61 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2010-02-03 11:12:48)

Odp: Polskie SUPERMOTO leży i kwiczy ?

Nie Crazy zapewniam Cię ze nie zgubiłem, ale jakoś być może mimo waszych starań.. dzielenie ludzi na tych latających po mieście (czyli dla lansu) i tych na torze. Jest mało zachęcające. :(

Crazy i nie odwołuj się do postu pierwszego bo...  dyskusja zmieniła charakter po poście Szwini.  :(

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

62

Dukesebo, przyjacielu....
Powiem tak, gdzies już to kiedyś pisałem.
Zareagowałeś tak jakbyś usłyszał pierdniecie kolegi o nazwisku Szwarc, i zareagował "ratunku Niemcy znowu napadli na Polskę".

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

63

Dziewczyny ;) wróćmy do tematu.
Przypomnę:

psatp napisał/a:

Czemu więc supermoto w Polsce jest na niskim poziomie [***chodzi ogólnie o ilość zawdników, kibiców, zainteresowanie mediów, klubów itp] ?
Czy MY supermotowcy możemy coś z tym zrobić ?

***mój dopisek

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

64 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2010-02-03 11:25:26)

Ale nie mów mi o pierdnięciach tylko powiedz o torze otwartym dla nas przez cały weekend.
Nie rozmawiaj ze mną jak z 16 letnim chłopcem tylko mów o konkretach.

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

65

dukeSebo napisał/a:

Ale nie mów mi o pierdnięciach tylko powiedz o torze otwartym dla nas przez cały weekend.

Raczej nie będzie toru dla SM czynnego przez cały weekend (poza zawodami). Przynajmniej tak jest w AK Radomskim. Wiemy o tym ze Szwinia, bo bywamy na spotkaniach i znamy argumenty przemawiające za tym, że treningi są w dzień powszedni w godzinach wieczornych. Napisał o tym Szwinia.

szwinia napisał/a:

Upraszczając, jak nie będzie większej ilości zawodników, to nie będzie zaangażowania klubów. Jak kluby nie będą widziały, że jest zainteresowanie i pojawiają się nowi członkowie, to będą promować karty albo pozamykają tory w cholerę, bo nie będą mogły oprzeć się protestom mieszkańców z okolic torów ("5 osób jeździ, a przeszkadza i hałasuje 2 tysiącom").

Crazy pozdrawia

66

dukeSebo napisał/a:

Nie Crazy zapewniam Cię ze nie zgubiłem, ale jakoś być może mimo waszych starań.. dzielenie ludzi na tych latających po mieście (czyli dla lansu) i tych na torze. Jest mało zachęcające. :(

Crazy i nie odwołuj się do postu pierwszego bo...  dyskusja zmieniła charakter po poście Szwini.  :(

OK, żeby była jasność. Po pierwsze nie mam nic do ludzi jeżdżących po mieście. Po drugie, nie robię sobie osobistych wycieczek pod czyimś adresem, bo nie mam powodu. Po trzecie, nie użyłem nigdy słowa "lans". Mam to gdzieś czy jeździsz po mieście żeby zadać szyku, czy robisz to bo jedziesz do pracy. Zupełnie mnie to nie interesuje. Co więcej, nie interesuje mnie też czy robisz to na supermoto czy na wsk. Twoja sprawa, Twoja zajawka, Twoja radocha. Powtarzam tylko do wyrzygania po raz kolejny: nie ma to ŻADNEGO wpływu na rozwój sportu motorowego o nazwie SUPERMOTO.

67 Ostatnio edytowany przez jareks (2010-02-03 11:36:06)

dukeSebo napisał/a:

Koszalin-7 dni w tygodniu, od 10 do 20. Wjeżdżasz kiedy chcesz i na ile chcesz. Możesz jeździć 10 godzin za 100 PLN (spoza klubu) lub za 50 PLN (z klubu) i po wszystkim elegancko się umyć pod natryskiem.
Nie rozmawiam jak z 16 letnim chłopcem, po prostu nikt tu nie mówi ze ktoś jeździ na otwartych wydechach, jeździ po karkach i nogach staruszek, czy robi coś takiego. A Ty wpadasz w panikę. Nie chcesz chyba żebym gadał z tobą jak z kobietą, wiec wale prosto z mostu i nie owijam w bawełne. Nikt tu nie pórbuje wychowywać miejskim SM na grzecznych chłopców.
Nie wpadaj w panikę, to temat o SM  torowym, a nie miejskim. Dopowiedziałeś sobie coś o czym tu nie było mowy.
Faktem jest że SM miejskie nijak sie nie przyczyni do popularyzacji zawodów SM, czy jazdy torowej, to dwie drózki leżące osobno.

68

Przepraszam ale większość na tej stronie z tych (latających tylko po mieście) żyje w przekonaniu i pamięta że treningi w Radomiu były zawieszone.

69 Ostatnio edytowany przez jareks (2010-02-03 11:39:00)

Nie sam Radom jest. W trójmieście jest dużo torów MX, z czego jest kilka twardych, dobrych pod SM. latać można kiedy siechce i za darmochę własciwie.
To jest u mnie lokalnie, o tym wiem i to piszę. Co jest w W-wie, Poznaniu, Zielonej itd wiecie Wy, wiec też piszcie :)

70

jareks napisał/a:
dukeSebo napisał/a:

Koszalin-7 dni w tygodniu, od 10 do 20. Wjeżdżasz kiedy chcesz i na ile chcesz. Możesz jeździć 10 godzin za 100 PLN (spoza klubu) lub za 50 PLN (z klubu) i po wszystkim elegancko się umyć pod natryskiem.
Nie rozmawiam jak z 16 letnim chłopcem, po prostu nikt tu nie mówi o tym ze ktoś jeździ na otwartych wydechach, jeździ po karkach i nogach staruszek, czy robi coś takiego. A Ty wpadasz w panikę. Nie chcesz chyba żebym gadał z tobą jak z konietą, wiec wale prosto z mostu. Nie wpadaj w panikę, to temat o SM  torowym, a nei miejskim.

Bardzo przepraszam Jareks ale jakoś uciekło to mojej uwadze że jest to temat wyłącznie dla tych startujących.  To po pierwsze a po drugie taki mam styl, koledzy już się do tego przyzwyczaili ale nie będę się odwoływał do tematu TERROR bo wiem że to takie mało profesjonalne... latanie bez sensy po mieście a nie dla pucharu.
Sam to wiem bo staram się w temacie terror... Wiem że łatwiej ludzi zniechęcić niż zachęcić. Większość się nie odzywa bo zarejestrowana wczoraj lub wsiada na pierwsze moto. Ale uwierzcie mi wiem co mówię.
W przeciwieństwie do was znam kilkadziesiąt osób z tego forum i do tego latam z nimi na co dzień.

71

dukeSebo napisał/a:

Przepraszam ale większość na tej stronie z tych (latających tylko po mieście) żyje w przekonaniu i pamięta że treningi w Radomiu były zawieszone.

No teraz to już zupełnie odbiegliśmy od tematu :) Postaram się jednak odpowiedzieć na Twoje pytanie i znaleźć tego przyczynę. W Radomiu sytuacja wygląda tak jak napisałem wcześniej. Zależy im na promocji kartów a nie SM. Jeśli w sekcji SM jest kilka osób, to ktoś z klubu, komu zależy na tym żeby karty miały lepiej może powiedzieć "po co robić treningi dla sekcji SM, skoro to 3 osoby na krzyż, a kartingowców mamy więcej no i dodatkowo możemy tłuc kasę na udostępnianiu toru dla gapiów, którzy za 10 minut zapłacą połowe rocznej składki motocyklisty z sekcji". Idąc dalej tym tropem, trzeba uniemożliwić wjazd na tor osobom spoza sekcji (tym z sekcji póki co jeszcze nie można), żeby było widać, że po torze nie jeździ 10 czy 12 motocykli tylko 4, bo wtedy ktoś kto to obserwuje będzie mógł w to uwierzyć. A wtedy będzie już tylko niewiele do tego, żeby powiedzieć "przy tak małym zainteresowaniu, treningi SM przesuwamy na 20 w poniedziałki, bo nie ma odzewu z Waszej strony". To sprawi, że będzie można pojeździć przez jakiś miesiąc, bo resztę roku będzie po prostu ciemno, więc zlikwidują je zupełnie i jeszcze powiedzą, że to nasza wina, bo przecież nie przyjeżdżaliśmy.
Może to tyklo teoria spiskowa, ale zbyt wiele faktów ją potwierdza, żebym mógł się pomylić.

No a na zakończenie wątku pobocznego, warto jeszcze napisać, że Ci co chcieli tam jeździć to mimo tego, że teoretycznie mieli nie zostać wpuszczeni to i tak jeździli i właściwie poza tym, że powstał niesmak nic się nie zmieniło.

72 Ostatnio edytowany przez jareks (2010-02-03 12:18:20)

Bardzo przepraszam Jareks ale jakoś uciekło to mojej uwadze że jest to temat wyłącznie dla tych startujących.  To po pierwsze

Temat dotyczył jazdy na torze i zawodów. Nie moja wina ze w ferworze dyskusji gubi sie wątek.

...ale nie będę się odwoływał do tematu TERROR bo wiem że to takie mało profesjonalne... latanie bez sensy po mieście a nie dla pucharu...

Czy ktokolwiek przyczepił się do tego że jeździsz po mieście a nei na torze? Po co w ogóle wkładasz takie kwiatki do dyskusji? Lataj po miescie, nikt z jeżdzacych po torze nie ma do Ciebie o nic żalu, co nie oznacza też automatycznie że musimy lubic i rozumiec jazdę SM po mieście. Mi sie jazda SM po miescie subiektywnie nie podoba, ale rozumiem że komuś innemu moze się to podobac i w tym się odnajdowac. Nie rób sztucznego konfliktu, przez to ze nei latam po miescie nei uważam ani siebie/ciebie za gorszego w czymkolwiek, nie rób sztucznego konfliktu którego nie ma. Ja tez chodze podładowany bo zima długa i jazdy ni ma, rozumieme skąd te nerwy :)

W przeciwieństwie do was znam kilkadziesiąt osób z tego forum i do tego latam z nimi na co dzień.

A co to ma do rzeczy? W ogóle zagadka skad wiesz ile osób znam, ale nie wnikam w to :). Rozwikłanie tej zagadki w żaden sposób nie przyczyni się do rozwoju SM, wiec nie oczekuję odpowiedzi.
Pzdr.

73

Widzisz Szwinia jak chcesz to potrafisz chociaż... powiem Ci jak to czytałem to i tak mało to optymistyczne.
Coś wam powiem głupie według was latanie po mieście a wiecie że... nawet tu nowi boją się z nami latać twierdząc że są za słabi a bo to pierwsze moto a ja od wczoraj. Ja wtedy zapewniam że spokojnie dasz rade każdy swoim tempem hm :)  to ich zachęca.
Z jazdą torową jest jeszcze gorzej, większość by chciała ale nie ma odwagi, 2 godziny jazdy w tygodniu.. to zbyt mało... dodatkowo z wami na torze... co mogę więcej dodać. Naprawdę zaczynaliście w troszkę przyjaźniejszych czasach. Większość z nas myślę że nie zjeżdżałaby z toru aż do omdlenia rąk lub wymiotów :D Jak jest w Radomiu wiem :D  miałem okazje z bananem na twarzy zrobić aż 3 kółka, jednak bramkowy wbiegając na środek toru hm :(  zakończył naszą zabawę.
Ale to była nasza wina, nie wpisaliśmy się na listę nie wiedząc jakie panują zwyczaje.  :|
Wniosek... Mieszkamy w zjebanej Warszawie skazani na terror w mieście a jedynym urozmaiceniem będzie wjazd w krzaki.  :(

74 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2010-02-03 12:37:00)

Wybacz Jareks ale jakoś w tej chwili twoje posty... nic nie wprowadzają w tą ożywioną dyskusje.

Jakbyś się pogubił w ferworze dyskusji, od kilku postów rozmawiamy bardziej konkretnie. A ty dalej swoje :(

75

dukeSebo napisał/a:

Coś wam powiem głupie według was latanie po mieście a wiecie że... nawet tu nowi boją się z nami latać twierdząc że są za słabi a bo to pierwsze moto a ja od wczoraj.

Napisze troche nie na temat, ale ja latam po torze bo sie boje latać po mieście. Więc wcale sie nie dziwie "nowym".

dukeSebo napisał/a:

Z jazdą torową jest jeszcze gorzej, większość by chciała ale nie ma odwagi

Póki co, polskie torowe SM jest bardzo przyjazne dla poczatkujacego milosnika motardów. Na torze poziom jest bardzo różnorodny z tendencją do "bez fajerwerków". Więc ktoś, kto ogarnia sprzęta na miescie da rade powalczyc o dobry plac na torze.

Podsumowując: "głupie wg nas latanie po miescie" wymaga większego posrania w głowie niż latanie po torze. Wiem, bo kiedys latałem, nawet nad samochodami patrzac z góry na motocykl.

Crazy pozdrawia