Odp: Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Też mam 170 wzrostu i kupiłem NITRO PRIME 55 (155cm) dzisiaj był pierwszy test i pierwsza jazda od ponad 5lat nie narzekam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też mam 170 wzrostu i kupiłem NITRO PRIME 55 (155cm) dzisiaj był pierwszy test i pierwsza jazda od ponad 5lat nie narzekam.
sądzę że buta na deskę większego niż 41 mieć nie będę
Do 150cm możesz brac, przy bucie 41 nie powinny wystawac poza ślizg.
hacker, na Twoim miejscu wypożyczyłbym dechę na stoku a swoje miał tylko buty. Zobaczysz na czym Ci się dobrze śmiga, jaki typ deski jest odpowiedni a na sam początek dobiorą Ci coś, na czym będzie łatwiej opanować podstawy.
A jest na forum jakis "twardziel"?
kiedyś wypożyczalem sprzęt i nigdy nie byłem z tego zadowolony
po drugie przy długim wyjeździe mi się to średnio opłaca
wiem z dawnych jazd, że lubię jazdę i na prawej i lewej nodze. I raczej wolę deski zwrotne niż szybkie dlatego kupić chcę deskę symetryczną do FS i zobaczyć czy to jest to.
sory za OT
hacker33 pw ;)
hacker, na Twoim miejscu wypożyczyłbym dechę na stoku a swoje miał tylko buty. Zobaczysz na czym Ci się dobrze śmiga, jaki typ deski jest odpowiedni a na sam początek dobiorą Ci coś, na czym będzie łatwiej opanować podstawy.
tak jak pisze snow, decha z wiązaniami za 450 to szit i szkoda kasy, kup lepiej za 300-400 dobre buty a dechę pożycz, ja swoj sprzet kompletowałem ze 4 sezony i akurat musze zacząć kupować od nowa bo spodnie i kurtę już ściurałem ;-)
leci ktoś gdzieś w polskie albo słowackie góry w drugi tydzien ferii warszawskich?
Ja się nie zgodzę, lepiej kupic tani sprzęt na początek, niż wypożyczac i co wyjazd jeżdzic na czymś innym.
tanio to nawet teraz w ryj nie dostaniesz ;). Lipny sprzęt to lipna przyjemność z jazdy. Romet też produkuje SM, ale wolałbyś na sezon wypożyczyć normalne sm, czy śmigać na Romecie? Z takim sprzętem jest tylko problem potem- szybko się niszczy, tracisz kasy więcej niż wydasz na wypożyczenie. Jak kupować, to względnie docelowy sprzęt a za 400 plnów, to się nie uda- no chyba, że ktoś lubi "twardy" oldschool....
A jest na forum jakis "twardziel"?
Rzadko bo rzadko, ale niekiedy jak mnie najdzie to latam w twardym zestawie. Mam takiego nie młodego speedstera gs 172 z inteckiem, daje radę. Ale wolę bardziej terenową jazdę niż speed.
Ja się nie zgodzę, lepiej kupic tani sprzęt na początek, niż wypożyczac i co wyjazd jeżdzic na czymś innym.
dokładnie tak jak piszesz
a na aukcjach można dostać dobry sprzęt w niskiej cenie
Nie wiem czy ten 12 co pokazałeś jest wart uwagi. To stara kunstrukcja, teraz w deskach fs masz róznego rodzaju rockery i inne patenty, które czynią jazdę przyjemniejszą, łatwiejsz, dechy są zwrotniejsz, więcej wybaczają. Kup jakąś nową zeszłoroczną k2 są w dobrych cenach.
[url]http://supersklep.pl/snowboard/deski-snowboardowe/i97397-deska-snowboardowa-nidecker-wi-11-cult-red[/url]
[url]http://supersklep.pl/snowboard/deski-snowboardowe/i120177-deska-snowboardowa-k2-brigade-black-teal-152[/url]
Jak Ci się rozwarstwi, to przynajmniej zareklamujesz bez kłopotu.
Moje faworyty na chwilę obecną:
[url]http://allegro.pl/snowboard-raven-jibmaster-146cm-s550-mega-cena-i2897597863.html[/url]
Oraz Sapient TMA lub Evolution + wiązania Raven s700 za 600zł
Orientuje się ktoś kiedy robione są zimowe wyprzedaże w Ski team?
I czy buty z tego samego modelu tylko z poprzedniego rocznika będą się mocno różnić dla stopy?
Najlepiej pasują mi Burtony Moto i Northwave Freedom. Poprzednie roczniki kosztują prawie połowę tego co tegoroczne.
Zastanawiam się tylko czy poprzednie buty są takie same wielkościowo?
o kurde, może rzeczywiście jesteś leciutki ale 146 wydaje mi się do przesady za małą deską :)
Buty z roku na rok praktycznie nic się nie różnią, kupuj śmiało zeszłoroczne.
Co do deski to to będzie miękka szmatka, w sumie nie wiem, może na początku to lepiej. Na pewno na twardym na krawędziach nie polatasz ;) Z drugiej strony płacić za każdym razem za wypożyczenie, to rzeczywiście lepiej kupić taki zestaw i za rok jak już będziesz wiedział czego chcesz to kupić coś porządnego.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 70 zapytań