316

Odp: gumowanie na tylnym kole

Ja też uczyłem się gumować włąsnie na dr 350, jednoczenie na asfalcie latałem na 525 i mimo że na dr opanowałem fajnie gumaka to na EXC było całkiem inaczej, na DR możesz ćwiczyć i pozbyć się strachu bycia w ponie ale na bergu bedziesz musiał się uczyć prawie ze od nowa bo takie sprzęty reagują bardzo raptownie na gaz, nie to co w dr kręcisz manetą a dopiero po chwili moto podrywa :D
A jeżeli kończy ci sie gaz to zmień bieg na wyższy wbrew pozorom jest to bardzo proste.

EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250

317

Ja wpierw zmieniałem bez, ale skorzystałem z podpowiedzi Peka i teraz zmieniam ze sprzęgłem - mniej szarpie.

SMCR AKR

318

Pytanie do warszawskich SuperMotowców.
Gdzie ćwiczycie latanie na kole - jakieś godne polecenia miejscówki - parkingi - puste ulice ?

--= DRZ 400 SM =--

319

Ja próbuje przy fabrykach Ursusa. Pomiędzy budynkami i na prostej, która kiedyś prowadziła do Factory Ursus a obecnie z powodu remontu jest zamknięta.

Pozdrawiam,
Piotrek

320 Ostatnio edytowany przez G3d (2013-05-20 14:42:29)

Zwirki i Wigury :)
Ja zmieniam bez przegla.

Na Ursusie prawda - dobra miejscowka.

WR 450 F
GSXR 1100

321

Ja lubię od skrzyżowania Górczewskiej z Prymasa - w kierunku wola parku :)

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

GPZ500S>TL1000R>DRZ400 SM czarna, gangsterska ;)

322

kwkm napisał/a:

Ja wpierw zmieniałem bez, ale skorzystałem z podpowiedzi Peka i teraz zmieniam ze sprzęgłem - mniej szarpie.

Podziwiam Cie, nie odwazyłbym sie używac sprzegła :)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

323

MartinezKtm525 nie ma co podziwiac, bo jeszcze wheelie nie ogarniam tak jakbym docelowo chciał. Jeśli chodzi o sprzęgło, to dla mnie było nie do pomyślenia aby go używac, ale spróbowałem i naprawdę nie jest to jakieś mega wyzwanie. Ja kiere trzymam normalnie paluchami a do sprzęgła wyciągam tylko palec wskazujący i jest ok.

SMCR AKR

324 Ostatnio edytowany przez zioleczko450 (2013-05-20 19:06:19)

dla mnie znowu nie używać sprzęgła jest czymś dziwacznym - nawyk z motorynek i wiejskich sprzętów kaskaderskich tak mocno się wgryzł w podświadomość, że przy gumowaniu nie wyobrażam sobie bez sprzęgła. Gumuję ze sprzęgłem. Toć to bez sprzęgła bym się cykał właśnie.

325

Zioleczko450 - dokladnie, mam to samo. Zawsze ze sprzeglem.

326 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2013-05-21 23:40:42)

zioleczko450 napisał/a:

dla mnie znowu nie używać sprzęgła jest czymś dziwacznym - nawyk z motorynek i wiejskich sprzętów kaskaderskich tak mocno się wgryzł w podświadomość, że przy gumowaniu nie wyobrażam sobie bez sprzęgła. Gumuję ze sprzęgłem. Toć to bez sprzęgła bym się cykał właśnie.

zmienialem ze zprzeglem i bez i wedlug mnie bez sprzegła lepiej bo jest duzo krotszy moment bez ciągu na tylnym kole i do tego przy zmianie ze sprzeglem odruchowo puszczas gaz na czas zmiany i pozniej nie daj boze odkrec za duzo i masz plecy,za mało opadasz.. a odnosnie szarpania przy zmianie bez sprzegła -trzymac rowniutko gaz i nie ma najmniejszego szarpniecia, tylko obroty spadaja jak w samochodzie z automatyczna skrzynia :)

525 EXC

327

Ja dziś gumowałem rowerem tak, że się wyjebałem :D.

A na moto, idzie mi strasznie chujowo, za nisko podnoszę przód, no i kurde mam pełne gacie i przeważnie gówno z tego wychodzi. Musze się przełamać, jak poskładam moto, to lece katować. Ciekawe czy się w końcu nauczę -.-

328

Zobro mam podobnie [url]http://www.youtube.com/watch?v=wvk-Jj0jryk[/url]  jak już podniosę wyżej to Kupa leci :) dopiero po nagraniu widzę że to wyżej to niewiele wyżej :)

Sherco st300  Cabestany Replica

329

jaras111x, podnoś go z niższej prędkości.
btw. z 1 czy 2?

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

330

jaras111x wysokie loty widze ;D

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250