196

Odp: Treningi w Warszawie (lotnisko Bemowo)

hehe, chyba musza popracować nad zabezpieczeniami forum :) wrzuciłem google supermoto forum i wyszlo takie cos :D

197

Nie zapominajcie że grono jest opanowane przez Warszafffkę ;) Może ktoś tam lata na SMie.

Ile czasu trwają te treningi? Od 18 do oporu?

198

wlasnie przegladalem grono pod tym katem :) Od 18 do ok 2030, potem juz sie robic ciemno

199

Byłem na dwóch poprzednich treningach i wg. mnie rewelka.
Tego brakowało bo trenowanie slajdów na małych rondach między autkami to trochę ryzykowne. Tego właśnie brakowało w warszawie. Zauważyłem że odkąd jeżdżę na treningi to mniej katuję sprzęta na co dzień i o to chodzi. Po to właśnie powinny być treningi by tam sprawdzać swoje możliwości i je podnosić a nie uczyć się na ulicy.
Oby były jak najdłużej :)))))))))))))))))))))))))))
Panowie nie kiście ogóra w domu
i nie trenujcie po kryjomu ;)

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

200

Panowie nie wiem czy wiecie że jak wzrośnie liczba osób to spadnie efektywność treningów. No chyba że o to wam chodzi. Nie wyobrażam sobie żeby grupa mogła liczyć więcej niż 10 motocykli (co i tak jest dużo). Jazda na torze rozumiem. Im więcej motocykli tym większa frajda ale nauka powinna odbywać się w jak najmniejszej grupie.  Ten post idzie bardziej w przyszłość gdyby to wszystko się jakoś rozwinęło.

jakubek

201

podział na tury i wszystko gra pozatym teren jest bardzo duzy wiec mozna pomiesc sporo osób kwestia zaplanowania :)

www.propitbike.pl

202

2 tury są lepsze niż 1
jest czas na złapanie oddechu i tor się nie marnuje

http://p0lish.wordpress.com

203

ja niestety nie zdarzyłem złozyc moto na trening. ale na nastepnym napewno bede.
Tylko czy potrzba jest przynaleznosc do automobilklubu?
nie wiem czy ida mi sie załatwic

[url]http://picasaweb.google.pl/marszalkowicz.bartosz[/url]

204

10 osob to wcale nie jest absolutny max w tym przypadku. Tydzien i 2 tygodnie temu bylo po 13 osob i treningi byly jak najbardziej udane. Byl podzial na 2 grupy i 7 osob rownoczesnie na wyznaczonym torze to bylo mozna powiedziec akurat. Czyli zakladajac 2 tury na zmiene na treningu zmiesci sie 14 osob bez zadnych problemow. A tury sa dobre, bo daja czas odetchnac, posluchac uwag odnosnie swojej jazdy i zastanowic sie co mozna poprawic. Poza tym zawsze bedzie tak, ze w danym dniu ktos nie mogl bo pracuje, ma awarie czy nie moze przyjsc z innego powodu dlatego ilosc osob zainteresowanych treningami powinna byc nieco wieksza. Jesli zalozymy ze 6 stalych osob wystarczy to moze sie okazac, ze treningi szybko sie skoncza z braku chetnych. To jest temat do obgadania na nastepnym spotkaniu.

205

pierdolenie jak na razie na oblężenie barbarzyńców nie narzekamy

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

206

Bondek: Jak lubisz pobluzgać  i nic nie wnieść do dyskusji to może czas przenieść się na forum ścigacza?

jakubek

207

NA tym terenie organizowałem już treningi dla 30 osób i jakoś nikt nie narzekał wiec naprawdę nie ma co się obawiać. Można zrobić nawet 4 stacje a nawet 5. Jest nowy odcinek terenowy. Duża hopa i dwa ogromne tereny betonowe. Na jednym jest kawałek asfaltu pokubicowego na którym można ciągnąć bardzo długie slajdy. Wydaje mi się że wasze obawy są w 100 % bez podstawne. No chyba że się nudzicie na treningach. To trzeba o tym powiedzieć trenerowi i przestaniecie się nudzić ;)

www.propitbike.pl

208

Nie widziałem nikogo w Polsce kto robi bardzo długie slajdy...

209

z 4 do 1 to jest długi slajd :)

btw to w Poznaniu były długie slajdy i w Koszalinie tez nie najkrótsze.

www.propitbike.pl

210

Z 4 do 1 wcale nie musi oznaczać długiego slajdu...
btw wg mnie slajd który ma 5m nie jest długi. Bułgarskie 10-latki w Pleven robiły po 35m na dwuciachach o pojemności 65 cm3.