Porównanie Y do WR hmm miałem styczność z oby dwoma motocyklami moim zdaniem kupuj co znajdziesz w lepszym stanie i za dobre pieniądze . Na plus trochę lepiej wychgodzi WR za lepszą zawiechę ale nie rewelacyjną na torze crossowy oba motocykle i tak kuleją .
Za to silnik w DRZ jest trwalszy mniej kosztowny w utrzymaniu ale to wszystko zależy jaki motocykl też kupisz .
Mogę ci jeszcze powiedzieć jak już porównujemy że WR 400 chodzi podobnie jak DRZ 400 S\SM ale z modami - kompletny układ wydechowy + dysze do mikuni lub gaźnik keihin robi swoje .Bo bez tego S czy SM reaguje na gaz jak skuter .
A czy jest to dobry wyznacznik jak motocykl ma się zbierać na koło z gazu myślę że tak ale musi być spełnione parę warunków najważniejsze to by miały te same przełożenia .
Waga też robi swoje może nie którzy się zemną nie zgodzą ale wersja SM ma cięższy przód niż DRZ- E wersja czy S-ka . Felga , duża tarcza ,adapter no i duża szklana lampa(seryjnie S też ma) także trochę uziemiają przy podrywaniu na koło .
https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo