
Ogólnie sprzęt odbiega od tego co było napisane na aukcji.
Jednak cena dobra to dlaczego nie brać.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3,246

ode mnie gratulacje za wybór marki , szkoda że nie ujawniłeś się przed przyjazdem podjechali byśmy większą grupą na oględziny (nawet bym Ci swojego berga podstawił żebyś miał dodatkowy argument do negocjacji), a potem zabralibyśmy Cie na wycieczkę po Szczecinie i na lokalny specjał..... szczeciński kebab ;-) żebyś na głodniaka nie wracał.
A tak swoją drogą to sprzedałeś Kordzika, że był i się nie odezwał ;-)

3,247

Na zwiedzanie nie było czasu.
Wjechała pizza i do domu.
W Poznaniu byliśmy o 1 w nocy.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3,248

hacker33 napisał/a:

Byłem drugim oglądającym.
Dostałem już wcześniej cynka od Kordzika jak wygląda i co z nim jest.
Ogólnie sprzęt odbiega od tego co było napisane na aukcji.
Jednak cena dobra to dlaczego nie brać.

Gratki hacker niech służy bo mam nadzieje że w przyszłym roku widzimy się w pucharku :-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

3,249

aż tak daleko do siebie nie mamy....  w tej sytuacji cała zima na rozłożenie sprawdzenie i poskładanie sprzętu a po zimie będziesz musiał nadrobić wycieczkę krajoznawczą żeby berg miał okazję odwiedzić rodzinne strony;-) bo zabrałeś nam jednego z 2 szczecińskich bergów

3,250

No to czekamy na opis z oględzin,porownanie co bylo napisane a jaki stan faktyczny

Sherco st300  Cabestany Replica

3,251

jaras111x napisał/a:

No to czekamy na opis z oględzin,porownanie co bylo napisane a jaki stan faktyczny

+1

Gratulacje hacker! Jakieś plany co do niego?

https://www.bikepics.com/members/81

3,252

Dzięki dzięki.
Plany są takie aby jak najszybciej wyjechać z garażu.
Co do dalszych planów to niestety nie jest to rozwojowy sprzęt jak KTM.
Póki co muszę dopasować duże koła od KTM-a.
Wymienić łożyska główki ramy, napęd, naprawić podpórkę, naprawić pompę tylnego hamulca, wymienić akumulator, naprawić sprzęgiełko rozrusznika, wymienić olej i filtry, uszczelnić wydech, wyregulować zawory, sprawdzić dlaczego lub bardziej w ilu miejscach wycieka olej z silnika bo wręcz z niego kapie.

Ogólnie jestem zaskoczony jaki trudny dostęp jest do czegokolwiek w tym motocyklu.
Dostępu do gaźnika brak. Chciałem spuścić paliwo z gaźnika ale widzę że musiałbym zdjąć wydech.
Dostęp do zaworów masakryczny. Nie wiem czy nie będę musiał zdjąć chłodnicę aby je wyregulować.
Żeby wyciągnąć akumulator musiałem zdjąć tylne koło, odkręcić tylny amortyzator.

Co do stan faktycznego. Motocykl ogólnie nie miał chyba robionego żadnego remontu. Sprzedający miał tylko papier na zakup korby i tłoka.
Kto wymieniał nie wiem. Czy były wymienione jakieś łożyska, chyba nie. Silnik aż kapie od oleju - możliwe że został złożony na starych a nie nowych uszczelkach.
Akumulator nie żyje.
Rozrusznik nie działa.
Wydech wali jak kałach.
Łożyska główki ramy do wymiany.
Opony "nowe" ale z 2006 roku

Sprzęt pali ogólnie od kopa, jedzie bardzo ładnie, biegi wchodzą malinowo.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

3,253

Czyli trochę masz do ogarnięcia. Ale jest w dobrych rękach, będzie zap...:)

hacker33 napisał/a:

Dostęp do zaworów masakryczny. Nie wiem czy nie będę musiał zdjąć chłodnicę aby je wyregulować.

Ja u siebie zdejmowałem, bez tego nie nada, chyba że jest się magikiem.
Ale to szybka akcja, boczki, bak, chłodnica.

https://www.bikepics.com/members/81

3,254 Ostatnio edytowany przez toivias (2013-10-14 11:26:38)

Da się wyregulować bez zdejmowania chłodnicy.
Co do wyjmowania aku, też wychodzi prawą stroną (demontujesz cały koszyk po wyjęciu rozrusznika, warto go przy okazji wyczyścić i sprawdzić szczotki).
Z gaźnika Masz śrubę spustową na samym jego dole, z prawej strony da się dostać raczej bez problemu.
Z rozrusznikiem czeka cię długa walka.
Jak byś chciał tanio aku to pisz pw, wymieniłem na Yuasa bo myślałem, że u mnie w nim tkwi problem. Okazało się, że nie i mam dwa akumulatory ;)

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

3,255 Ostatnio edytowany przez RoBuLL (2013-10-14 13:13:54)

Gratulacje hacker,

Do regulacji zaworów zdejmuję chłodnice- jest lepszy dostęp, chociaż bez tego też można.
Rozrusznik to "pięta achillesowa" Berga.
Reszta tak jak napisał toivias.

SMR450