Odp: Treningi w Warszawie (lotnisko Bemowo)
jak robisz slajda z odkręconej 4 do 1 to uwierz mi będzie on długi a dłuższy to będzie już tylko z 1 do 5 o takei to już naprawdę ciężko
Ten ze zdjęcia miał pewnie z 12 metrów a był z 4 do 2
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Treningi w Warszawie (lotnisko Bemowo)
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 311 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak robisz slajda z odkręconej 4 do 1 to uwierz mi będzie on długi a dłuższy to będzie już tylko z 1 do 5 o takei to już naprawdę ciężko
Ten ze zdjęcia miał pewnie z 12 metrów a był z 4 do 2
Ja nie robię bo nie umiem. Ja tylko mówię, że nie widziałem żeby ktoś w Polsce robił bardzo długie slajdy. Te które robią Czapka czy Kaczor są chyba najdłuższe i nie wydaje mi się, żeby miały więcej niż 10 metrów, a skłaniałbym się ku temu że raczej mniej. Najwyraźniej na asfalcie "po Kubicy" jeżdżą lepsi od Nich...
Ten co na zdjęciu miał z 5 i wiem co mówię bo akurat na tym treningu byłem... Cały odcinek między jednym zakrętem a drugim miał ze 30 metrów więc bezzasadnym byłoby hamować przez prawie połowę jego długości.
Długość slajda albo slajdu w największym stopniu zależy od tego z jakiej prędkości go robisz. Czyli Czapka i Kaczor na danym torze ciągną możliwie najdłuższego slajda jaki ma sens bo chcą zmiejszyć predkośc z Vmax do Vmax danego zakrętu i nie będą w związku z tym ciągnoć slajda w nieskończoność tylko z Vmax prostej do Vmaxdanego zakrętu.
Na asfalcie kubicy nie masz ograniczenia torem wiec możesz się rozpędzić do Vmax motocykla i zacząć slajda z Vmax motocykla do Vmin motocykla a nawet do zera.
Reasumując długość slajda nie zależy tylko do umiejętności ale też od możliwości terenowych ;)
A co do zdjęcia to jest ono z innego treningu i na innym zakręcie. Patrz w tle są działki a nie pole
No tak powyższe posty wnoszą bardzo dużo do tematu organizacji treningów. Jeszcze chwila i chłopaki zaczną rzucać na siebie kalumnie.
Co do samych treningów to na jednym z nich postanowiłem zmierzyć mniej więcej ile km nakręcę. Wyszło mi około 42 km. Na ostatnim treningu kiedy byliśmy tylko w 5 czy 6 udało mi się zrobić około 45 km więc jeśli organizacja nie zawali to nawet jak będzie 20 osób nic nie stracimy.
To może trochę podszkolisz chłopaków z MP, skoro sadzisz takie mega długie slajdy a Oni nie (to znaczy chyba nie, bo na zawodach nie widać a sami się tym nie chwalą ani żadnych fotek z "prywatnych" treningów też nie wrzucają)? Dla Ciebie to żaden wysiłek dać im kilka rad a przecież całe polskie środowisko SM na tym zyska.
Nie robcie z tematu smietnika.
Nie wiem czy zauważyłeś ale jestem otwarty i zapraszam na treningi.
Kurde trochę mam za daleko na te Wasze treningi, a spróbowałbym.
Co do "dyskusji" na temat długości slide'a to chyba nie ma znaczenia. Jeśli jest wystarczająco długi żeby ustawić moto w kierunku wyjścia to OK, czy nie?
Sam się nie ślizgam ale w newsach jest artykuł który tłumaczyłem i tam wszystko! jest wyjaśnione.
Nie ma wątpliowości, że slide ma przede wszystkim pomóc a dopiero później "wyglądać".
http://www.motogen.pl/sport/supermoto/treningi-supermoto-w-warszawie,art13.html - Bajros, filu i kolega wykladowca z UW - jestescie slawni ;)
Informacja od redakcji: "Dzwoniłem już przy okazji do Tomka Kulika, bo chcemy z nim zrobić kilka materiałów, a przy okazji wpadniemy wcześniej na płytę lotniska z operatorem i fotografem i zrobimy trochę swojego materiału :) Będziemy nie w ten, tylko następny wtorek, to jest 18`tego - jak możesz powiedz chłopakom, że będziemy robić materiał i jak chcą się zobaczyć na zdjęciach, filmie i dostać smycz czy naklejkę to zapraszamy :)"
Takie małe sprostowanie "hopka" jest od dawna i tak zdobniale bym jej nie nazywał ;) Jest jeszcze odcinek próby terenowej na slicku mało przejezdnej.
http://www.motogen.pl/sport/supermoto/treningi-supermoto-w-warszawie,art13.html - Bajros, filu i kolega wykladowca z UW - jestescie slawni ;)Informacja od redakcji: "Dzwoniłem już przy okazji do Tomka Kulika, bo chcemy z nim zrobić kilka materiałów, a przy okazji wpadniemy wcześniej na płytę lotniska z operatorem i fotografem i zrobimy trochę swojego materiału :) Będziemy nie w ten, tylko następny wtorek, to jest 18`tego - jak możesz powiedz chłopakom, że będziemy robić materiał i jak chcą się zobaczyć na zdjęciach, filmie i dostać smycz czy naklejkę to zapraszamy :)"
Mój kumpel na różowo też jest sławny :D:D
PeKaWu, fajnie że udało Ci się zmobilizować motogen :)
Duży plus za propagowanie SM.
Wybacz Szwinia, ale slad ma przede wszystkim wyglądać :)
Powiedzenie SM "It's all about the style" zaczepnięte z Wysp Brytyjskich mówi samo za siebie :)
Pozdrawiam
Może w naszym przypadku tak, ale przypuszczam, że jak ktoś walczy o zwycięstwo, to nie obchodzi Go czy będzie zacnie wyglądał tylko czy będzie pierwszy. Styl jest na dalszym planie. Jeśli jazda slidem spowoduje, że będzie dużo tracił, to pewnie zacznie jeździć "na okrągło".
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 311 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Treningi w Warszawie (lotnisko Bemowo)
Wygenerowano w 0.088 sekund, wykonano 54 zapytań