Odp: Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Zgadza się, tylę że w alpy, przy dobrych wiatrach z Gliwic mam z 7h a w Szczyrku jestem w 1h ze sniadankiem po drodze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zgadza się, tylę że w alpy, przy dobrych wiatrach z Gliwic mam z 7h a w Szczyrku jestem w 1h ze sniadankiem po drodze.
Ciekawa alternatywa dla dobrze już znanych Alp
[url]http://businesstraveller.pl/podroze-biznesmena/w-gory-andory[/url]
[url]http://powder.pl/andora-51212[/url]
Wybieram sie pierwszy raz w beskidy, gdzie wg Was najlepiej na freeride Szczyrk, Wisła? Jakieś konkretne stacje? I ogólnie aby okolica była typowo górska i malownicza aby w przerwie, mozna było przewieźć się czterema kółkami i napawać widokami :-)
Kowal SG - i tak masz lepiej, ja do szczyrku 3 godziny jak nie ma remontu na katowickiej, a jak jest to do 6.. A alpy 12-13 godzin.
Generalnie raz do dwóch razy staram się pojechać na tydzień zagranico, a tak to katowanie weekendów ile się da.
kwkm - heh, to zakopane :D szczyrk to pagórki, wisła też, klimatu górskiego to już tam nie uświadczysz. Korbielów najwięcej takiego klimatu zachował, ale tam masz dwa wyciągi na krzyż i trzeba uważać z freeridem bo można znaleźć się u Słowaków lub 30km od Korbielowa w Polsce. Trzeba wiedzieć kiedy i gdzie skręcić, ja tam już zaliczyłem spacerki po 3 godziny. Ale sporo fajnych miejsc. Szczyrk jeśli Ci ktoś nie pokaże to nie znajdziesz sam fajnego freeridu, są "poukrywane" :p
A te co widoczne są szybko rozjeżdżone i zazwyczaj króciutkie. Wisły nie katowałem tak bardzo, byłem tam tylko kilka razy.
Jeśli szczyrk to z dużego skrzycznego są takie standardowe freeride wzdłuż wyciągu i na boki, można odbić mocniej ale jest szansa, że nie wrócisz do wyciągu :)
Z małego skrzycznego jest spory potencjał z samej góry na sam dół, do latania poza trasą i mało ludzi tam jeździ, nasza ekipa przez 3 weekendy non stop robiła nowe ślady :D
Dzieki Sajfer, nie chodzi mi o 100% sam freeride, bo i legalnie "po trasie" też polatam, właśnie tak jak piszesz, jakiś stok z możliwością odbicia w bok ;)
Podstawa do free to 2m śniegu, jak trafisz to i w Szczyrku i w Korbielowie masz off pist po pachy.
Z Dużego Skrzycznego najfajniejsza linia jest w kierunku Godziszki, tyle że musisz sobie powrót jakoś zorganizować, bo jest parę km z tamtąd do Szczyrku
Melduj jak będziesz się wybierał, jestem w Górach co tydzień, tak że możemy się ustawić.
Jak snieg dopisze to chętnie Ci pokażę pare tajnych lini.
Sejfer z Warszawy do Poradu masz samolot za 150zł, w 1h jesteś na miejscu. Na lotniska w Popradzie wsiadasz w ski bus i za 20 min. jesteś w Tatrzańskiej Łomnicy, a tam możliwość free są nie ograniczone.
[url]http://www.nocowanie.pl/z-warszawy-do-popradu---samolotem-w-godzine.html[/url]
[url]http://www.slovakia.travel/entitaview.aspx?l=5&idp=99970[/url]
[url]http://powder.pl/wysokie-tatry[/url]
No tak, bilet 33 euro w jedną stronę, ale jest opłata dodatkowa za narty - 50 euro, czyli wyszło jak zwykle.
E chyba nie, trzeba sprawdzić, bo straciło by to sens.
zacytowalem goscia z komentow
Melduj jak będziesz się wybierał, jestem w Górach co tydzień, tak że możemy się ustawić.
Jak snieg dopisze to chętnie Ci pokażę pare tajnych lini.
Ok ok!!
A jeszcze podrzućcie, ewentualnie w Sudetach które miejscowości polecacie ?
Jaką miejscówkę polecicie w PL ? Zastanawiam się między Korbielowem a Białką ? Chyba, że zna ktoś coś dobrego i w miarę taniego w Słowacji.
Korbielów prywatny już w tym roku, więc może być nieźle. Wisła spoko, jest park, masz rzut do Szczyrku (opatentowane w zeszłym roku). Kowal, ta trasa co mówiłeś, to to co w zeszłym katowaliśmy?
@ Sajfer, dobrze że ktoś z wawy, to na offa można wyskakiwać wspólnie- zawsze koszta niższe... Planuję kilka weekendów poskakać, więc jak coś to dawaj znaka.
Jaką miejscówkę polecicie w PL ? Zastanawiam się między Korbielowem a Białką ? Chyba, że zna ktoś coś dobrego i w miarę taniego w Słowacji.
Zależy czego potrzebujesz, wg mnie Białka to sztuczne tłumy ludzi którzy przyjeżdżają się polansowac na stok a nie pojeździc, bo i nie ma po czym, Kotelnica stok rodzinny, czyli rekreacja.. Korbielów nie wiem, ale planuje niebawem te strony.
Sudetów przyznam się, nie znam :)
Białka to tylko snowpark, tras tam nie ma, freeride też nie. Tzn jak nie przeszkadza Ci że jest płasko to Białka jest ok (idealna do nauki). Jedna z niewielu w Polsce miejscówek, gdzie naprawdę starają się o klienta, są fajne wyciągi - nawet takie z podgrzewaniem dupy. Problemem jest że nie ma tam wysokości :)
Korbielów uwielbiam za klimat, jednak wyciągów i tras też mało, są fajne offipste, nie ma snowparku. No i długie strome orczyki, to czasem może stanowić problem. Jest krzesło, ale krótkie (niby tam jest park, ale chyba nigdy nie widziałem go przygotowanego).
Na słowacji dawno nie byłem, a w czechach to byłem w parku w Bukowcu - jeden orczyk i snowpark, i Spindlerowy Mlyn - zajebiście!!
No i odwieczny Chopok, ale też dawno nie byłem to się nie mądrzę :)
Ps. latanie jak najbardziej. Mój kolega już odpalił Juliany w Szczyrku, ale mówi, że twardo.
Ja teraz znikam na tydzień, ale od stycznia jak tylko będą warunki to weekend za weekendem :)
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Zimowe,nie na moto latanie,snowboard,narty i inne ustrojstwa śniegowe!
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 69 zapytań