136

Odp: Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!

Też mam 170 wzrostu i kupiłem NITRO PRIME 55 (155cm) dzisiaj był pierwszy test i pierwsza jazda od ponad 5lat nie narzekam.

137

sądzę że buta na deskę większego niż 41 mieć nie będę

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

138

Do 150cm możesz brac, przy bucie 41 nie powinny wystawac poza  ślizg.

SMCR AKR

139

hacker, na Twoim miejscu wypożyczyłbym dechę na stoku a swoje miał tylko buty. Zobaczysz na czym Ci się dobrze śmiga, jaki typ deski jest odpowiedni a na sam początek dobiorą Ci coś, na czym będzie łatwiej opanować podstawy.

140

A jest na forum jakis "twardziel"?

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

141

kiedyś wypożyczalem sprzęt i nigdy nie byłem z tego zadowolony
po drugie przy długim wyjeździe mi się to średnio opłaca
wiem z dawnych jazd, że lubię jazdę i na prawej i lewej nodze. I raczej wolę deski zwrotne niż szybkie dlatego kupić chcę deskę symetryczną do FS i zobaczyć czy to jest to.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

142

sory za OT

hacker33 pw ;)

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

143

SnowMoto napisał/a:

hacker, na Twoim miejscu wypożyczyłbym dechę na stoku a swoje miał tylko buty. Zobaczysz na czym Ci się dobrze śmiga, jaki typ deski jest odpowiedni a na sam początek dobiorą Ci coś, na czym będzie łatwiej opanować podstawy.

tak jak pisze snow, decha z wiązaniami za 450 to szit i szkoda kasy, kup lepiej za 300-400 dobre buty a dechę pożycz, ja swoj sprzet kompletowałem ze 4 sezony i akurat musze zacząć kupować od nowa bo spodnie i kurtę już ściurałem ;-)

leci ktoś gdzieś w polskie albo słowackie góry w drugi tydzien ferii warszawskich?

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

144

Ja się nie zgodzę, lepiej kupic tani sprzęt na początek, niż wypożyczac i co wyjazd jeżdzic na czymś innym.

SMCR AKR

145

tanio to nawet teraz w ryj nie dostaniesz ;). Lipny sprzęt to lipna przyjemność z jazdy. Romet też produkuje SM, ale wolałbyś na sezon wypożyczyć normalne sm, czy śmigać na Romecie? Z takim sprzętem jest tylko problem potem- szybko się niszczy, tracisz kasy więcej niż wydasz na wypożyczenie. Jak kupować, to względnie docelowy sprzęt a za 400 plnów, to się nie uda- no chyba, że ktoś lubi "twardy" oldschool....

146 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2012-12-30 18:37:45)

Crazy napisał/a:

A jest na forum jakis "twardziel"?

Rzadko bo rzadko, ale niekiedy jak mnie najdzie to latam w twardym zestawie. Mam takiego nie młodego speedstera gs 172 z inteckiem, daje radę. Ale wolę bardziej terenową jazdę niż speed.

exc 400                 www.oklejsie.pl

147

kwkm napisał/a:

Ja się nie zgodzę, lepiej kupic tani sprzęt na początek, niż wypożyczac i co wyjazd jeżdzic na czymś innym.

dokładnie tak jak piszesz
a na aukcjach można dostać dobry sprzęt w niskiej cenie

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

148 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2012-12-30 18:48:58)

Nie wiem czy ten 12 co pokazałeś jest wart uwagi. To stara kunstrukcja, teraz w deskach fs masz róznego rodzaju rockery i inne patenty, które czynią jazdę przyjemniejszą, łatwiejsz, dechy są zwrotniejsz, więcej wybaczają. Kup jakąś nową zeszłoroczną k2 są w dobrych cenach.

[url]http://supersklep.pl/snowboard/deski-snowboardowe/i97397-deska-snowboardowa-nidecker-wi-11-cult-red[/url]

[url]http://supersklep.pl/snowboard/deski-snowboardowe/i120177-deska-snowboardowa-k2-brigade-black-teal-152[/url]

Jak Ci się rozwarstwi, to przynajmniej zareklamujesz bez kłopotu.

exc 400                 www.oklejsie.pl

149

Moje faworyty na chwilę obecną:
[url]http://allegro.pl/snowboard-raven-jibmaster-146cm-s550-mega-cena-i2897597863.html[/url]

Oraz Sapient TMA lub Evolution + wiązania Raven s700 za 600zł

Orientuje się ktoś kiedy robione są zimowe wyprzedaże w Ski team?

I czy buty z tego samego modelu tylko z poprzedniego rocznika będą się mocno różnić dla stopy?
Najlepiej pasują mi Burtony Moto i Northwave Freedom. Poprzednie roczniki kosztują prawie połowę tego co tegoroczne.
Zastanawiam się tylko czy poprzednie buty są takie same wielkościowo?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

150

o kurde, może rzeczywiście jesteś leciutki ale 146 wydaje mi się do przesady za małą deską :)
Buty z roku na rok praktycznie nic się nie różnią, kupuj śmiało zeszłoroczne.

Co do deski to to będzie miękka szmatka, w sumie nie wiem, może na początku to lepiej. Na pewno na twardym na krawędziach nie polatasz ;) Z drugiej strony płacić za każdym razem za wypożyczenie, to rzeczywiście lepiej kupić taki zestaw i za rok jak już będziesz wiedział czego chcesz to kupić coś porządnego.

wzium?