46

Odp: Alternatywa dla SMC/SMC-Ra

Antyhopping był od 2008, bezdętkowe koła od 2010, 690 ccm od 2012. Nie oceniam wyglądu,ale mi sie podobały te pierwsze takie bardziej surowe.
Ja miałem 2009 i bezdętkowe koła musiałem sobie zrobić "tymi ręcami", ale działały bez zarzutu ;-).
Powodzenia w poszukiwaniach dobrego egzemplarza.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

47 Ostatnio edytowany przez Spidi (2016-03-02 14:44:42)

Dzięki Gierwi. Widać kilka błędnych informacji zassałem z supermotojunkie... Szczególnie z tym antyhopem mnie zaskoczyłeś(oczywiście na plus dla SMC).
Dziś jadę obadac tego białego z Grójca. Perełką to on raczej nie jest ale kto wie - moze sie zdziwię!? ;)

SPIDI

Subiektywnie o motoryzacji z charakterem
Facebook.com/SpidiFreestyle

48 Ostatnio edytowany przez KaceR (2016-03-02 15:38:28)

[url]http://olx.pl/oferta/ktm-smc-690-zamiana-a4b6-b7-e90-CID5-IDdxlYZ.html#7633a2dfd4[/url]

Jeżeli chodzi Ci o tego to lepiej sprawdź dokładnie papiery. W ogłoszeniu jest napisane, że rok 2008, a smc w latach 08-09 wychodziło jedynie w pomarańczowym malowaniu z tego co kojarzę. To białe malowanie było w rocznikach 10-11.

49

Rozmawiałem i pisałem z gościem z Grójca - nie chcę nikomu robić złej reklamy, po prostu przedstawiam fakty - ograniczniki i półka robiona (mówił, że ograniczniki w SMC lecą od byle ślizgu, aczkolwiek nie znalazłem potwierdzenia tych słów u użytkowników SMC), wiem również, że miał robiony set z lewej strony.Zdaję sobie sprawę, że za moto z tego rocznika nie można oczekiwać salonu, tym bardziej w tej cenie, po prostu bądź przygotowany.

50 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2016-03-02 16:42:31)

Jeżeli był ściągnięty, a ceny jeżdżących za granicą to 20+ a w przewadze 30k. To na pewno był po dzwonie lub po kradzieży.

a to przypadkiem nie ten zarejestrowany jako SAM?

Pozdrawiam,
Piotrek

51

Nie nie. Ten rejestrowany jako SAM zniknął z ogłoszeń jakis czas temu.

CRF 450 < exc 125 < sx 125 < sm690 <3

52 Ostatnio edytowany przez Koso (2016-03-02 19:16:12)

Ograniczniki akurat nie problem pourywać, w dziobalu przy glebie przy kilku km/h urwałem oba na raz

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

53

Byłem, widziałem.
Pozytyw widzę jeden ale duży - SMC podoba mi się jeszcze bardziej! :]
Moje największe obawy o masę i gabaryty, że będzie to ciężki nieporęczny kloc zniknęły.
Przy moim wzroście i gabarycie(188cm i 90kg) jest w sam raz.

Tak czy siak to nie jest moto dla mnie.
Nawet gdybyśmy bardzo mocno ponegocjowali cenę to mi się nie chce dłubać i rzeźbić.
Ogólnie trochę zaniedbany i lekko zapuszczony. Mnóstwo mniejszych lub większych dupereli do poprawy, wymiany itp. Długo by wymieniać...
Jak ktoś już napisał oba ograniczniki skrętu na półce wyłamane a ja jakoś tej teorii, że pękają przy pierwszym lepszym upadku nie kupuje. Do tego chłodnica klejona u dołu, tylny plastik ma żółte odbarwienia od wahy, manetki w strzępach, kapcie śmietnik(manetki i gumy podobno ma do dołożenia), połamane kierunki z tyłu, klamka, brakuje paru śrubek itd.
Serducho wydaje się zdrowe.

Powiedzcie jeszcze - to już drugie moto, w którym oglądając zauważyłem z prawej strony na dolnej rurce idącej od główki ramy, wypatrzyłem coś na kształt wgniotki. Tutaj jest jeszcze obok odprysk lakieru ale w poprzednim nie było. To fabryczne przeprofilowanie?

SPIDI

54 Ostatnio edytowany przez gierwi (2016-03-02 21:04:30)

Fabryczne. Ale chyba z obu stron występuje?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

55

No właśnie chyba tylko z lewej to zauważyłem. Trochę mnie to zdziwiło... Przy czym z lewej jest jakaś plastikowa nakładka więc może ona zasłania.

SPIDI