211

Odp: Treningi w Warszawie (lotnisko Bemowo)

jak robisz slajda z odkręconej 4 do 1 to uwierz mi będzie on długi a dłuższy to będzie już tylko z 1 do 5 o takei to już naprawdę ciężko

Ten ze zdjęcia miał pewnie z 12 metrów a był z 4 do 2

http://img35.imageshack.us/img35/8317/zdjecie1.jpg

www.propitbike.pl

212

Ja nie robię bo nie umiem. Ja tylko mówię, że nie widziałem żeby ktoś w Polsce robił bardzo długie slajdy. Te które robią Czapka czy Kaczor są chyba najdłuższe i nie wydaje mi się, żeby miały więcej niż 10 metrów, a skłaniałbym się ku temu że raczej mniej. Najwyraźniej na asfalcie "po Kubicy" jeżdżą lepsi od Nich...
Ten co na zdjęciu miał z 5 i wiem co mówię bo akurat na tym treningu byłem... Cały odcinek między jednym zakrętem a drugim miał ze 30 metrów więc bezzasadnym byłoby hamować przez prawie połowę jego długości.

213

Długość slajda albo slajdu w największym stopniu zależy od tego z jakiej prędkości go robisz. Czyli Czapka i Kaczor na danym torze ciągną możliwie najdłuższego slajda jaki ma sens bo chcą zmiejszyć predkośc z Vmax do Vmax danego zakrętu i nie będą w związku z tym ciągnoć slajda w nieskończoność tylko z Vmax prostej do Vmaxdanego zakrętu.

Na asfalcie kubicy nie masz ograniczenia torem wiec możesz się rozpędzić do Vmax motocykla i zacząć slajda z Vmax motocykla do Vmin motocykla a nawet do zera.

Reasumując długość slajda nie zależy tylko do umiejętności ale też od możliwości terenowych ;)

A co do zdjęcia to jest ono z innego treningu i na innym zakręcie. Patrz w tle są działki a nie pole

www.propitbike.pl

214

No tak powyższe posty wnoszą bardzo dużo do tematu organizacji treningów. Jeszcze chwila i chłopaki zaczną rzucać na siebie kalumnie.

Co do samych treningów to na jednym z nich postanowiłem zmierzyć mniej więcej ile km nakręcę. Wyszło mi około 42 km. Na ostatnim treningu kiedy byliśmy tylko w 5 czy 6 udało mi się zrobić około 45 km więc jeśli organizacja nie zawali to nawet jak będzie 20 osób nic nie stracimy.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

215

To może trochę podszkolisz chłopaków z MP, skoro sadzisz takie mega długie slajdy a Oni nie (to znaczy chyba nie, bo na zawodach nie widać a sami się tym nie chwalą ani żadnych fotek z "prywatnych" treningów też nie wrzucają)? Dla Ciebie to żaden wysiłek dać im kilka rad a przecież całe polskie środowisko SM na tym zyska.

216

Nie robcie z tematu smietnika.

217

Nie wiem czy zauważyłeś ale jestem otwarty i zapraszam na treningi.

www.propitbike.pl

218

Kurde trochę mam za daleko na te Wasze treningi, a spróbowałbym.
Co do "dyskusji" na temat długości slide'a to chyba nie ma znaczenia. Jeśli jest wystarczająco długi żeby ustawić moto w kierunku wyjścia to OK, czy nie?
Sam się nie ślizgam ale w newsach jest artykuł który tłumaczyłem i tam wszystko! jest wyjaśnione.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

219

Nie ma wątpliowości, że slide ma przede wszystkim pomóc a dopiero później "wyglądać".

220

http://www.motogen.pl/sport/supermoto/treningi-supermoto-w-warszawie,art13.html - Bajros, filu i kolega wykladowca z UW - jestescie slawni ;)

Informacja od redakcji: "Dzwoniłem już przy okazji do Tomka Kulika, bo chcemy z nim zrobić kilka materiałów, a przy okazji wpadniemy wcześniej na płytę lotniska z operatorem i fotografem i zrobimy trochę swojego materiału :) Będziemy nie w ten, tylko następny wtorek, to jest 18`tego - jak możesz powiedz chłopakom, że będziemy robić materiał i jak chcą się zobaczyć na zdjęciach, filmie i dostać smycz czy naklejkę to zapraszamy :)"

221

Takie małe sprostowanie "hopka" jest od dawna i tak zdobniale bym jej nie nazywał ;) Jest jeszcze odcinek próby terenowej na slicku mało przejezdnej.

www.propitbike.pl

222

PeKaWu napisał/a:

http://www.motogen.pl/sport/supermoto/treningi-supermoto-w-warszawie,art13.html - Bajros, filu i kolega wykladowca z UW - jestescie slawni ;)Informacja od redakcji: "Dzwoniłem już przy okazji do Tomka Kulika, bo chcemy z nim zrobić kilka materiałów, a przy okazji wpadniemy wcześniej na płytę lotniska z operatorem i fotografem i zrobimy trochę swojego materiału :) Będziemy nie w ten, tylko następny wtorek, to jest 18`tego - jak możesz powiedz chłopakom, że będziemy robić materiał i jak chcą się zobaczyć na zdjęciach, filmie i dostać smycz czy naklejkę to zapraszamy :)"

Mój kumpel na różowo też jest sławny :D:D

223

PeKaWu, fajnie że udało Ci się zmobilizować motogen :)
Duży plus za propagowanie SM.

yamaha xt660x

224

Wybacz Szwinia, ale slad ma przede wszystkim wyglądać :)

Powiedzenie SM "It's all about the style" zaczepnięte z Wysp Brytyjskich mówi samo za siebie :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Marek #26

It's all about the style, passion and fun :)

225

Może w naszym przypadku tak, ale przypuszczam, że jak ktoś walczy o zwycięstwo, to nie obchodzi Go czy będzie zacnie wyglądał tylko czy będzie pierwszy. Styl jest na dalszym planie. Jeśli jazda slidem spowoduje, że będzie dużo tracił, to pewnie zacznie jeździć "na okrągło".