Nie w tym była rzecz żeby promować tego który wydaje więcej lub mniej na sprzęt itd.
PRZYPOMNĘ że większość opowiedziała się za RÓWNANIEM REGULAMINU do innych LEPSZYCH lig. Również o to że jak ktoś przyjeżdża zza granicy to wie że regulamin jest taki sam lub bardzo podobny.
Jak widzicie koledzy z Litwy mają jeden bieg kwalifikacyjny a nie 2 tak jak my..
Ja to widzę tak że robimy nasz regulamin na wzór innych ALE jednak ROBIMY REGULAMIN POD SIEBIE!!
Czyli wyrzucamy procedurę startową gdzie TO WŁAŚNIE WYGLĄDA JAK PRAWDZIWE WYŚCIGI- już o tym pisałem kibice, gdy już przychodzą to nie tylko dla wyścigów a również dla OTOCZKI! Ładnie wygląda cała stawka zawodników z mechanikami, hostessami etc. A nie tak jak było, czyli wyjeżdżamy ''na hura'' jeszcze czekamy na starcie na kilku gości, kibice nie wiedzą czy to już wyścig czy cos.. ale wykreślamy to bo jednemu się nie chce stać 10-15min, drugi nie ma hostessy czy kogokolwiek, sam przyjechał, wyrwał się przecież tylko od starej na weekend a jeszcze inny nie chce bo nie ma agregatu żeby podpiąć koce na starcie.
Nie robimy JEDNEGO KWALI TYLKO DWA bo ktoś ma jeden motocykl, jeden komplet kół i jeden komplet opon na sezon, przyjeżdża sam, bez mechanika itd. Więc mu to nie na rękę..
Ja nie jestem za JEDNYM KWALI bo mam 3 gotowe motocykle na start... Ale dlatego że tak jak i Wy chce regulaminu który jest u naszych sąsiadów. Mniejsza o tą jedną kwalifikację 30min.... Teraz pokazujemy że nic się nie zmieni w tym polskim grajdole supermoto bo wiele osób ma taką mentalność jak nasz PZM, czyli nie nie zmieniać bo jest dobrze- ścigamy się to się ścigamy i tyle.. ŹLE JEST?? NIEEE
Jak dla mnie regulamin może być jaki jest, ale gdy padła propozycja przybliżenia do MŚ itd. to pod tym się podpisałem..
Poprawiamy poziom zapraszając do nas zawodników zza granicy i rywalizując z nimi, dobrze wiecie że wiąże się to z większymi nakładami finansowymi niż obecnie w Polskim grajdole supermoto, wiecie dobrze że tak jest. Ja wcale nie mówię to dobrze, miło i wygodnie że będzie trzeba za jakiś czas kupić kolejny motocykl, czy jakieś tam części żeby BYĆ KONKURENCYJNYM w stawce. Natomiast przynajmniej głośno mówię że rozumiem do czego to powinno zmierzać- do PROFESJONALIZACJI SPORTU, nikt nikomu nie każe kupować motocykla, części, zabierać mechanika czy dupy na rundę Supermoto natomiast jeślii będzie chciał konkurować z innymi to coś będzie trzeba zmienić. To jest sport motorowy, wiecie jakie są realia tylko o tym nie mówicie. Dlaczego WSZYSCY kupujecie co roku nowe/nowsze sprzęty, tuningujecie itd?? Żeby konkurować z innymi! Sprzęty za grube dziesiątki tyś. zł!!! To nie jest ''inwestowanie kasy w sprzęt'' ?? Każdy widzę tłumaczy sobie wszystko na swój sposób i chce regulaminu NIE uniwersalnego zbliżonego do innych lig tylko własnego czyli POLSKIEGO. Zanim posypią się głupie komentarze, zaznaczam raz jeszcze temat już wyszedł poza to ''kwali 1x30min'' chodzi o podejście... POZDRAWIAM SERDECZNIE
NovoPerformance.pl
carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88